Εργασία Οικιακής Οικονομίας με θέμα: ΥΠΕΡΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ&ΥΠΟΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Advertisements

Διατροφή και υγεία.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πρόσληψη και δαπάνη ενέργειας
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Οι Βιταμίνες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ KAI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Ασθένειες και καταστάσεις που οφείλονται στην κακή διατροφή
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Διατροφή 6-12 ετών: τα χρόνια του Δημοτικού
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑΔΑ:ΚΑΒΟΥΡΟPATTY.  Yγιεινή διατροφή εξασφαλίζει την υγεία αλλά και βελτιώνει την σωματική απόδοση. O καθορισμός της χρήσης.
Ενότητα 1.1 Νερό.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Βιταμίνες & Οφέλη.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Νουνού Calciplus Έξυπνη και καλοφτιαγμένη θεωρώ τη διαφήμιση του γιαουρτιού νουνού calciplus.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ 1985 Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Βιταμίνες Άννα Παπαηλιού. Βιταμίνες Βιταμίνες  Δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό και δεν του παρέχουν ενέργεια, αλλά συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ - Είναι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και δεν συντίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό Είναι υπεύθυνες για την.
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Διατροφή και Ασθένειες
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Παχυσαρκία.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Ομάδες τροφίμων.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία Οικιακής Οικονομίας με θέμα: ΥΠΕΡΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ&ΥΠΟΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ

Η χρησιμότητα και η σπουδαιότητα των βιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή και έχει επισημανθεί στους περισσότερους ανθρώπους. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες σε μικρές ποσότητες ως διατροφικό στοιχείο από κάθε οργανισμό, καθώς δεν μπορούν να συντεθούν σε επαρκή ποσότητα από τον οργανισμό και για αυτό πρέπει να ληφθούν από την τροφή. Η χρησιμότητα και η σπουδαιότητα των βιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή και έχει επισημανθεί στους περισσότερους ανθρώπους. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες σε μικρές ποσότητες ως διατροφικό στοιχείο από κάθε οργανισμό, καθώς δεν μπορούν να συντεθούν σε επαρκή ποσότητα από τον οργανισμό και για αυτό πρέπει να ληφθούν από την τροφή. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, συνήθως σε περιόδους υπερβολικής σωματικής ή και πνευματικής κόπωσης ή σε περίπτωση ελλιπής διατροφής καταφεύγουν στη λύση της λήψης συμπληρωμάτων χωρίς τη σύσταση ειδικού και χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική πρόσληψη βιταμινών, η υπερβιταμίνωση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, συνήθως σε περιόδους υπερβολικής σωματικής ή και πνευματικής κόπωσης ή σε περίπτωση ελλιπής διατροφής καταφεύγουν στη λύση της λήψης συμπληρωμάτων χωρίς τη σύσταση ειδικού και χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική πρόσληψη βιταμινών, η υπερβιταμίνωση.

 Στην ομάδα των υδατοδιαλυτών βιταμινών υπάγονται οι βιταμίνες που περιλαμβάνονται στο σύμπλεγμα βιταμινών Β ( θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νικοτινικό οξύ, πυριδοξίνη, βιοτίνη, κλπ. ) και η βιταμίνη C. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι διαλύονται σε υδατικά διαλύματα και απαντώνται σε τρόφιμα που περιέχουν νερό, κυρίως στα δημητριακά, φρούτα και χορταρικά, και δεν απαιτείται η παρουσία λιπών στο έντερο για την απορρόφησή τους, δεδομένου ότι διαλύονται στο αίμα. Εάν υπάρξει υπερβολική κατανάλωσή του ο οργανισμός απεκκρίνει την ποσότητα που δεν χρειάζεται μέσω των ούρων, για αυτό σε καμιά περίπρωση δεν προκαλούν κλινική εικόνα υπερβιταμίνωσης. Στην ομάδα των λιποδιαλυτών βιταμινών συμπεριλαμβάνονατι οι βιταμίνες A, D, E, K. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι διαλύονται μόνο σε κάποιο λιπαρό μέσο και απαντώνται μόνο σε τρόφιμα που περιέχουν ορισμένη ποσότητα λίπους, κυρίως ζωικής προέλευσης και η απορρόφησή τους από το έντερο απαιτεί πάντα την απορρόφηση λιπών. Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι έχουν την τάση να αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς, αν καταναλωθούν σε υπερβολικές ποσότητες, μπορούν να συσσωρευθούν στον οργανισμό και να προακαλέσουν παθολογική κλινική εικόνα, γνωστή ως υπερβιταμίνωση. Στην ομάδα των λιποδιαλυτών βιταμινών συμπεριλαμβάνονατι οι βιταμίνες A, D, E, K. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι διαλύονται μόνο σε κάποιο λιπαρό μέσο και απαντώνται μόνο σε τρόφιμα που περιέχουν ορισμένη ποσότητα λίπους, κυρίως ζωικής προέλευσης και η απορρόφησή τους από το έντερο απαιτεί πάντα την απορρόφηση λιπών. Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι έχουν την τάση να αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς, αν καταναλωθούν σε υπερβολικές ποσότητες, μπορούν να συσσωρευθούν στον οργανισμό και να προακαλέσουν παθολογική κλινική εικόνα, γνωστή ως υπερβιταμίνωση.

 Η υπερβολική πρόσληψη βιταμινών ( υπερβιταμίνωση) μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οργανισμό, όπως και η έλλειψή της ( υποβιταμίνωση- αβιταμίνωση ). Θυμηθείτε πάντα ότι η λήψη συμπληρωμάτων θα πρέπει να γίνεται με συμβουλή ειδικού. Για τον οργανισμό είναι απαραίτητο να λαμβάνει όλες τις τροφές σε ορισμένες ποσότητες ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του.  Για το λόγο αυτό, το καθημερινό διαιτολόγιο θα πρέπει να βασίζεται στην ποικιλία των τροφών. Η σωστή διατροφή διασφαλίζει την καλή θρέψη και υγεία. Φροντίστε τον ευατό σας!

Το άσθμα αποτελεί μιαν από τις μεγαλύτερες μάστιγες στη δημόσια υγεία Στην Κύπρο, από μελέτη που έγινε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία, διαφάνηκε ότι η συχνότητα του παιδικού άσθματος συνεχίζει να αυξάνεται, με ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου, σε σχέση με τις αστικές. Στην Κύπρο, από μελέτη που έγινε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία, διαφάνηκε ότι η συχνότητα του παιδικού άσθματος συνεχίζει να αυξάνεται, με ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου, σε σχέση με τις αστικές. Το άσθμα αποτελεί μιαν από τις μεγαλύτερες μάστιγες στη δημόσια υγεία, καθώς είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση, κυρίως στα παιδιά. Τριακόσια εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με ασθματικές παθήσεις, ενώ προκαλούν 250 χιλιάδες θανάτους τον χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η συχνότητα του παιδικού άσθματος λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις. Το άσθμα αποτελεί μιαν από τις μεγαλύτερες μάστιγες στη δημόσια υγεία, καθώς είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση, κυρίως στα παιδιά. Τριακόσια εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με ασθματικές παθήσεις, ενώ προκαλούν 250 χιλιάδες θανάτους τον χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η συχνότητα του παιδικού άσθματος λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.

Οι αιτίες του παιδικού άσθματος Σύμφωνα με την παιδίατρο Ουρανία Κολοκοτρώνη, οι αιτίες του παιδικού άσθματος είναι ποικίλες. «Μια θεωρία είναι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη αυτή δρα στον μηχανισμό για την αύξηση του επιπέδου του ασβεστίου στο αίμα και βοηθά στον μεταβολισμό των οστών. Σύμφωνα με την παιδίατρο Ουρανία Κολοκοτρώνη, οι αιτίες του παιδικού άσθματος είναι ποικίλες. «Μια θεωρία είναι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη αυτή δρα στον μηχανισμό για την αύξηση του επιπέδου του ασβεστίου στο αίμα και βοηθά στον μεταβολισμό των οστών. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, εμπλέκεται και στην ανάπτυξη άλλων ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η υπέρταση και το άσθμα», ανέφερε. Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνουν και αρκετές έρευνες από ιατρικά επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού, τόνισε η κ. Κολοκοτρώνη. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, εμπλέκεται και στην ανάπτυξη άλλων ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η υπέρταση και το άσθμα», ανέφερε. Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνουν και αρκετές έρευνες από ιατρικά επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού, τόνισε η κ. Κολοκοτρώνη.

Ψηλά τα ποσοστά υποβιταμίνωσης Σύμφωνα με τη Δρα Κολοκοτρώνη, στον υγιή παιδικό πληθυσμό φάνηκε ότι υπήρχε ψηλό ποσοστό υποβιταμίνωσης D. Τα φυσιολογικά επίπεδα είναι μέχρι 20 ng /mL. «Φάνηκε, λοιπόν, ότι στα υγιή παιδιά, ένα ποσοστό 34,7% έχει επίπεδα βιταμίνης D πιο χαμηλά από το κατώτερο φυσιολογικό όριο», ανέφερε. Σύμφωνα με τη Δρα Κολοκοτρώνη, στον υγιή παιδικό πληθυσμό φάνηκε ότι υπήρχε ψηλό ποσοστό υποβιταμίνωσης D. Τα φυσιολογικά επίπεδα είναι μέχρι 20 ng /mL. «Φάνηκε, λοιπόν, ότι στα υγιή παιδιά, ένα ποσοστό 34,7% έχει επίπεδα βιταμίνης D πιο χαμηλά από το κατώτερο φυσιολογικό όριο», ανέφερε. Όπως τόνισε η Δρ Κολοκοτρώνη, σε μια χώρα ηλιόλουστη όπου η παραγωγή της βιταμίνης D γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω του δέρματος, από την ηλιακή ακτινοβολία, θεωρείται αρκετά ψηλό τοποσοστό. Ένα άλλο εύρημα της μελέτης καταγράφει ποσοστό 4% των παιδιών που έχουν επίπεδα υποβιταμίνωσης D, κάτω από 12 ng /mL και οδηγεί σε κλινικά συμπτώματα όπως ραχίτιδα. Επίσης, ποσοστό 84% των υγιών παιδιών είχαν επίπεδο υποβιταμίνωσης κάτω των 30 ng/mL. Όπως τόνισε η Δρ Κολοκοτρώνη, σε μια χώρα ηλιόλουστη όπου η παραγωγή της βιταμίνης D γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω του δέρματος, από την ηλιακή ακτινοβολία, θεωρείται αρκετά ψηλό τοποσοστό. Ένα άλλο εύρημα της μελέτης καταγράφει ποσοστό 4% των παιδιών που έχουν επίπεδα υποβιταμίνωσης D, κάτω από 12 ng /mL και οδηγεί σε κλινικά συμπτώματα όπως ραχίτιδα. Επίσης, ποσοστό 84% των υγιών παιδιών είχαν επίπεδο υποβιταμίνωσης κάτω των 30 ng/mL.

Τα κορίτσια πιο ευάλωτα Η ΜΕΛΕΤΗ καταδεικνύει, εξάλλου, ότι τα κορίτσια είναι πιο ευάλωτα από τα αγόρια, καθώς τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν χαμηλότερα, σε σύγκριση με το αντίθετο φύλο, όπως επίσης και στα λιποβαρή ή παχύσαρκα παιδιά. Στα πλαίσια των ερευνών διαφάνηκε, εξάλλου, ότι τα παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα άσθματος και διάγνωση άσθματος, δηλαδή τα 69 παιδιά που συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε σχέση με τα υγιή παιδιά ή τα παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα άσθματος τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν είχαν διάγνωση άσθματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερευνητικό έργο συνεχίζεται, υπεύθυνος του οποίου είναι ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Γιάλλουρος και συνεργάτες του είναι καταξιωμένοι γιατροί. Η ΜΕΛΕΤΗ καταδεικνύει, εξάλλου, ότι τα κορίτσια είναι πιο ευάλωτα από τα αγόρια, καθώς τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν χαμηλότερα, σε σύγκριση με το αντίθετο φύλο, όπως επίσης και στα λιποβαρή ή παχύσαρκα παιδιά. Στα πλαίσια των ερευνών διαφάνηκε, εξάλλου, ότι τα παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα άσθματος και διάγνωση άσθματος, δηλαδή τα 69 παιδιά που συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε σχέση με τα υγιή παιδιά ή τα παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα άσθματος τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν είχαν διάγνωση άσθματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερευνητικό έργο συνεχίζεται, υπεύθυνος του οποίου είναι ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Γιάλλουρος και συνεργάτες του είναι καταξιωμένοι γιατροί.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Σπύρος Γεωργαντάς Σπύρος Γεωργαντάς Σπύρος Γεωργαντάς Σπύρος Γεωργαντάς Αχιλλέας(Αργύρης)Αργυρόπουλος Αχιλλέας(Αργύρης)Αργυρόπουλος Αχιλλέας(Αργύρης)Αργυρόπουλος