ΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΣΟΝΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Advertisements

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Μια μεγάλη διαμάχη του Τρωικού πολέμου
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Και ο θεός δημιούργησε τον άντρα …. - Αδάμ πέρνα αυτήν την κοιλάδα… Ο Θεός του είπε: Ο Αδάμ ρώτησε: - τι είναι η κοιλάδα, Κύριε?
Θεά Άρτεμη Όλυμπος.
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ (499 – 498 π.Χ.)
ΚΕΡΚΥΡΑ.ΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η μυθολογία της Κέρκυρας ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όταν ο θεός Ποσειδώνας ενώθηκε με την Κόρκυρα γεννήθηκε.
ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ Ας δούμε πού βρίσκεται η Σύμη, το νησί από το οποίο κατάγεται η Αστραδενή. Θεσσαλονίκη Σύμη.
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προσπαθεί να σώσει την Πρωτεύουσα
Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μινωικός πολιτισμός.
Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία
Ο πατέρας των Ελλήνων μυθοποιών, στον οποίο αποδίδονται οι περισσότεροι από τους διδακτικούς μύθους. Κατά τον Ηρακλείδη "Θράξ ην το γένος". Κατά τον.
Ομάδα εργασίας: Αλέρτας Ανάργυρος Δενεζάκος Κωνσταντίνος
Το παλιό πολίτευμα της Αθήνας
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΔΑΜΟΥ
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Στο νησί του Ήλιου, στο νησί της Καλυψώς και στο νησί των Φαιάκων
ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και.
Αργώ.
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος.
Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ. Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη, περίφημη για την ομορφιά της,τάς νήσους στην ελληνική μυθολογία.
ΜΑΡΘΑ, ΑΘΗΝΑ, ΓΙΩΤΑ, ΝΙΚΟΣ, ΗΛΙΑΣ
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου
Γεωγραφία Β’ τάξη Φύλλο εργασίας 4
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών
12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Εργασία των μαθητών της τάξης Γ.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Κάποιος ναύλωσε ένα καράβι με διαλεχτό πλήρωμα και ξεκίνησε για να γνωρίσει τον κόσμο. Ένας τυφώνας σήκωσε το καράβι και το πήγε.
Μυκηναϊκός πολιτισμός
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Λίγα λόγια για εκείνον…
Ο Ηρακλής.
Αγαπημένο μου παιδί....
ΗΡΑΚΛΗΣ KABAKA EΛΕΝΗ.
Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Η ΚΑΙΝΗ ΕΛΕΝΗ.
Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ!! Βασίλης Αρμάντο Δημήτρης. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ!!!  Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό (σημερινή Τουρκία) εξ ου αποκαλούμενος ο Αλικαρνασσεύς.
ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΟΣΚΥΛΑ PRESENTS: Επιδέξιου Κωνσταντίνα Επιδέξιου Ξένια Μάγγου Στελίνα Μαλιαχόβα Κωνσταντίνα.
Δημοσθένης Τσελεπίδης Ανέστης Παπάς Άννα Μαρία Τζώρτζη Βασιλική Σούτη.
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Ο Όμηρος δεν κρίνει την Ελένη για την πράξη της σε κανένα σημείο της Ιλιάδας. Η Ελένη παρουσιάζεται ως μια συμπαθητική, αξιοπρεπής και ενδιαφέρουσα.
Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΙΡΚΗ.
1. Ο Φριξοσ, η ελλη και το χρυσομαλλο δερασ
Σ’ ένα βουνό της Πελοποννήσου ζούσε το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμης.
2. Στον Αίολο, στους Λαιστρυγόνες και στο νησί της Κίρκης
Αγαπημένο μου παιδί....
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Οικογενειακές Σχέσεις
Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»
Η γεννηση του Ηρακλη Ιστορία Τάξη: Γ΄.
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η TITANOMAXIA ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΓΗ.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Ο Ιάσονας μεγαλώνει στο Πήλιο κοντά στον Κένταυρο Χείρωνα, για να γλυτώσει από το σφετεριστή θείο του Πελία.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΣΟΝΑΣ

Ο βασιλιάς της Ιωλκού, Αίσονας, είχε χάσει το θρόνο του από τον αδελφό του Πελία. Επειδή φοβόταν για τη ζωή του γιου του Ιάσονα τον έδωσε στον Κένταυρο Χείρωνα να τον μεγαλώσει Όταν έγινε είκοσι χρονών πήγε στην Ιωλκό για να πάρει πίσω το θρόνο του. Στο δρόμο προς τη Ιωλκό συνάντησε μια γριούλα στην όχθη ενός ποταμού και τον παρακάλεσε να παρακάλεσε να τη περάσει απέναντι. Ο Ιάσονας τη βοήθησε αλλά έχασε το ένα σανδάλι. Η γριούλα ήταν η θεά Ήρα. Ο Πελίας , που κάποτε είχε πάρει χρησμό από το Μαντείο των Δελφών «Να φοβάσαι το μονοσάνδαλο.», αμέσως κατάλαβε ποιος ήταν ο νέος. Για να γλιτώσει απ’αυτόν του υποσχέθηκε το θρόνο εάν του έφερνε το Χρυσόμαλλο Δέρας από την Κολχίδα.

Ο Ιάσονας δέχτηκε και παρήγγειλε στον Άργο, που ήταν περίφημος τεχνίτης, να του φτιάξει ένα γερό καράβι με πενήντα κουπιά. Τον βοήθησαν η Ήρα και η Αθηνά. Η ίδια η Αθηνά κάρφωσε στην πλώρη του ένα ξύλο από την ιερή βελανιδιά του Δία που είχε ανθρώπινη μιλιά και προφήτευε το μέλλον. Το ονόμασαν Αργώ. Ιάσονας ξεκίνησε για το ταξίδι του προς την Κολχίδα .Μαζί του είχε πολλούς ήρωες. Ανάμεσα τους ήταν ο Ηρακλής, ο Θησέας και ο περίφημος μουσικός Ορφέας . Όλοι ονομάστηκαν Αργοναύτες. Αργώ

Ταξιδεύοντας σταμάτησαν στη Θράκη. Εκεί συνάντησαν το μάντη Φινέα Ταξιδεύοντας σταμάτησαν στη Θράκη. Εκεί συνάντησαν το μάντη Φινέα. Αυτός τους φανέρωσε ότι θα συναντούσαν τις Συμπληγάδες πέτρες. Ήταν τεράστιες πέτρες που άνοιγαν και έκλειναν όταν περνούσε κάποιο πλοίο και κατέστρεφε. Τους συμβούλεψε πριν περάσουν ανάμεσα από τις Συμπληγάδες πέτρες να αφήσουν ένα περιστέρι πρώτα να περάσει. Εάν τα κατάφερνε το περιστέρι τότε θα περνούσε και η Αργώ. Η Αθηνά βοηθάει τον Άργο