Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
A d e l e.
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Το Διαδίκτυο στη ζωή μας!
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Το Πασχα.
Μια ιστορία που γράφτηκε
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Πάσχα!.
Το Διαδίκτυο στη ζωή μας!
Οδηγίες Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εικόνες, με όποια σειρά κρίνεις, για να φτιάξεις μία παρουσίαση σχετική με το Πάσχα. Πάνω βάλε τίτλο, δεξιά την εικόνα.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ 7/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Ελλάδα vs Γερμανία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γερμανία.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο.
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Μία φανταστική βροχή… Εμπνευσμένη από το παραμύθι «Πινεζοβροχή» του μαγευτικού Παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά Γράφουν και δημιουργούν τα παιδιά της Α΄1 τάξης.
Είμαστε μια τάξη πολύ πολύ εντάξει…
Γιασλακιώτη Σίλια Γιάννη Τζωρτζίνα
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
U 4 energy ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑΞΗ.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!!!!!
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΚΟΥΛΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ANIMATIONS Συνεργασία : 5 ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης 1 ου Δημ. Σχολείου Καρδίας Β΄Τάξη Πρόγραμμα eTwinning ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ.
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Σχολική Χρονιά Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμειας.
Ουράνιο τόξο.
Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
 Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και.
Εργασίες των μαθητών της Γ΄3 στο κείμενο ″ Το χαρούμενο λιβάδι ″
Πάσχα Ελένη Π..
ΔΑΣΚΑΛΑ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Τ Ο Π ΑΣΧΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Χ ΡΙΣΤΙΝΑ Π ΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Το Πάσχα για εμένα είναι η γιορτή που βάφουμε τα αυγά κόκκινα,κίτρινα,πράσινα,μπλε και με διάφορα αυτοκόλλητα.
Την Πέμπτη 21/4/2016 η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γέμισε με ανοιξιάτικα χρώματα, πασχαλινά αρώματα και αγαπημένα έθιμα, βγαλμένα από το «σεντούκι»
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
«Φτιάχνοντας» την Άνοιξη!!!
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Στίχοι: Σπύρου Λάμπρου.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
3 o Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας Αθήνα. Σεπτέμβρης 2007 “ψαρωμένα” πρωτάκια έρχονται στο σχολείο…
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων
Emotions
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε! Μια πασχαλινή ιστορία Συγγραφείς: 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας Ολοήμερο Νηπ. Γόννων Λάρισας Πρόγραμμα e-Twinning «ΠΑΣΧΑ»

Πρώτο μέρος Συγγραφείς: Τα παιδιά της Ε2 τάξης του 2ου Δημ. Σχολ. Νέας Μηχανιώνας Δήμητρα, Ραφαήλ, Στέλιος, Παναγιώτα, Μαρία Ντ., Μαρία Μ., Κατερίνα, Ειρήνη, Χριστίνα, Στέργιος, Αντώνης Μπ., Αντώνης Λ., Νίκος, Γιάννης, Ηλίας, Σωτήρης

Το Πάσχα πλησίαζε και ο Πασχάλης Λαγός άρχισε τις ετοιμασίες, όπως κάθε χρόνο. Όλα θα έπρεπε να είναι έτοιμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε οι άνθρωποι να γιορτάσουν και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τηρώντας τα έθιμα.

Οι κότες έπρεπε να γεννήσουν πολλά αβγά, για να μην λείψουν από κανένα σπίτι. Τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές τηρούσαν το έθιμο βάφοντας κόκκινα αβγά.

Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν. Έπρεπε να παράγουν χιλιάδες σοκολατένια αβγά και λαμπάδες στολισμένες με κόκκινες κορδέλες, για να μην μείνει παραπονεμένο κανένα παιδάκι.

Οι αγροί έπρεπε να ποτιστούν με τη βροχή και οι κάμποι να γεμίσουν πολύχρωμα και ευωδιαστά αγριολούλουδα και κατακόκκινες παπαρούνες, για να στολιστούν οι Επιτάφιοι όλης της Γης.

Τα παιδιά στα σχολεία ετοίμαζαν πασχαλινές κάρτες για να στείλουν τις ευχές τους σε φίλους και συγγενείς.

Τα χελιδόνια έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν και το τελευταίο βραχιολάκι του Μάρτη για να το χρησιμοποιήσουν στο χτίσιμο της φωλιάς τους.

Όμως ο Λαγός Θύμιος, ο εγωιστής και ζηλιάρης αδερφός του Λαγού Πασχάλη, είχε άλλα σχέδια.

Βαρέθηκε κάθε χρόνο να βλέπει τον αδελφό του να παίρνει όλη τη δόξα τις Άγιες αυτές μέρες. Όλοι οι άνθρωποι μιλούσαν για τον αγαπημένο τους λαγό, που φρόντιζε τα πάντα, ώστε να περάσουν ένα υπέροχο Πάσχα. Αποφάσισε λοιπόν να αναλάβει δράση και να καταστρέψει το φετινό Πάσχα.

Ξεκίνησε για τη χώρα των Χρωμάτων όπου εκεί έπιασε και φυλάκισε τον κύριο Πορφυρό, αυτόν που έστελνε όλο το κόκκινο χρώμα στη γη.

Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε. Ο Πασχάλης Λαγός είδε τους αγρούς να αλλάζουν χρώμα και όλα τα κόκκινα λουλούδια να γίνονται άσπρα στη στιγμή. Το ουράνιο τόξο έμεινε με έξι χρώματα και οι κότες από τη στενοχώρια τους σταμάτησαν να γεννούν αβγά.

«Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης «Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης. «Τι συνέβη και το κόκκινο χρώμα εξαφανίστηκε από τη γη; Πώς θα γιορτάσουν οι άνθρωποι το Πάσχα χωρίς το κόκκινο;» έλεγε και τραβούσε τα αυτιά του.

Θα μάθει άραγε ο Λαγός Πασχάλης γιατί εξαφανίστηκε το κόκκινο χρώμα; Θα καταφέρει να σώσει το Πάσχα; Τη συνέχεια της ιστορίας θα την μάθουμε από τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γόννων Λάρισας!