Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας

2 Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας Πιτθέα. Πριν να γεννηθεί ο Θησέας ο Αιγέας έφυγε στην Αθήνα. Προτού φύγει έκρυψε το σπαθί και τα χρυσά του σανδάλια κάτω από ένα βράχο, δίπλα στο ναό του Δία. Όταν ο Θησέας μεγάλωσε, σήκωσε το βράχο, βρήκε τα δώρα του πατέρα του και ξεκίνησε για την Αθήνα Βλέποντας ο Αιγέας το σπαθί και τα σανδάλια τον αναγνώρισε αμέσως και τον υποδέχτηκε με χαρά.

3 Πηγαίνοντας προς την Αθήνα Νίκησε το ληστή Περιφήτη που σκότωνε τους περαστικούς μ’ένα ρόπαλο. Σκότωσε τον Σίνη, που λύγιζε τις κορυφές δυο πεύκων, έδενε τους διαβάτες, άφηνε τα πεύκα και οι διαβάτες γίνονταν δυο κομμάτια. Σκότωσε τον ληστή Σκίρωνα, που ανάγκαζε τους περαστικούς να του πλένουν τα πόδια και με μια κλωτσιά τους γκρέμιζε απ΄τα βράχια στη θάλασσα όπου τους έτρωγε μια χελώνα. Ο Θησέας έριξε τον Σκίρωνα στη θάλασσα. Σκότωσε τον Προκρούστη, που ξάπλωνε τους περαστικούς σε ένα σιδερένιο κρεβάτι. Αν ήταν πιο μακριοί τους έκοβε τα πόδια. Αν ήταν πιο κοντοί τους τραβούσε ώσπου τα πόδια ξεκολλούσαν. Ο Θησέας των ξάπλωσε στο κρεβάτι, ήταν πιο μακρύς και του έκοψε το κεφάλι.


Κατέβασμα ppt "Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google