Γαλλία-ratatouille.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Το αναλυτικό πρόγραμμα Βιβλία και έντυπο υλικό
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Οπωροκηπευτικά προϊόντα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
FRANCE!!!.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Ο αριθμός 4 Αιμιλία Αριστείδου.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
FRANCE!!!.
ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΑΛΕΥΡΙ (σιτάλευρο): Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία. Το σιτάλευρο διαφέρει από.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Πως θα διπλασιαστούν οι εξαγωγές Ελαιολάδου
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γαλλία-ratatouille

Γαλλία Η Γάλλια είναι μια χώρα βορειοανατολικά της Κύπρου. Το κλίμα της δεν είναι σταθερό του ότι η χώρα βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από το Βόρειο πόλο και τον Ισημερινό, για αυτό δεν γνωρίζει ούτε τα μεγάλα ψύχη της Βόρειας ή Ανατολικής Ευρώπης, ούτε τους μεγάλους καύσωνες των μεσογειακών χερσονήσων.

Γεωργία Η Γαλλία παράγει σιτάρι,  βρώμη, σίκαλη, κριθάρι, ζαχαρότευτλα ,ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες και όλα τα είδη των λαχανικών. αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα.

‘Ratatouille’ το ελληνικό μπριάμ Συστατικά 400 γρ. κρεμμύδια 400 γρ. πιπεριές 400 γρ. μελιτζάνες 400 γρ. ντομάτες 400 γρ. κολοκύθια 1 σκελίδα σκόρδο Μαϊντανός Βασιλικός φρέσκος Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. μέλι Τρόπος μαγειρέματος 1Ψιλόκοψε το κρεμμύδι. Κόψε τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια. Κόψε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια. 2Ξεφλούδισε τις ντομάτες καθάρισε τους σπόρους και κόψτες σε κομμάτια 3Σε αντικολλητικό τηγάνι σόταρε σε ελαιόλαδο ελαφρά τα κρεμμύδια να παρουν χρώμα 4Αφαίρεσε το κρεμμύδι και πέρασε από το ίδιο τηγάνι τις πιπεριές. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία για όλα τα λαχανικά 5Αφού τα σοτάρεις όλα ελαφρά, πρόσθεσέ τα όλα μαζί στο τηγάνι και πρόσθεσε το σκόδρο, το βασιλικό, το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε 6Μετέφερε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και πρόσθεσε το μέλι 7Ψήσε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες

ratatouille Tο διάσημο αυτό φαγητό της Γαλλίας έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ομώνυμη παιδική ταινία ‘ratatouille’ στην οποία ένα ποντίκι φτιάχνει αυτό το φαγητό με πολύ ταλέντο.

ΤΕΛΟΣ Νεφέλη