ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!! Από τους: Κωνσταντίνος Χατζηπροκοπίου Αντρέα Ναζαρίτσε
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
CRAZY CARNΙVAL PARTY FROM Γ2 ΤΡΕΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ2.
Χριστός Ανέστη Kαμπάνες μακρινές. Θεού χαρά τέτοια γιορτή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Π. Σοφράς.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
1. 2 Τι είναι αλγόριθμος; 1. 3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
8ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού Τμήμα Β’2
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES. 1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Kawaii potatoes Ρωσικα – Γαλλικα Γλυκα Μπάμπη Μαρία Νιαβή Κωνσταντίνα
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Smoothie Φράουλα! Προσθέστε όλα τα υλικά στο blender με πάγο και χτυπήστε τα για 1’-2’ scoop Natural Balance Shake Φράουλα 150 ml Χυμό φράουλα 3-4.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
1.3 Ιδιότητες ενός Αλγορίθμου
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Πολλαπλασιασμός κλασμάτων ( Ενότητα 5 )
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το να τρως καλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού. Ακόμη κι αν.
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013

Γλυκίσματα Μηλότουρτα Σοκολατάκια Τιραμισού Μηλόπιτα με λικέρ αυγού Σάχερ σε μάφιν Σεφάνι Φρανκφούρτης Τούρτα βανίλιας με Φράουλες Κέικ με κολοκυθάκι Μπισκότα ινδικής καρύδας Σοκολατένιο της γιαγιάς Τούρτα με αμύγδαλα

Tιραμισού Υλικά: 1½ φλ. τσαγιού βραστό νερό 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ 3/4 φλ. τσαγιού + 3 κ.σ. επιπλέον μαύρο ρούμι 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (250 γραμμ.) 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 500 γραμμ. τυρί κρέμα 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη 50 γραμμ. τρίμματα κουβερτούρας 2 κ.σ. άγλυκο κακάο

Εκτέλεση Διαλύστε τον καφέ στο βραστό νερό. Προσθέστε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώστε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Πάρτε 3 κ.σ. και αραιώνουμε το τυρί. Προσθέστε τις 3 κ.σ. ρούμι ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Προσθέστε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και συνεχίστε να τη χτυπάτε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώστε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού. Στρώστε μία στρώση στα μπισκότα. Πασπαλίστε τριμμένη σοκολάτα. Επαναλάβετε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώστε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίστε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα. Καλύψετε σκεύος. Αφήστε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Μπισκότα ινδικής καρύδας Υλικα: 125 γρ. βούτυρο (1/2 πακέτο) 1/2 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο) 1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο) 1 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κούπα καρύδα & 1/2 ακόμα για πασπάλισμα 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση Να χτυπήσετε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Να ρίξετε το αβγό και το ξύσμα και να συνεχίσετε το χτύπημα. Να κοσκινίσετε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι και να ανακατέψετε μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να πλάθεται. Να ανοίξετε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. και να κόψετε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Να βάλετε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα πιάτο και να βουτήξετε μέσα τα μπισκοτάκια και από τις δύο μεριές. Να ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 10'-15' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.