Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»

2 Περιεχόμενα Το λιοντάρι της Νεμέας Η Λερναία Ύδρα
Ο κάπρος του Ερύμανθου Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες Οι στάβλοι του Αυγεία Ο ταύρος του Μίνωα Τα άλογα του Διομήδη Οι Αμαζόνες Τα βόδια του Γηρυόνη Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων Κέρβερος , ο σκύλος του Άδη

3

4 Το λιοντάρι της Νεμέας

5 Το λιοντάρι της Νεμέας Ο πρώτος άθλος του Ηρακλή ήταν να σκοτώσει το λιοντάρι της Νεμέας. Το δέρμα του ήταν πολύ σκληρό και τα βέλη δεν το σκότωναν. Ζούσε σε μια σπηλιά με δύο εισόδους. Ο Ηρακλής στην αρχή το χτύπησε με τα βέλη αλλά δεν έπαθε τίποτα. Τότε ο Ηρακλής το χτύπησε με το ρόπαλο. Το λιοντάρι φοβήθηκε και κρύφτηκε στην σπηλιά. Ο Ηρακλής μάζεψε πολλές πέτρες και έκλεισε τη μία είσοδο. Ύστερα παγίδεψε το λιοντάρι και το έπνιξε.

6

7 Από τον μαθητή Δημήτρη Τ.
Η Λερναία Ύδρα Από τον μαθητή Δημήτρη Τ.

8 H Λερναία Ύδρα Ο Ευρυσθέας έστειλε τον Ηρακλή να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα. Αυτό το τέρας ζούσε μέσα σε μία λίμνη και έβγαζε από το στόμα της φωτιά. Ο Ηρακλής κατάφερε να βγάλει το τέρας από τη φωλιά του. Έκοβε τα κεφάλια με ένα δρεπάνι και στην θέση του αντί για ένα έβγαιναν δύο κεφάλια.

9 Η Λερναία Ύδρα Ο Ιόλαος άναψε δαυλό με φωτιά και όταν ο Ηρακλής έκοβε τα κεφάλια έκαιγε την πληγή. Αλλά το μεσαίο ήταν αθάνατο και όταν ο Ηρακλής έκοψε το κεφάλι αυτό το έθαψε στο χώμα και από πάνω έβαλε μία μεγάλη πέτρα.

10

11 Από τις μαθήτριες Ζωή Μ. και Χριστίνα Π.
Ο κάπρος του Ερύμανθου Από τις μαθήτριες Ζωή Μ. και Χριστίνα Π.

12 Ο Κάπρος του Ερύμανθου Μετά ο Ευρυσθέας έστειλε τον Ηρακλή να φέρει ένα φοβερό αγριογούρουνο που ζούσε στον Ερύμανθο. Ο Ηρακλής το κυνηγούσε για μέρες ώσπου κουράστηκε. Ο Ηρακλής το έδεσε και το πήγε στης Μυκήνες. Ο Ευρυσθέας, μόλις το είδε τρόμαξε και κρύφτηκε μέσα στο πιθάρι.

13

14 To ελάφι με τα χρυσά κέρατα
Από τον μαθητή Ιάσονα Λ. και τη μαθήτρια Χριστίνα Ν.

15 Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα
Ο Ευρυσθέας ανέθεσε στον Ηρακλή να πιάσει το ελάφι με τα χρυσά κέρατα. Ήταν το πιο δυνατό και γρήγορο ελάφι. Επίσης είχε χάλκινες οπλές. Το είχε μεγαλώσει η θεά Άρτεμη. Ο Ηρακλής το κυνηγούσε για ένα χρόνο. Κάποια μέρα βρήκε την ευκαιρία να το συναντήσει στο ποταμό Λάδονα.

16 Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα
Το χτύπησε με τα βέλη του, ελαφρά στο πόδι. Το πήγε στον Ευρυσθέα, για να το δει και μετά το επέστρεψε στο δάσος, γιατί το είχε υποσχεθεί στην Άρτεμη.

17

18 Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες
Από τις μαθήτριες Άννα Σ., Έλενα Π.

19 Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες
Μετά ο Ηρακλής πήγε στην Κορινθία για να σκοτώσει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες που είχαν σιδερένια ράμφη και φτερά. Χτύπησε τα κρόταλα που του χάρισε η θεά Αθηνά και τα πουλιά βγήκαν έξω από την φωλιά. Τότε άρχισε να πετυχαίνει τα πουλιά με τα βέλη του. Όμως μερικά έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν ποτέ.

20

21 Από τους μαθητές Γιάννη Κ. και Σπύρο Τσ.
Οι στάβλοι του Αυγεία Από τους μαθητές Γιάννη Κ. και Σπύρο Τσ.

22 Οι στάβλοι του Αυγεία Αργότερα ο Ευρυσθέας έβαλε στον Ηρακλή να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία σε μια μέρα. Εκεί ήταν δύο ποταμοί ο Αλφειός και ο Πηνειός. Έσκαψε δύο χαντάκια και τα νερά των ποταμών μπήκαν μέσα στους στάβλους. Έτσι ο Ηρακλής κατάφερε να καθαρίσει τους στάβλους.

23

24 Από τον μαθητή Κωνσταντίνο Π. και τη μαθήτρια Ανδρονίκη Τ.
O ταύρος του Μίνωα Από τον μαθητή Κωνσταντίνο Π. και τη μαθήτρια Ανδρονίκη Τ.

25 Ο ταύρος του Μίνωα Ο Ευρυσθέας ανέθεσε πιο δύσκολο άθλο, να πιάσει τον ταύρο του Μίνωα. Ο Ηρακλής πήγε στην Κρήτη. Όταν τον συνάντησε έμεινε ψύχραιμος παρόλο που ο ταύρος αυτός έβγαζε φωτιά και έκανε καταστροφές. Ο Ηρακλής τον έπιασε και πέρασε το Αιγαίο πάνω του. Όταν το είδε ο Ευρυσθέας τρόμαξε.

26

27 Τα άλογα του Διομήδη Από το μαθητή Γιάννη Κ.

28 Τα άλογα του Διομήδη Μετά ο Ηρακλής πήγε στην Θράκη στον βασιλιά Διομήδη που ήταν γιος του θεού Άρη. Ο Διομήδης είχε τέσσερα άγρια άλογα που τρεφόταν με ανθρώπους. Ύστερα ο Ηρακλής σκότωσε τον Διομήδη, πήρε τα άλογα και τα πήγε στις Μυκήνες.

29

30 Οι Αμαζόνες Από τον μαθητή Σπήλιο Τ.

31 Οι Αμαζόνες Ο ένατος άθλος του Ηρακλή ήταν να πάει στον Εύξεινο Πόντο. Ο Ηρακλής ταξίδεψε στη χώρα των Αμαζόνων, νίκησε τις Αμαζόνες, πήρε τη ζώνη της Ιππολύτης και την έφερε στον Ευρυσθέα.

32

33 Τα βόδια του Γηρυόνη Από τον μαθητή Πέτρο Μ.

34 Τα βόδια του Γηρυόνη Ο δέκατος άθλος του Ηρακλή ήταν να πάει στη Δύση. Ο Ηρακλής ταξίδεψε στη Δύση που είναι ο Γηρυόνης. Αυτός είχε τρία σώματα. Ο Όρθος ήταν βοηθός και είχε δυο κεφάλια και η ουρά του ήταν φίδι. Ο Ηρακλής τους σκότωσε πήρε τα βόδια και τα έφερε στον Ευρυσθέα.

35

36 Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων
Από τις μαθήτριες Αναστασία Ρ. και από την Ιρένα Ν.

37 Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων
Ο Ευρυσθέας διέταξε τον Ηρακλή να κάνει έναν τελευταίο άθλο, να του φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων από ένα δέντρο που βρισκόταν στην άκρη της γης πέρα από τον ωκεανό. Εκεί το φύλαγαν οι νύμφες Εσπερίδες, ένας ακοίμητος δράκος και ο τιτάνας Άτλαντας. Ο Ηρακλής πήγε στον Άτλαντα και του είπε να κρατήσει αυτός τη γη ενώ ο Άτλαντας θα του έφερνε τα μήλα.

38 Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων
Ο Άτλαντας πήρε τα μήλα αλλά είπε ότι θα τα πάει αυτός στον Ευρυσθέα. Ο Ηρακλής έκανε ότι συμφώνησε και του είπε να του βάλει ένα μαξιλάρι στην ράχη του και με μια κίνηση έριξε τη γη στη ράχη του Άτλαντα. Ο Ηρακλής πήρε τα μήλα και τα πήγε στον Ευρυσθέα.

39

40 Ο Κέρβερος, ο σκύλος του Άδη
Από τις μαθήτριες Ευαγγελένια Μπ. Και Ηλιάνα Π.

41 O Kέρβερος, ο σκύλος του Άδη
Τον Ηρακλή στη γη δεν τον νικούσε κανείς, γι’ αυτό πήγε στον κάτω κόσμο να νικήσει τον Κέρβερο. Ο Κέρβερος ήταν ένα σκυλί με τρία κεφάλια. Με την άδεια του Πλούτωνα και της Περσεφόνης νίκησε τον Κέρβερο, τον πήγε στον Ευρυσθέα και μετά τον πήγε πίσω στον Άδη.

42


Κατέβασμα ppt "Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google