ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Med Diet Όποιος προσέχει τον εαυτό του, με ακολουθεί Μεσογειακή Διατροφή 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Σχολ. Έτος:
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΧΙΒΕ ΒΑΝΕΣΑ ΠΛΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΦΩΤΑΡΑ ΣΕΒΑ

ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΟΜΑΔΑ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΥΛΙΚΑ 250 γρ. αλεύρι 175 γρ. νερό 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι 5 γρ. ζάχαρη 10 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. μαύρες ελιές Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι και είναι ελαφρώς ελαστική.

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνουμε για να φύγει όλος ο αέρας και προσθέτουμε τις ελιές, αφού τις έχουμε πλύνει καλά. Πλάθουμε ένα καρβέλι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά περίπου.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΕΛΙΑΣ 1 κοτόπουλο 4 κουταλίες ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι ½ ποτήρι άσπρο κρασί αλάτι, πιπέρι Για την γέμιση 3 κουταλίες πολτό ελίας 3 κουταλίες κουκουνάρι 150 γραμ. τυρί φέτα τριμμένη 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κουταλία άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλίες μαιντανό 1 κουταλία μαντζουράνα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΕΛΙΑΣ Πλένουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε αφήνοντας μικρό άνοιγμα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, γεμίζουμε το κοτόπουλο και ράβουμε το άνοιγμα. Το βάζουμε σε ταψί, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό και το ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 με 2 ώρες.

ΕΛΙΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι νερό ½ κουταλάκι αλάτι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φακελάκι μαγιά στιγμής ½ κιλό αλεύρι 150 γραμ. ελιές 1 κουταλάκι δυόσμο 1 κουταλάκι βασιλικό 1 κρεμμύδι τριμμένο 100 γραμ. φέτα ή χαλούμι

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ενσωματώνουμε στο ζυμάρι και τις ελιές, το δυόσμο, το βασιλικό, το κρεμμύδι και το τυρί βρέχοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο και απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά. ΕΛΙΟΠΙΤΑ

ΔΙΠΛΕΣ 6 αυγά ½ ποτήρι γάλα ¼ ποτηριού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι σόδα ΥΛΙΚΑ 6 αυγά ½ ποτήρι γάλα ¼ ποτηριού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι σόδα ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι 1 κιλό αλεύρι περίπου Για το σιρόπι ½ ποτήρι μέλι 1 ποτήρι νερό κανέλα, καρύδια και σησάμι για το πασπάλισμα ΔΙΠΛΕΣ Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι, το ξύσμα και τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε εύπλαστο ζυμάρι.

ΔΙΠΛΕΣ Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού Κόβουμε σε διάφορα σχήματα και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βουτάμε μέσα τις δίπλες και τις βάζουμε σε πιατέλα Πασπαλίζουμε με σησάμι και καρύδια κοπανισμένα και κανέλα

ΖΥΜΑΡΙ 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1 φλιτζανάκι κονιάκ 1 μπέικιν 3 βανίλιες 70 γραμμ. φρέσκια μαγιά ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ ΓΕΜΙΣΗ 1/2 κιλό μυζήθρα λίγη ζάχαρη ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 αυγό σουσάμι

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ Σ' ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι, μετά ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, αυγά, κονιάκ και την μαγιά με το νερό και τέλος το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν. Τ' αφήνουμε να φουσκώσει καλά η ζύμη 2 έως 3 ώρες. Μέτα παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε και βάζουμε λίγη μυζήθρα και την κλείνουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι. Τα βάζουμε στο ταψί, τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.