ΜΕΤΡΑ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΛΥΣΣΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Πνευμονιόκοκκος ανθεκτικός στην πενικιλλίνη
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΜΙΑΝΤΟ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Ατομικά έργα Α΄τάξης.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και άγνωστα αδέσποτα.  Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, που.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
Ο ρόλος του ΝΕΛ σε περιπτώσεις κρίσεων
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ Εισαγωγή Στόχος είναι να παρουσιαστεί η βασική διαδικασία της χορήγησης πρώτων βοηθειών στα άγρια πουλιά.
Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
ENVIROCHEM ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ Η χρήση των επιχρισμάτων αμιάντου (asbestos coating materials) έχει απαγορευτεί στην.
ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΞΩΝΕΦΡΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Η Ανακύκλωση Ά Λυκείου Καστελίου Σπύρος Πετράκης
Ποίοι Είμαστε Το πρώτο αδειοδοτημένο σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών στην Κύπρο από τον Αύγουστο του 2006 Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και 30 μεγάλων επιχειρήσεων.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΓΟΜΩΣΗ Γόμωση : διαδικασία τοποθέτησης των εκρηκτικών στα διατρήματα.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ
(α) αναφέρει τι ονομάζεται διηλεκτρικό υλικό,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Μεταφορά θερμότητας με ακτινοβολία.  Θερμότητα (Q) - Θερμοκρασία (θ) - Ακτινοβολία - Χρόνος (t)  Ο Στόχοι: Να δείχνεις πειραματικά ότι:  Το ποσό της.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Προφυλάξεις και προστασία
Ακτινοβολία – Δείκτης SAR
8° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Ήχος.
Επαγγελματικά δικαιώματα 1/3
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Εργασία των μαθητριών:
Παναγιώτα Σουρτζή Καθηγήτρια Νοσηλευτικής της Υγιεινής της Εργασίας
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Τμήμα Α2 Έτος Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Κακαρά Στυλιανή A Η εξέταση των φυτικών δειγμάτων με βάση τα μορφολογικά τους γνωρίσματα, Η κατάταξή τους σε οικογένειες με την χρήση των κλειδων,
οι ευκαιρίες για υγιεινή των χεριών είναι οι εξής
Εσωτερική Εκπαίδευση Ιατρών Διαχείριση απόβλητων.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
Τα λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
Ηλεκτροστατικές Αλληλεπιδράσεις
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
Καθαρισμός Δειγμάτων (Corning glass – Wafer Si)
CombiSet CS 1411 F Προϊοντικά χαρακτηριστικά
«Όταν ανακυκλώνω, Δημιουργώ…»
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ADR
Θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΤΡΑ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΛΥΣΣΑΣ

Συλλογή Πτωμάτων Εκπαιδευμένα άτομαΕκπαιδευμένα άτομα Συνιστάται ο εμβολιασμός τουςΣυνιστάται ο εμβολιασμός τους Απαραίτητος εξοπλισμός:Απαραίτητος εξοπλισμός: Διπλά γάντια μιας χρήσης ή γάντια κουζίναςΔιπλά γάντια μιας χρήσης ή γάντια κουζίνας Μάσκα μιας χρήσηςΜάσκα μιας χρήσης Ποδιά μιας χρήσηςΠοδιά μιας χρήσης Προστατευτικά γυαλιάΠροστατευτικά γυαλιά Μεγάλες καθαρές σακούλες αντοχήςΜεγάλες καθαρές σακούλες αντοχής Απορροφητικό χαρτίΑπορροφητικό χαρτί ΑπολυμαντικόΑπολυμαντικό ΕντομοκτόνοΕντομοκτόνο

Συλλογή Πτωμάτων Ζώο με περίεργη συμπεριφοράΖώο με περίεργη συμπεριφορά Nα καλέσει την πλησιέστερη Κτηνιατρική ΥπηρεσίαNα καλέσει την πλησιέστερη Κτηνιατρική Υπηρεσία Αποφυγή επαφής ύποπτου ζώου με κατοικίδιαΑποφυγή επαφής ύποπτου ζώου με κατοικίδια Αν το σκοτώσει: ΌΧΙ πυροβολισμός στο κεφάλι (ο εγκέφαλος είναι απαραίτητος για τη διάγνωση)ΌΧΙ πυροβολισμός στο κεφάλι (ο εγκέφαλος είναι απαραίτητος για τη διάγνωση) ΠΡΟΣΟΧΗ να μην υπάρχει επαφή με τα σωματικά υγρά του λυσσύποπτου ζώουΠΡΟΣΟΧΗ να μην υπάρχει επαφή με τα σωματικά υγρά του λυσσύποπτου ζώου Πριν τη συσκευασία του πτώματος να προηγείται ψεκασμός με εντομοκτόνο (σκεύασμα με περμεθρίνη)Πριν τη συσκευασία του πτώματος να προηγείται ψεκασμός με εντομοκτόνο (σκεύασμα με περμεθρίνη)

Συλλογή Πτωμάτων Τοποθέτηση του πτώματος στην πρώτη και δεύτερη συσκευασία

Συλλογή Πτωμάτων Το πτώμα τοποθετείται σε τριπλή συσκευασία

Αποκοπή κεφαλής λυσσύποπτου ζώου Εκπαιδευμένος κτηνίατροςΕκπαιδευμένος κτηνίατρος Υποχρεωτικός ο εμβολιασμόςΥποχρεωτικός ο εμβολιασμός Απαραίτητος εξοπλισμός:Απαραίτητος εξοπλισμός: ΜαχαίριΜαχαίρι Γάντια διπλά μιας χρήσης ή χοντρά πλαστικάΓάντια διπλά μιας χρήσης ή χοντρά πλαστικά Μάσκα μιας χρήσηςΜάσκα μιας χρήσης Προστατευτική προσωπίδα / προστατευτικά γυαλιάΠροστατευτική προσωπίδα / προστατευτικά γυαλιά Ποδιά μιας χρήσηςΠοδιά μιας χρήσης ΜπότεςΜπότες Μεγάλες καθαρές σακούλες αντοχήςΜεγάλες καθαρές σακούλες αντοχής Απορροφητικό χαρτίΑπορροφητικό χαρτί Περιέκτης από πολυστυρένιο (φελιζόλ)Περιέκτης από πολυστυρένιο (φελιζόλ) ΠαγοκύστεςΠαγοκύστες ΑπολυμαντικόΑπολυμαντικό

Αποκοπή κεφαλής λυσσύποπτου ζώου Αποκοπή κεφαλής με μαχαίριΑποκοπή κεφαλής με μαχαίρι ΟΧΙ ηλεκτρικό πριόνι ή τσεκούρι κίνδυνος εκτίναξης μικρών κομματιώνΟΧΙ ηλεκτρικό πριόνι ή τσεκούρι κίνδυνος εκτίναξης μικρών κομματιών Στο ύψος της ατλαντοϊνιακής άρθρωσηςΣτο ύψος της ατλαντοϊνιακής άρθρωσης ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ: Εγκέφαλο Εγκέφαλο Σπονδυλική στήλη Σπονδυλική στήλη Σιελογόνους αδένες Σιελογόνους αδένες Σάλιο Σάλιο Το υπόλοιπο σώμα και τα είδη προστασίας να αποτεφρώνονταιΤο υπόλοιπο σώμα και τα είδη προστασίας να αποτεφρώνονται Ο εξοπλισμός και οι επιφάνειες εργασίας να απολυμαίνονταιΟ εξοπλισμός και οι επιφάνειες εργασίας να απολυμαίνονται

Συσκευασία Δείγματος ( κεφάλι) Τα δείγματα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία “ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β”, με την ένδειξη “UN 3373”Τα δείγματα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία “ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β”, με την ένδειξη “UN 3373” Τριπλή συσκευασία Πρώτη συσκευασίαΠρώτη συσκευασία Μεγάλη, καθαρή πλαστική σακούλα αντοχήςΜεγάλη, καθαρή πλαστική σακούλα αντοχής Απορροφητικό υλικό (χαρτί, εφημερίδα)Απορροφητικό υλικό (χαρτί, εφημερίδα) Δεύτερη συσκευασίαΔεύτερη συσκευασία Μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο με καπάκι ή μεγάλη πλαστική σακούλα αντοχήςΜεταλλικό ή πλαστικό δοχείο με καπάκι ή μεγάλη πλαστική σακούλα αντοχής Το έντυπο αποστολής δείγματος να εσωκλείεται σε πλαστική σακούλα (ziplock) και να επικολλάται στην εξωτερική επιφάνεια της δεύτερης συσκευασίαςΤο έντυπο αποστολής δείγματος να εσωκλείεται σε πλαστική σακούλα (ziplock) και να επικολλάται στην εξωτερική επιφάνεια της δεύτερης συσκευασίας Τρίτη συσκευασίαΤρίτη συσκευασία Περιέκτης από φελιζόλ με κατάλληλο αριθμό παγοκύστεωνΠεριέκτης από φελιζόλ με κατάλληλο αριθμό παγοκύστεων

Συσκευασία Δείγματος Πριν την αποστολή η εξωτερική επιφάνεια του περιέκτη να απολυμαίνεται με χλωρίνη Πριν την αποστολή η εξωτερική επιφάνεια του περιέκτη να απολυμαίνεται με χλωρίνη Το δείγμα θα πρέπει να αποστέλλεται στο εργαστήριο το συντομότερο δυνατόν Το δείγμα θα πρέπει να αποστέλλεται στο εργαστήριο το συντομότερο δυνατόν Εάν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και μόνον τότε να τοποθετείται στην κατάψυξη και να αποστέλλεται τη Δευτέρα Εάν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και μόνον τότε να τοποθετείται στην κατάψυξη και να αποστέλλεται τη Δευτέρα Το δείγμα να συνοδεύεται απαραίτητα από το έντυπο της λύσσας Το δείγμα να συνοδεύεται απαραίτητα από το έντυπο της λύσσας Όταν αποστέλλεται το δείγμα να ενημερώνεται το εργαστήριο τηλεφωνικά Όταν αποστέλλεται το δείγμα να ενημερώνεται το εργαστήριο τηλεφωνικά

Ευχαριστώ για την προσοχή σας