Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής Safety & Health Supervisor
Τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας είναι κάθε χρόνο πολλά και φυσικά οι συνέπειες για τους ανθρώπους που τις υφίστανται είναι οδυνηρές. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε στις ειδήσεις για άτομα που τραυματίστηκαν βαριά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τραυματισμοί που οδηγούν σε αναπηρίες ή ακόμη και στο θάνατο.
Από το γεγονός αυτό φαίνεται η σημασία που έχει η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και η τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Είναι αναγκαίο φυσικά να ιεραρχούνται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την εξάλειψη ή την πρόληψη των κινδύνων.
Στις σχετικά μικρές επιχειρήσεις, π.χ. στην επιχείρηση «Β. Χατζηιωάννου & Σια», οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες είναι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. στην «Global Taste», υπάρχει ξεχωριστό τμήμα που μελετά τυχόν κινδύνους και φροντίζει για την πρόληψή τους.
Ας δούμε όμως, τι αρμοδιότητες έχει ένας Διευθυντής ασφάλειας και υγιεινής μιας μεγάλης εταιρίας
Όπως για παράδειγμα της Hellenic Catering.
Οι αρμοδιότητες του Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής είναι Συμμετέχει στο σχεδιασμό των εταιρικών διαδικασιών και διασφαλίζει την εφαρμογή των νομικών διατάξεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Παραγωγή μπιφτεκιών Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Μείξη σαλτσών
Συσκευασία σαλτσών Μαγείρεμα φαγητών
Επιμελείται και βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
Συμβουλεύει και εκπαιδεύει το προσωπικό για θέματα πρόληψης ατυχημάτων και ενημερώνει για διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας.
Συνεργάζεται στενά με μηχανικούς – τεχνικούς για μέτρα πρόληψης ατυχημάτων.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας