ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εθυμα του πασχα στην Ελλαδα
Advertisements

Μάθημα 10. Οι κατακόμβες: τόπος καταφυγής και μνήμης
Έθιμα του Πάσχα.
Το Πασχα.
ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΣΙΔΩΡΑ
Πάσχα!! Γιώτα Τσακιρίδου.
Πασχα!!!!.
Ο ανοιγμένος παράδεισος  ( Κυριακή του Πάσχα ). 1) Η τελετή της Αναστάσεως του Χριστού  Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου οι πιστοί αρχίζουν να συγκεντρώνονται.
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
Οδηγίες Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εικόνες, με όποια σειρά κρίνεις, για να φτιάξεις μία παρουσίαση σχετική με το Πάσχα. Πάνω βάλε τίτλο, δεξιά την εικόνα.
In Austria Saturday is the celebration day, we go to church with a basket with smoked meat, eggs, bread, salt and wine. In Austria Saturday is the celebration.
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ελένη Βακανά.
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Ελλάδα vs Γερμανία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γερμανία.
Χριστούγεννα.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
Το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού
Γιασλακιώτη Σίλια Γιάννη Τζωρτζίνα
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!!!!!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΖΩΗ.
Τα έθιμα του Πάσχα Εμμέλεια και Άννα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!.
Η παπαρούνα και ο κοκκινολαίμης
Πάσχα Ελένη Π..
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
ΠΡΌΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΉΣ ΣΧΟΛΉΣ ΣΜΎΡΝΗΣ Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος: Μαθήτρια: Κατερίνα.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΣΑΣ Δ’ ΤΑΞΗ.
1ο επα.λ. μυρινασ ερευνητικη εργασια θεμα: «ηθη και εθιμα λημνου»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ
EΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
Περιεχόμενα ΗΗ Σαρακοστή ΛΛίγα λόγια για το Πάσχα ΤΤο Σάββατο του Λαζάρου ΚΚυριακή των Βαΐων ΜΜεγάλη Δευτέρα ΜΜεγάλη Τρίτη ΜΜεγάλη Τετάρτη.
Πάσχα Γερμανικά Έθιμα  Όπως και στην Ελλάδα τα αυγά συμβολίζουν την Ανάσταση. Εκεί τα ζωγραφίζουν πολύχρωμα και με πολύ φαντασία για το στόλισμα των σπιτιών.
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
Έ ΘΙΜΑ Χ ΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Από τη μαθήτρια Ξανθοπλά Χριστίνα!
Καλό Μήνα ! Καλό Μάρτιο και καλή άνοιξη με υγεία και χαρά από την Αρετή και την Ευθυμία.
ΚΟΥΜΙΛΑΤΣΟ ΜΙΚΕΛΕ ΔΟΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη Ο Απρίλιος μέχρι την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα.
ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΞΑΝΘΟΠΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Το Σάββατο στο μάθημα του κατηχητικού η κατηχήτρια κ. Βασιλική Καραμπέτσου μίλησε στα παιδιά για το νόημα της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την οποία.
Τάματα ονομάζουμε τις υποσχέσεις ή τις ευχές που κάνουμε στο Θεό. Μερικοί κάνουν τάματα για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάτι που τους έδωσε, ενώ άλλοι.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
Το νόημα των Χριστουγέννων.
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!. . Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινά ξημερώματα με το έθιμο του τεχνητού σεισμού, ενώ μερικές ώρες αργότερα (στις
ΈΘΙΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
Ο ανοιγμένος παράδεισος
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Οι «μπότηδες» μας κρατούν συντροφιά Επιμέλεια: Άρης Σερμέτης
Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο
«Έθιμα του Πάσχα από την Ήπειρο»
Οδηγίες Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εικόνες, με όποια σειρά κρίνεις, για να φτιάξεις μία παρουσίαση σχετική με το Πάσχα. Πάνω βάλε τίτλο, δεξιά την εικόνα.
Μια εικόνα λέξεις. Κάποιοι από εμάς δίνουν στο Θεό την ψίχα και άλλοι την κόρα από τον άρτο της ζωής τους , αυτά τα ευλογημένα.
Δόξα στον Θεό! Ωσαννά! ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2
«Χριστός Ανέστη!» Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Τάξη: Β2
25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου Τμήμα Στ1
Μεγάλη Δευτέρα Η ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ (προτυπώνει το Χριστό - να είμαστε σώφρονες και αγνοί στο σώμα και τη ψυχή). Το περιστατικό με την άκαρπη.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
Πασχαλινά έθιμα.
Τα έθιμα των μηνών Μέλη ομάδας :.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Χριστούγεννα Ευδοκίμου Μαρίνα - Ε΄2.
Τί γιορτάζουμε ;. Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στην νεκρανάσταση του Λαζάρου, το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λίγο πριν αναστηθεί ο ίδιος εκ νεκρών. Σε.
Le Chandeleur H «Chandeleur» -ή παλαιότερα, «Chandeleuse»- γιορτάζεται σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη.
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας Συριανίδης Δημήτριος & οι συνεργάτες του
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2010-2011

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των Παθών και της Αναστάσεως για όλους εμάς τους Πίστους; Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς! Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινώς μπορούμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός να την κάνουμε και υποκειμενική - προσωπική σωτηρία!

Πασχαλινά αυγά με Χρώμα κόκκινο Μερικοί πιστεύουν ότι τα αυγά βάφονται κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού, που χύθηκε για εμάς τους ανθρώπους. Κόκκινο είναι και το χρώμα της χαράς. Χαράς για την Ανάσταση του Χριστού. Είναι παράλληλα όμως και χρώμα αποτρεπτικό.

Κάψιμο του Ιούδα Στη συνέχεια, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ακολούθησε η ρίψη στην πυρά ομοιώματος του Ιούδα ή του Οβριού. Το έθιμο, που απαντάται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες περιοχές, αποτελεί ένδειξη αγανάκτησης των πιστών για την πράξη προδοσίας του Ιούδα.

"Τα Λαζαράκια" Τα Πασχαλινά Έθιμα, αρχίζουν στην Βόρεια Εύβοια, με τα "Λαζαράκια". Τα μικρά κοριτσάκια, τις προηγούμενες από την Μεγάλη Εβδομάδα ημέρες, παίρνουν δύο ξύλα, τα δένουν σταυρωτά, και επάνω εκεί, με διάφορα κουρέλια και κλωστές, σχηματίζουν μία μεγάλη κούκλα, με τα χέρια τεντωμένα στα πλάγια. Μετά, την ντύνουν με μωρουδίστικο φορεματάκι και κρατώντας στο άλλο χέρι ένα καλαθάκι με αγριολούλουδα, παραμονή του Λαζάρου, βγαίνουν έξω και πηγαίνουν στα σπίτια και λένε τον "Λάζαρο". Κάτι, σαν Πασχαλιάτικα Κάλαντα, δηλαδή.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Ημέρα πένθους. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Κατά το μεσημέρι, όταν γίνει η Αποκαθήλωση και εκτεθεί σε προσκύνημα η χρυσοΰφαντη παράσταση του νεκρού Ιησού, πάνω σε φορητό κουβούκλιο, τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου. Οι κοπέλες στολίζουν τον Επιτάφιο με άνθη της άνοιξης: βιολέτες, μενεξέδες, τριαντάφυλλα, λεμονανθοί. Όλα τα λουλούδια πλέκονται σε στεφάνια και γιρλάντες και ο Επιτάφιος γίνεται όλος μια κορόνα από άνθη,  ενώ ψέλνουν το μοιρολόγι της Παναγίας. Όλοι προσκυνάνε τον Επιτάφιο και οι γυναίκες και τα παιδιά, περνάνε από κάτω. Το βράδυ γίνεται η περιφορά του Επιταφίου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Μόλις ο ιερέας το Μεγάλο Σάββατο πει το Χριστός Ανέστη, ανάβει το Άγιο Φως. Όλοι οι άνθρωποι στην εκκλησία, κρατώντας λαμπάδες, το μεταδίδουν ο ένας στον άλλο.

Κουνελάκια πασχαλινά  Το παραδοσιακό κουνελάκι που φέρνει αβγά στα παιδιά είναι γερμανικής προελεύσεως. Μια φτωχή γυναίκα, ανίκανη να προσφέρει γλυκίσματα στα παιδιά της, τα στέλνει στον κήπο όπου έχει κρύψει αβγά. Τα παιδιά βρίσκουν ένα κουνέλι και θα αποφασίσουν ότι αυτό το ζωάκι τους έφερε τα πασχαλινά αβγά που είχε νωρίτερα διακοσμήσει η μητέρα τους.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 22ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ