Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημοσθένης Τσελεπίδης Ανέστης Παπάς Άννα Μαρία Τζώρτζη Βασιλική Σούτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημοσθένης Τσελεπίδης Ανέστης Παπάς Άννα Μαρία Τζώρτζη Βασιλική Σούτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημοσθένης Τσελεπίδης Ανέστης Παπάς Άννα Μαρία Τζώρτζη Βασιλική Σούτη

2

3 Το νησί της Κίρκης Το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης Το νησί των Φαιάκων Οι Σειρήνες

4

5 Η σχεδία του Οδυσσέα κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της Καλυψώς. Χρειάστηκαν 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Οι διαστάσεις ήταν 2 με 3 μέτρα και αποτελούνταν από 20 κορμούς δέντρων. Ήταν φτιαγμένη από ξύλο βελανιδιάς και πεύκου και κλωνάρια ιτιάς.

6 Κινούνταν εύκολα μέσα στη θάλασσα, με τη βοήθεια του ανέμου, λόγω του μεγάλου της πανιού. Με τη σχεδία αυτή, ο Οδυσσέας ταξίδεψε άγρυπνος 17 ολόκληρες μέρες, έχοντας πάντα την Μεγάλη Άρκτο στο δεξί του χέρι.

7

8 Η Αργώ κατασκευάστηκε στην Τίφα, στην παραλία της Ιωλκού, από τον αργοναύτη Αργό. Κατασκευάστηκε για να βρεθεί το Χρυσόμαλλο Δέρας. Το μήκος της ήταν περίπου 22 με 25 μέτρα. Ήταν φτιαγμένη από ξύλο βελανιδιάς και πεύκου, ανήκε στο είδος της Αρχαίας Πεντηκοντόρου και είχε ένα έμβολο βελανιδιάς στην πλώρη. Το έμβολο αυτό λέγεται ότι το τοποθέτησε η Αθηνά και ότι είχε μαντικές ιδιότητες, μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά και προειδοποιούσε τους Αργοναύτες για τους αναμενόμενους κινδύνους.

9 Κινούνταν και με κουπιά και με τη βοήθεια του ανέμου, καθώς είχε και πανί. Είχε 50 με 60 άτομα για πλήρωμα. Η Αργώ περιγράφεται ως το γρηγορότερο και το πιο στέρεο σκάφος της εποχής της. Ήταν εξαιρετικά ελαφρύ καράβι, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς του στη στεριά από το πλήρωμά του.

10

11 Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την εργασία μας !!!!


Κατέβασμα ppt "Δημοσθένης Τσελεπίδης Ανέστης Παπάς Άννα Μαρία Τζώρτζη Βασιλική Σούτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google