Κωνσταντινίδης Ίβο - Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Πάσχα και η Ανάσταση του Χριστού
Advertisements

Leonardo Pisano ή Fibonacci (1180 – 1250 μ.Χ.)
Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Τα έτη και οι εποχές.
ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ
Χριστούγεννα, η γιορτή της ενανθρώπισης του Θεού
Το ηλιακό σύστημα και η Γη
Πάμε ξανά στις ξαστεριές …
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Το φθινόπωρο μέσα από τα μάτια των παιδιών
Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση… Έχει ήχο.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
5. Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση της αυτοκρατορίας
Μέγας Κωνσταντίνος ( μ. Χ
1 Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι..
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΑ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Όνομα: Νικολέττα Μασιά Ειδικότητα: Δασκάλα Κωδικός Ομάδας: ΔΛΕΥ0028 Θέμα εργασίας: Οι εποχές του χρόνου Ημερομηνία Υποβολής.
“Το Μάθημα ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) της Γ’ Τάξης Γενικού Λυκείου – Τεχνικές Διδασκαλίας” Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η.
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
Mάρτιος!.  Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα, που προέρχεται από την αρχαιότητα, είναι και η τοποθέτηση από τις μανάδες την 1η Μαρτίου ενός μικρού βραχιολιού.
ΓΕΩΛΟΓΙΑ Η ΓΗ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Χριστούγεννα στη Σέρβια
Καραγιάννη Μαρία Κόλλια Ελεάνα.   Είναι ο ένατος μήνας του έτους.  Έχει 30 ημέρες  Είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Γενικά.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Σακκά Νικολέτα Μελιώ Πολίτη
Νοεμβριοσ Καραπλιός Βαγγέλης.
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
Περδετζόγλου Σοφία Νασσάρ Δήμητρα Πράσσας Γιώργος
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ.  Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του χρόνου και έχει 31 ημέρες. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Το 1965 η Ρόζα Ιμβριώτη έγραφε για την αισθητική αγωγή και διακήρυσσε την αναγκαιότητα αισθητικά φροντισμένων αιθουσών, σχολείων και βιβλίων στα πλαίσια.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Οι κινήσεις της γης. Η ημέρα και η νύχτα. Οι εποχές του έτους
Πάσχα Ελένη Π..
ΜΑΡΤΙΟΣ. Ο Μάρτιος ή Μάρτης, είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει.
Εορτολογία Ενότητα 5: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως Γεώργιος Φίλιας Θεολογική Σχολή Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
Τριώδιο.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ο άξονας και η περιστροφή της Γης – Ημέρα και Νύχτα
Η περιφορά της Γης – Οι εποχές
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Το κλίμα.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κωνσταντινίδης Ίβο - Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Κωνσταντινίδης Ίβο - Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ

Ο ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτες (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Περιλαμβάνει 30 ημέρες. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ ου και η ονομασία του. Ο καιρός σιγά-σιγά αρχίζει ν’ αλλάζει και να μας προετοιμάζει για τον επερχόμενο χειμώνα. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, ξεκινάει επίσημα και το φθινόπωρο, με την άφιξη του Ήλιου στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο της τροχιάς του στις 22 του μήνα.

ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΚΑΤΕΡΓΆΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΆΓΚΟ ΤΟΥ Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης και ο μήνας της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για μια νέα χρονιά. Από τις αρχές, άλλωστε, του 4ου αιώνα μ.Χ. ο Σεπτέμβριος καθιερώθηκε ως η αρχή του εκκλησιαστικού αλλά και του πολιτικού έτους, επειδή η 1η Σεπτεμβρίου συνέπιπτε με την αρχή της ινδικτιώνος. Ακόμη και σήμερα, άλλωστε, η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου ως «αρχή της ινδίκτου». Γι’ αυτό, άλλωστε, σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας η 31η Αυγούστου ονομάζεται «κλειδοχρονιά» επειδή «κλειδώνει» (τελειώνει) ο προηγούμενος χρόνος, ενώ η 1η Σεπτεμβρίου ονομάζεται «αρχιχρονιά».

Ο ΤΊΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΌΣ Ο Σεπτέμβριος, όμως, έχει κι άλλες ονομασίες, όπως «Σταυριάτης» ή «Σταυρίτης» λόγω της μεγάλης γιορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 του μήνα.

ΣΕΠΤΈΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΎΓΟΣ Κυρίως, όμως, ο Σεπτέμβριος είναι γνωστός με την ονομασία «Τρυγομηνάς» ή «Τρυγητής». Γιατί κατά τον μήνα Σεπτέμβριο τρυγάμε τα σταφύλια.

Ο ΤΡΎΓΟΣ

Ευχαριστούμε ΤΈΛΟΣ