4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
ΤΑ ΦΥΤΑ.
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΠΑΝΑΚΙ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Η περιληψη.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Η ελιά είναι δέντρο με σκληρό βλαστό,
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ.
Η ελιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» Η πορτοκαλιά ανθίζει μία φορά το χρόνο και η ανθοφορία της κρατάει 5-7 εβδομάδες. Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι  Το δέντρο ευδοκιμεί.
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’ ΤΑΞΗ Α΄ ΤΜΗΜΑ Α΄2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013 ΣΑΡΡΗ ΜΑΤΟΥΛΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16-1-2013 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ‘’ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ’’

Το σπανάκι ανήκει στην τάξη Καρυοφυλλώδη και στην οικογένεια των Χηνοποδιοειδών. Είναι φυτό ετήσιο με μικρή ρίζα, θυσανώδη και φύλλα που βγαίνουν αμέσως πάνω από το χώμα σαν ροζέτα. Τα άνθη του είναι μικρά και γονιμοποιούνται σταυρωτά με τη βοήθεια του ανέμου. Ο καρπός του είναι σκληρός και μονόσπερμος. Το σπανάκι είναι χειμωνιάτικο φυτό, ταχύτατης βλάστησης.

Το σπανάκι για να αναπτυχθεί χρειάζεται χαμηλές θερμοκρασίες, υγρό έδαφος και πλούσιο σε οργανικές ουσίες. Έχει ανάγκη από άφθονο άζωτο για να αναπτύξει πλούσιο φύλλωμα και βαθύ πράσινο χρώμα. Η σπορά του σπανακιού γίνεται από το φθινόπωρο έως την άνοιξη διαδοχικά, για να υπάρχει συνέχεια συγκομιδή. Ο σπόρος ρίχνετε συνήθως στα ‘’ πεταχτά ‘’ και σκεπάζεται σε βάθος 1,5-2,5 εκατοστά.

Μετά τη σπορά ακολουθεί βοτάνισμα για την καταστροφή των ζιζανίων και σπάνια ποτίσματα. Η συγκομιδή των φυτών αρχίζει μόλις αποκτήσουν 4-6 φύλλα οπότε γίνεται και αραίωμα. Το σπανάκι Νέας Ζηλανδίας σπέρνεται μετά τους παγετούς και η συγκομιδή συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι.

Το σπανάκι μπορούμε να το καταναλώσουμε φρέσκο, αλλά μπορούμε αφού το ζεματι- σουμε να το διατηρήσουμε σε κοινούς καταψύκτες. Το σπανάκι τρώγεται μαγειρε- μένο (σπανακόρυζο), γίνεται πίτες (σπανακόπιτα) ή τρώγεται ωμό σε διάφορες σαλάτες.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά .Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά. Όταν έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λαδί στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λάδι . Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λάδι. Κάνουμε 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 30 λεπτά. ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο 800γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες 1 αυγό, αλάτι, μια κουταλιά της σούπας λίγο πιπέρι 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Η κατανάλωσή του γίνεται όλο το χρόνο Η κατανάλωσή του γίνεται όλο το χρόνο. Η μεγαλύτερη όμως κατανάλωσή του γίνεται το Χειμώνα και την Άνοιξη. Ο λόγος που καταναλώνουμε σπανάκι είναι γιατί είναι ωφέλιμο για την υγεία μας. Περιέχει σίδηρο και βιταμίνες Α,C,E,Κ, χλωροφύλλη, και άλατα ιωδίου. Είναι πολύ καλό στην σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.

Για τους λόγους αυτούς η οικογένειά μου το καλλιεργεί στον κήπο μας και το χρησιμοποιούμε τακτικά στη διατροφή μας. Εμένα μου αρέσει πολύ, αλλά μετά από μία έρευνα που έκανα ανάμεσα στους συμμαθητές μου έμαθα ότι αρέσει σε αρκετούς και το καταναλώνουν.

Μερικές εικόνες

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ‘’ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ’’ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!! Τέλος!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!