Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Όταν ανακυκλώνω, Δημιουργώ…»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Όταν ανακυκλώνω, Δημιουργώ…»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Όταν ανακυκλώνω, Δημιουργώ…»
Ερευνητική Εργασία (Project) Α΄ κύκλου του ΣΔΕ Καρδίτσας - παράρτημα ΣΟΦΑΔΩΝ

2 Εναλλακτικές Προτάσεις Ανακύκλωσης : «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…»
Τεκμηρίωση :  Στις κοινές συναντήσεις Α και Β κύκλου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε μία δραστηριότητα που πρότειναν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι. Η δραστηριότητα αυτή είχε να κάνει με κατασκευές από υλικά που θα κατέληγαν στους κάδους ανακύκλωσης.  Στόχος ήταν η παρουσίαση ενός διαφορετικού - εναλλακτικού τρόπου χρησιμοποίησης αυτών των υλικών προς απόρριψη, δίνοντάς τους ιδιαίτερη αξία.  Με τον τρόπο αυτό, προσθέτοντας χρώμα και φαντασία, θα περνούσαμε το μήνυμα ότι ακόμη και τα υλικά αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα και να ομορφύνουν το περιβάλλον αντί να το μολύνουν.  Εξαιτίας της μεγάλης απήχησης σε όλους, οι εκπαιδευόμενοι του Α’ κύκλου αποφασίσαμε να κάνουμε διάφορες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά στο πλαίσιο της δικής μας ερευνητικής εργασίας, συμπληρώνοντας έτσι το project του Β’ κύκλου.  Αποφασίσαμε να δώσουμε στο project όνομα : «Όταν ανακυκλώνω δημιουργώ …», για να τονίσουμε αφενός ότι ακόμα και τα υλικά αυτά μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερη αξία, αφετέρου ότι η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν έχουν όρια!! Τελικά μέσα από συζήτηση και διαδικτυακή έρευνα επιλέξαμε ως υλικά τα γυάλινα δοχεία, τις εφημερίδες–περιοδικά και τα πλαστικά μπουκάλια. Καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή έπαιξαν οι ιδιαίτερες δεξιότητες του καθενός καθώς και ο βαθμός δυσκολίας στην επεξεργασία των υλικών.

3 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…»
Ομάδα «Γυαλί» Η ομάδα «γυαλί» αποφάσισε να κατασκευάσει φωτιστικά χρησιμοποιώντας τα γυάλινα βάζα από μαρμελάδες, μέλι κ.λ.π. Για το σκοπό αυτό έγινε προμήθεια υλικού από κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και στη συνέχεια με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες μετατροπές - συνδέσεις και ακολούθησαν οι δοκιμές. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5 μονόφωτα τα οποία συνδέθηκαν σε μία ξύλινη επιφάνεια σχηματίζοντας έτσι ένα φωτιστικό οροφής. Η κάθε λάμπα διακοσμήθηκε με την τεχνοτροπία decoupage, όπου επιλέχθηκε σα θέμα εξώφυλλα παλιών σχολικών βιβλίων.

4 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…»
Ομάδα «Γυαλί»

5 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…»
Ομάδα «Χαρτί» Η ομάδα «χαρτί» αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ρολόι, χρησιμοποιώντας φύλλα από εφημερίδες και περιοδικά. Αρχικά, η ομάδα ενημερώθηκε μέσα από Διαδικτυακή έρευνα για τους μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι στην αγορά και προχώρησε στην προμήθεια ενός που κρίθηκε καταλληλότερος. Στη συνέχεια, τα φύλλα διπλώθηκαν προσεκτικά και αφού συγκεντρώθηκαν αρκετά οι εκπαιδευόμενοι άρχισαν να τα τυλίγουν σε σπειροειδή μορφή. Στο τέλος, προσαρμόστηκε ο μηχανισμός και αφού ελέγχθηκε, εφαρμόστηκε ειδική κόλλα για puzzles, η οποία συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί μία στιβαρή και συμπαγής κατασκευή.

6 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…»
Ομάδα «Χαρτί»

7 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…» Ομάδα «Πλαστικά μπουκάλια»
Τέλος, η ομάδα «πλαστικά μπουκάλια» αποφάσισε να κατασκευάσει λουλούδια, χρησιμοποιώντας το λαιμό ( πάνω μέρος ) των πλαστικών μπουκαλιών από νερό, αναψυκτικά, γάλα κ.α. Αρχικά, η ομάδα συνέλεξε πλαστικά μπουκάλια διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων και κατόπιν συζήτησης και αρκετών δοκιμών αποφάσισε τη δημιουργία λουλουδιών με 4, 5 και 6 πέταλα, προσέχοντας κάθε φορά να στρογγυλεύονται οι άκρες προς αποφυγή τραυματισμών. Στη συνέχεια ακολούθησε το βάψιμο των λουλουδιών, όπου χρησιμοποιήθηκαν ακρυλικά χρώματα και στο τέλος με χοντρό σύρμα τοποθετήθηκαν σε μία γλάστρα σε ημισφαιρικό σχήμα ( εμπνευσμένο από τα ανθισμένα χρυσάνθεμα ), προσθέτοντας μικρές μπάλες φελιζόλ στο κέντρο τους.

8 «Όταν ανακυκλώνω Δημιουργώ…» Ομάδα «Πλαστικά μπουκάλια»


Κατέβασμα ppt "«Όταν ανακυκλώνω, Δημιουργώ…»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google