ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ.
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου''
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Smoothie Φράουλα! Προσθέστε όλα τα υλικά στο blender με πάγο και χτυπήστε τα για 1’-2’ scoop Natural Balance Shake Φράουλα 150 ml Χυμό φράουλα 3-4.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Το να τρως καλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού. Ακόμη κι αν.
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ

Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Μους Σοκολάτας (Ασπρης και μαύρης) Τούρτα από μους σοκολάτας Μους από φρέσκα φρούτα Κρέμα Μπαβαρουά Πανακότα

ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ 250ΜΛ ΓΑΛΑ 1 Κ/ΛΙ ΖΑΧΑΡΗ 250ΜΛ ΓΑΛΑ 1 Κ/ΛΙ ΖΑΧΑΡΗ 540 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ 30 ΜΛ ΚΟΝΙΑΚ 370 ΜΛ ΚΡΕΜΑ ΚΤΥΠΗΜΕΝΗ 90% ΜΕΘΟΔΟΣ Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει σχετικά. Διπλώνουμε σιγά-σιγά την φρέσκα κρέμα.

Τούρτα από Mους Σοκολάτας Υλικά 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας 180 ml σιρόπι αρωματισμένο με κονιάκ 500 γρ. μους σοκολάτας Γκανάς επικάλυψης 125 γρ. κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα

Τελείωμα Tούρτας Εκτέλεση Βάζουμε μια φέτα παντεσπάνι σε τσέρκι. Σιροπιάζουμε. Προσθέτουμε την γέμιση(μους) εναλλάξ με φέτες παντεσπάνι σιροπιασμένο μέσα στο τσέρκι. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βάζουμε την τούρτα στο περιστροφικό σταντ. Περιχύνουμε με γκανάς επικάλυψης.

ΜΟΥΣ ΑΣΠΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ Φύλα ζελατίνης -μουλιασμένη 60μλ Νερό 60μλ Νερό 10μλ Μπράντυ 330γρ Άσπρη σοκολάτα, λιωμένη 2 Κροκάδια 2 Ασπράδια 240μλ Φρέσκα κρέμα ΜΕΘΟΔΟΣ Βράζουμε το νερό με το μπράντυ, αποσύρουμε από την φωτιά και διαλύουμε μέσα την τζελλατίνη. Ανακατεύουμε το μείγμα μέσα στην σοκολάτα. Κτυπούμε τα κροκάδια σε μπεν- μαρί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα. Κτυπούμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Κτυπούμε την φρέσκα κρέμα έως ΄του ελαφρώς πήξη.(όχι πολύ κτύπημα). Προσθέτουμε την μαρέγκα και την κρέμα εναλλάξ στο μείγμα σοκολάτας.

500γρ Κρέμα γάλακτος ελαφρά κτυπημένη ΜΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ 50ΓΡ Βούτυρο 2κιλά Μπανάνες 100γρ Ρούμι 100γρ Ζάχαρη 250γρ Κρέμα γάλακτος 500γρ Κρέμα γάλακτος ελαφρά κτυπημένη 3 φύλλα Τζελλατίνης (μουλιασμένα σε νερό) 500γρ Αναρή φρέσκα(κτυπημένη με λίγη φρέσκα κρέμα) –(κανέλλα προαιρετική)

ΜΕΘΟΔΟΣ Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε βούτυρο και τις ανάβουμε με το ρούμι. Βράζουμε την φρέσκα κρέμα(250γρ) μαζί με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις μπανάνες και αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Προτού κρυώσει προσθέτουμε την αναρή και μετά διπλώνουμε την φρέσκα κρέμα.

MΠΑΒΑΡΟΥΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φρούτα κτυπημένα στο blender 30 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης 250ml νερό 1 λίτρο κρέμα κτυπημένη 80% ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα φύλλα τη ζελατίνης στο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.Μετά ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τα φύλλα σε μπεν μαρί μέχρι που το μείγμα γίνει χλιαρό.Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τα φρούτα και προσθέτουμε στη κούπα με την ζελατίνη και ανακατεύουμε tempering.Μετά προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης πίσω στα υπόλοιπα φρούτα.Προσθέτουμε τη κτυπημένη κρέμα μέχρι που το μείγμα γίνει ομοιογενές.Χρησιμοποιούμε τη BAVAROIS για να γεμίσουμε παντεσπάνια ή τη σερβίρουμε σε ποτήρια.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ 600 ΓΡ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ 100 ΓΡ ΓΑΛΑ 60 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 600 ΓΡ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ 100 ΓΡ ΓΑΛΑ 60 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ 2 ΓΡ ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΚΟΝΗ 2 ΦΥΛΛΑ ΤΖΕΛΛΑΤΙΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βράζουμε τα πρώτα πέντε υλικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα τζελλατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνομε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα

Τριπλό Μους Σοκολάτας

Τούρτα κορμό από Μους Σοκολάτας και μαρέγγες

ΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ