Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia, που είναι ο κύριος χαρακτήρας στον παγανιστικό μύθο που σχετίζεται με την άφιξη της άνοιξης και το τέλος του βαρύ χειμώνα.

4 H Dochia, Γρια Dochia ή Baba Dochia στη ρουμανική μυθολογία σχετίζεται με την επιστροφή της άνοιξης. Είναι μια γριά γυναίκα που προσβάλλει τον Μάρτιο όταν βγαίνει να βοσκίσει το κοπάδι της με πρόβατα και κατσίκια. Στην ουσία αντιπροσωπεύει την ανυπομονησία των ανθρώπων να έρθει η άνοιξη. Σε διάφορες άλλες διηγήσεις, έχει να κάνει με τη νύφη της την οποία μισεί και της αναθέτει διάφορες αποστολές στο καταχείμωνο μέσα στο δάσος. Άλλοτε να πλύνει στο παγωμένο ποτάμι μια μαύρη γούνα μέχρι να γίνει άσπρη, κι άλλοτε να μαζέψει μούρα. Το κορίτσι πάντα με τη βοήθεια του Χριστού μεταμφιεσμένου σε διάφορους χαρακτήρες, τα καταφέρνει και έξαλλη η Dochia μετά από αυτό βγαίνει στο δάσος να δει τι έχει συμβεί, φορώντας πάντα 12 μανδύες. Καθώς περιπλανιέται στο δάσος και αλλάζουν οι εποχές, αυτή ζεσταίνεται και πετάει έναν έναν τους μανδύες -οι οποίοι συμβολίζουν τους δώδεκα μήνες- ώσπου την βρίσκει ο επόμενος χειμώνας χωρίς μανδύα και παγώνει.

5 Baba Dochia

6 DRAGOBETELE Κόρες μαζεύουν χιόνι που εξακολουθεί να βρίσκεται στο έδαφος σε πολλά χωριά και στη συνέχεια αφού λιώσει, χρησιμοποιούν το νερό σε μαγικά φίλτρα όλο το υπόλοιπο του έτους.

7 Στη Ρουμανία, η Dragobete είναι γνωστή ως ημέρα των ερωτευμένων, μάλλον σαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

8 Η ημέρα είναι ιδιαίτερα γνωστή ως «η ημέρα όπου τα πουλιά αρραβωνιάζονται". Είναι όλο αυτό το διάστημα που τα πουλιά αρχίζουν να χτίζουν τις φωλιές και να βρίσκουν το σύντροφό τους. H ημέρα αυτή, θεωρείται σε τοπικό επίπεδο, η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Τα αγόρια και τα κορίτσια μαζεύουν ανοιξιάτικα λουλούδια και τραγουδούν μαζί.

9 Εκείνοι που λαμβάνουν μέρος στο έθιμο πιστεύεται ότι προστατεύονται από τις ασθένειες, ειδικά από τους πυρετούς, για το υπόλοιπο του έτους.

10 Αν ο καιρός το επιτρέπει, τα κορίτσια και τα αγόρια παίρνουν snowdrops ή άλλα φυτά νωρίς την άνοιξη για το άτομο με το οποίο φλερτάρουν.

11 Είναι κοινή πεποίθηση σε ορισμένες περιοχές της Ρουμανίας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής, αν πατήσετε το πόδι του συντρόφου σας, θα έχετε τον κυρίαρχο ρόλο στη σχέση σας. Το έθιμο ποικίλει από περιοχή σε περιοχή.

12 Λέγεται ότι αν είναι μια βροχερή μέρα, η άνοιξη θα έρθει νωρίτερα και ο καιρός θα είναι μια χαρά. Αν κάποιος ακούσει κελάηδημα τσαλαπετεινού, τότε το πρόσωπο αυτό θα εργάζεται σκληρά όλο το χρόνο.

13 Have a Happy Dragobete’s Day Από τη Ρουμανία, με αγάπη, οι μαθητές της 7ης τάξης και η δασκάλα-Adela Grozeanu


Κατέβασμα ppt "Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google