ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Συστήματα επισιτισμού
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΨΥΞΗ.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΜΟ
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.
ΣΧ0ΛΗ ΤΕΧΝ0Λ0ΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Χημεία Τροφίμων Ενότητα #7: Τα ανόργανα συστατικά Αθανάσιος Μανούρας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Πρακτική στη Κοινότητα
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Εισαγωγή. Ορισμός των φαγητών εύκολης χρήσης. Μέθοδοι για τη διατήρηση τροφίμων. Κατηγορίες φαγητών εύκολης χρήσης. Αναγκαιότητα των φαγητών εύκολης χρήσης.

χαλούμι, αναρή, γιαούρτι. κρέατα, τσαμαρέλα, χοιρομέρι, λούντζα. ΕισαγωγΗ Τα φαγητά εύκολης χρήσης (convenience foods) αποτελούν μια κατηγορία τροφών της οποίας η χρήση στη διατροφή του ανθρώπου δεν είναι φαινόμενο σύγχρονο, αλλά παλαιότερο.   χαλούμι, αναρή, γιαούρτι. κρέατα, τσαμαρέλα, χοιρομέρι, λούντζα. τραχανάς.

ΟρισμΟΣ των φαγητΩν εΥκοληΣ χρΗσηΣ Φαγητά εύκολης χρήσης είναι οι τροφές οι οποίες έχουν υποστεί μερική η ολική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μειώνονται ή να εκμηδενίζονται ο χρόνος και οι ενέργειες για την προετοιμασία και το ψήσιμο τους.

Μεθοδοι για τη διατηρηση τροφιμων Κονσερβοποίηση Αφυδάτωση Ψύξη Κατάψυξη Χρήση αλατιού, ζάχαρης και οξέων Χρήση ακτινοβολίας και αντιβιοτικών

Κατηγοριεσ φαγητων ευκολησ χρησησ Φαγητά με ελάχιστη επεξεργασία. (Χρειάζονται περισσότερη προετοιμασία και ψήσιμο. Αποφλοιωμένες κονσερβοποιημένες ντομάτες, ξεφλουδισμένες πατάτες) Φαγητά με μερική επεξεργασία. (Έτοιμα για ψήσιμο. Κοτόπουλο και ψάρι πανέ, πακεταρισμένο καλαμπόκι) Φαγητά με ολική επεξεργασία. (Έτοιμα γεύματα ή επιδόρπια που διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Τα γεύματα πάνω στα αεροπλάνα)

Φαγητά με ελάχιστη επεξεργασία

Φαγητά με μερική επεξεργασία

Φαγητά με ολική επεξεργασία

Αναγκαιοτητα των φαγητων ευκολησ χρησησ Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ο συστηματικός και αυστηρός υγειονομικός έλεγχος. Η έλλειψη χρόνου.  Η παρουσία του απαραίτητου εξοπλισμού σε κάθε κουζίνα. Η διαφήμιση και προβολή των προϊόντων αυτών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναγκαιοτητα των φαγητων ευκολησ χρησησ Με τη χρήση των πρόσθετων ουσιών βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά των τροφών αυτών.  Η επιβαλλόμενη μείωση των εξόδων και συνάμα η αύξηση των κερδών μιας επιχείρησης.