Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση σχετικά με άμεσα μηνύματα και παρουσία.
Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Οδηγίες Χρήσης της Δυνατότητας Σύνθετης Αναζήτησης στην Βάση Δεδομένων Νομοθεσίας του ΣΑΤΕ.
HTC & Εφαρμογές HTC Proprietary and Confidential – Internal use and strategic partner use only © 2010 HTC Corporation. All rights reserved.
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Support.ebsco.com Η Λίστα αποτελεσμάτων EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Support.ebsco.com Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης Εκπαιδευτικό μάθημα.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Εγκατάσταση & Διαχείριση
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα Ανάγνωση άρθρου στο EBSCOhost.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
1 Δημιουργία blog. 2   Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση:   Επιλέξτε στο πάνω δεξιά πλαίσιο την Ελληνική Γλώσσα.
Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC). ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση βοήθειας Επίπεδο γνώσεων:
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 4.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης
Εκπαιδευτικό μάθημα Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών
Εισαγωγή στο Blackboard
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Σύνδεση στην πλατφόρμα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Εισερχόμενα Τα οργανωμένα Εκκαθάριση φακέλου Παράβλεψη συνομιλίας
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
H “Βοήθεια” στον Η/Υ 10/11/2018 Β' ΤΑΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Αναζήτηση στο Διαδίκτυο
Δεν μπορείς να βασίσεις τη φήμη σου σε αυτό που σκοπεύεις να κάνεις.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL

Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα Αναζήτησης CINAHL της EBSCO για τη βάση δεδομένων CINAHL, την πλέον εκτεταμένη πηγή βιβλιογραφίας σχετικά με τη νοσηλευτική και προσωπική φροντίδα. Σε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, θα μάθετε πώς μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζητήσεις στις οθόνες Βασική αναζήτηση και Προηγμένη αναζήτηση.

Θα ξεκινήσουμε πραγματοποιώντας αναζήτηση λέξεων-κλειδιών από την οθόνη Βασική αναζήτηση με τις διαθέσιμες Επιλογές αναζήτησης ενεργοποιημένες. Εισαγάγετε τη λέξη migraine στο πεδίο Εύρεση. Μπορείτε να ορίσετε επιπλέον κριτήρια περιορισμού για την αναζήτησή σας όπως Έγκριτο και Διαθέσιμες αναφορές.

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτόματα τον τελεστή OR ανάμεσα στους όρους αναζήτησης κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής για τη λειτουργία αναζήτησης Εύρεση οποιουδήποτε από τους όρους αναζήτησής μου. Για να τοποθετήσετε τον τελεστή AND ανάμεσα στους όρους της αναζήτησής σας, επιλέξτε τη λειτουργία αναζήτησης Εύρεση όλων των όρων αναζήτησής μου. Επιλέξτε το πλαίσιο Εισάγετε τις σχετικές λέξεις, για να επεκτείνετε περαιτέρω τα αποτελέσματά σας. Αφού ορίσετε τα κριτήρια περιορισμού ή επέκτασης της αναζήτησής σας, κάντε κλικ στο Αναζήτηση.

ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Λάβετε υπ’ όψιν ότι η Λίστα αποτελεσμάτων μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους προς τύπους πηγών, όπως Περιοδικά και Πρακτικά, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας.

ΦΑΚΕΛΟΙ: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη στο φάκελο για να συγκεντρώσετε όσα αποτελέσματα θέλετε στον (προσωρινό) φάκελο συνεδρίας. Για να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα πέραν της τρέχουσας συνεδρίας, συνδεθείτε στο Δικό μου EBSCOhost και, στη συνέχεια, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό φακέλων είτε να συνδεθείτε με έναν υφιστάμενο λογαριασμό φακέλων.

Στη συνέχεια, θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση στην οθόνη Προηγμένη αναζήτηση.

Θα ξεκινήσουμε με την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών από την οθόνη Προηγμένης Αναζήτησης. Εισαγάγετε diabetic foot στο πεδίο Εύρεση. Θα ορίσουμε τον όρο Nursing ως το κριτήριο περιορισμού για το Υποσύνολο περιοδικού, επιλέξτε το κριτήριο περιορισμού Ερευνητικό άρθρο και κάντε κλικ στο Αναζήτηση ώστε να δείτε τη Λίστα αποτελεσμάτων για τα άρθρα που είναι σχετικά με τους όρους σας.

ΟΡΟΙ ΘΕΜΑΤΩΝ: Χρήσιμο θα σας φανεί, επίσης, να εκτελέσετε την αναζήτηση βάσει όρων θεμάτων. Το τμήμα σύνταξης της CINAHL έχει διαμορφώσει τους όρους θεμάτων βάσει του περιεχομένου των άρθρων. Έτσι, εάν κάνετε κλικ στο πλαίσιο Προτάσεις για όρους θεμάτων, πάνω από το πεδίο Εύρεση, πριν από την εκτέλεση της αναζήτησης, εμφανίζεται μεγαλύτερο φάσμα αποτελεσμάτων.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Επικεφαλίδες CINAHL στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης, για να περιηγηθείτε στους ανάλογους όρους θεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση επικεφαλίδων θεμάτων, μεταβείτε στο εκπαιδευτικό μάθημα «Χρήση Επικεφαλίδων CINAHL/MeSH» στη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO.

ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Έχετε υπ’ όψιν ότι μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας επιλέγοντας μια επικεφαλίδα στην κατηγορία Θέμα: Βασική επικεφαλίδα.

Ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO