Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεγάλη Δευτέρα Η ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ (προτυπώνει το Χριστό - να είμαστε σώφρονες και αγνοί στο σώμα και τη ψυχή). Το περιστατικό με την άκαρπη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεγάλη Δευτέρα Η ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ (προτυπώνει το Χριστό - να είμαστε σώφρονες και αγνοί στο σώμα και τη ψυχή). Το περιστατικό με την άκαρπη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4 Μεγάλη Δευτέρα Η ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ (προτυπώνει το Χριστό - να είμαστε σώφρονες και αγνοί στο σώμα και τη ψυχή). Το περιστατικό με την άκαρπη συκιά (να έχουμε έργα πίστεως και αρετές).

5 Μεγάλη Τρίτη Των δέκα Παρθένων (να είμαστε σε πνευματική ετοιμότητα).
2. Της παραβολής των Ταλάντων ( να είμαστε εργατικοί, για να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα).

6 Μεγάλη Τετάρτη Μνήμη της αλειψάσης τον Κύριον πόρνης γυναικός. (Η πολλή αγάπη που έδειξε, έκανε το Χριστό να της συγχωρέσει τις πολλές αμαρτίες της). Η προδοσία του Ιούδα για 30 αργύρια.

7 Μεγάλη Πέμπτη Ο Ιερός Νιπτήρας
(ο Xριστός διδάσκει έμπρακτα την ταπείνωση και την εξουσία ως διακονία). 2. Ο Μυστικός Δείπνος (η παράδοση της Θ. Eυχαριστίας). Η αγωνία στη Γεσθημανή και η προσευχή. Το προδοτικό φίλημα του Ιούδα.

8 Η αγωνία στη Γεσθημανή και ο νυσταγμός των μαθητών

9 Τα τριάκοντα αργύρια και το προδοτικό φίλημα

10 Μεγάλη παρασκευή Τα άγια Πάθη του Κυρίου , που υπέστη για τη σωτηρία μας. Η γύμνωση Η κόκκινη χλαμύδα Το ακάνθινο στεφάνι Ο κάλαμος Οι χλευασμοί, τα φτυσίματα, τα κτυπήματα. Η άρση του σταυρού 7. Η σταύρωση ανάμεσα σε δύο ληστές-σκότος ηλίου 8. Οι βλασφημίες 9. Ο σπόγγος με τη χολή και το ξύδι 10. «Τετέλεσται» - εκπνοή Σεισμός Λογχισμός Αποκαθήλωση Ταφή

11

12 Μεγάλο Σάββατο Ο Επιτάφιος Θρήνος και η εις άδου κάθοδος
του Κυρίου κατά την οποία όλοι οι πιστεύσαντες νεκροί σώθηκαν, με πρώτους τον Αδάμ και την Εύα.

13

14


Κατέβασμα ppt "Μεγάλη Δευτέρα Η ζωή του Πάγκαλου Ιωσήφ (προτυπώνει το Χριστό - να είμαστε σώφρονες και αγνοί στο σώμα και τη ψυχή). Το περιστατικό με την άκαρπη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google