Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

Ενότητα 5η Συνέχεια.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Σάντουιτς.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Παράθεση Ειδικών Φαγητών Μάθημα 1ον

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ορίζει και ταξινομεί τα ειδικά φαγητά. Ονομάζει όλα τα υλικά και τα σκεύη που είναι απαραίτητα για το σερβίρισμα ειδικών φαγητών. Αναφέρει τα συνοδευτικά υλικά των ειδικών γευμάτων Ονομάζει και υπεξάγει την ορολογία.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι παραδοσιακά παρασκευάσματα που σερβίρονται σε ειδικά επιτραπέζια σκεύη και συνοδεύονται από διάφορες σάλτσες και συνοδευτικά. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ Κρύα και Ζεστά Πιάτα (Ψάρια-Σούπα-Κρέας-Λαχανικά)

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ Χαβιάρι Στρείδια Πατέ από συκώτι Καπνιστός σολομός Καπνιστή πέστροφα Κρύος αστακός Ψαρόσουπα Σούπα με κρέας Σαλιγκάρια Μύδια Αραβόσιτος

ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-1 Λαβίδες σαλιγκαριών Ειδικό σκεύος σαλιγκαριών-escargotiere (6-12 Θήκες) Λαβίδα αστακού Πιρούνι αστακού Καρυοθραύστες Ειδικά πιρούνια για αραβόσιτο Πιάτο ψαριού-επιδορπίου-ψωμιού-κυρίως

ΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-2 ΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-2 Μαχαίρι ψωμιού-ορεκτικού-κυρίως-ψαριού Πιρούνι ορεκτικού – κυρίως-ψαριού Φίγκερ μπολ (finger bowl) Μαχαίρι για στρείδια Πιρούνι για στρείδια Πιάτο σούπας Κουτάλι σούπας Μύλος Πιπεριού

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ-1 ΣΥΝΟΔEΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ Σάλτσες-Μαγιονέζα Καρυκεύματα [διάφορα είδη πιπεριών ] Τυρί Κρουτόνια Φρυγανιές-Blinis Φρυγανιές-Melba Toast Φρυγανιές

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ-2 Βούτυρο Κρεμμύδι Φέτα λεμονιού Μαύρο Ψωμί Λεμόνι Ταπάσκο Σάλτσες-Μαγιονέζα Πιπέρι καγιέν Πιπέρι μαύρο Τυρί Κρουτόνια Φρυγανιές-Blinis Φρυγανιές-Melba Toast Φρυγανιές Ροδέλες Ψωμιού – ελαιόλαδο, σκόρδο

BLINIS Είδος κρέπας που συνοδεύει το χαβιάρι

Cayenne Pepper Κόκκινο πιπέρι από τη Γουιάνα με πολύ καυτή γεύση.

Cob holders Ειδικά σκεύη με χειρολαβή στη μια άκρη πάνω στα οποία στερεώνεται το στέλεχος του αραβόσιτου για να μπορεί να τα κρατεί ο πελάτης.

Καπηράκια σε διάφορα σχήματα τα οποία συνοδεύουν τις σούπες. Croûtons Καπηράκια σε διάφορα σχήματα τα οποία συνοδεύουν τις σούπες.

Ειδικό σκεύος για τη παράθεση σαλιγκαριών. Esgargortiere Ειδικό σκεύος για τη παράθεση σαλιγκαριών.

Πολύ λεπτές φρυγανιές οι οποίες συνοδεύουν πατέ από συκώτι. Melba Toast Πολύ λεπτές φρυγανιές οι οποίες συνοδεύουν πατέ από συκώτι.

Lobster pick Ειδική λαβίδα με τη οποία αφαιρείται ή σάρκα από τις δαγκάνες του αστακού.

Φυλλάδιο Εργασίας Δώστε το ορισμό της παράθεσης ειδικών φαγητών.  Ονομάστε τα σκεύη που χρειάζονται για τη παράθεση ειδικών φαγητών.  Αναφέρετε τα συνοδευτικά που χρειάζονται για τη παράθεση ειδικών φαγητών.

Φύλλο Αξιολόγησης

Φύλλο Αξιολόγησης

Κατ΄οίκον Εργασία Ερωτήσεις του βιβλίου της Τραπεζοκομίας Γ έτους στη σελίδα 137 από τη 2-12.