Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
STAN Βούγια Δέσποινα Βούγια Δέσποινα.
Advertisements

Εκφώνηση: Να διαβάζονται δύο αριθμοί που αντιστοιχούν στο ύψος και βάρος ενός άνδρα.Να εκτυπώνεται ότι ο άνδρας είναι «ελαφρύς»,αν το βάρος του είναι κάτω.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά.
Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα De Stijl
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ 80’s Πολλές μορφές από τα τέλη του 1970 παραμένουν μόδα στις αρχές του Στη δεκαετία του 1970, η σιλουέτα της μόδας τείνει.
Η ΜΟΔΑ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ.
DESIGNED BY MALAMOU V. KOKONI A.KOUTSIKOU M.
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΚΑΘ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΤΟΥΣΗΣ
THE BLUES.
Κωνσταντίνος Καραντάκης
Pop μουσική Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες πάνω.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Μαθαίνω θεωρία μουσικής
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Νεαπόλεως
BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR.
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Αλέξανδρος Παπαντωνίου Β2 Λυκείου
Τζαζ μουσικη project 1. Τζαζ μουσικη project 1.
Σάγγου Ασημίνα Παπαδημητρίου Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλική Σίμου Αναστασία Παπαδόπουλος Σάββας.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
ΤΟ ROCK ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ
ΣΥΜΒΟΛΑ.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
HY-566 Semantic Web Κατασκευή σχήματος RDFS για την περιγραφή του domain “Songs” Πάτκος Θεόδωρος (ΜΕΤ) Μπικάκης Αντώνης (ΜΕΤ)
ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΤΣΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΠΗ ΘΕΟΔΩΡΑ.
ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ.
Το Χιπ- Χοπ δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: 1) Ο στίχος 2)O χορός - γνωστός ως Μπρέικ.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μαθαίνω θεωρία μουσικής
ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα. Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα.
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague.
HIP HOP  ΜΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΟΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΤΣΙΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015
Η επανάσταση του Bebop Στις αρχές του 1940 ένας άνεμος αλλαγής έπνεε στη Jazz. Τη στιγμή που η εποχή του Swing ήταν σε πλήρη άνθιση, μια μουσική επανάσταση.
Διδασκαλία Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ MSc Βιολόγος.
Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς.
Ίρις Φουσέκη - Ιάκωβος Χάλκα Τάξη Α΄ γυμνασίου Τμήμα Α4 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012.
Μουσική Δεν μπορείς να την αγγίξεις, αλλά εκείνη μπορεί!!!
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑμπλο Πικασο.
Ετικέτες Οι μαθητές μας δημιουργούν ετικέτες ποιότητας !!! Δ΄ τάξη Σχ. έτος: Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΤΟΣ 2015/16.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Ο ιδρυτής του Rock ‘n’ Roll
Electronic Dance Music
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Φωνητικά μουσικά σύνολα Ι
Η γλώσσα της διαφήμισης ΟΜΑΔΑ Γ΄
Είδη Χορού Κάθε χορός έχει τα δικά του βήματα, την δική του προέλευση, την δική του ιστορία. Ελάτε λοιπόν να εμπλουτίσουμε αυτήν την ιστορία προσθέτοντας.
House Music και η Electro .
ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Η σχέση της ενδυμασίας με τη χειραφέτηση της γυναίκας
Αναστάσης Παπαϊωάννου Σταύρος Χαραλαμπόπoυλος
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
DRUMSTEP Ηλεκτρονική Μουσική.
Ρυθμός Άνθρωπος Τεχνολογία
ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ Α1 β΄ Τετράμηνο
Γιώσα Σμαρώ Μελλίδου Κατερίνα Παπαδήμου Ελένη
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Ελμπαχλαουάν Μαρουσώ,Δαρλής Μιχάλης,Καραγιάννη Λίνα,Καβέτσος Γιάννης
ΠΑΟΥΛ ΚΛΕΕ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιδεολογία τ ης …

Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το πιο συνηθισμένο beat της house είναι το kick drum. Χρησιμοποιεί πολλά samples από τη jazz,blues,disco,funk,soul,pop και μπαίνουν σε ρυθμό από drums με μια γραμμή από μπάσα.

Επιρροές Η house έχει επηρεαστεί πολύ από τη disco και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο μιξάρανε οι djs και ο τρόπος στο editing.Οι κύριοι DJ παραγωγοί ήταν οι Walter Gibbons, Tom Moulton και άλλοι οι οποίοι δημιουργούσαν κομμάτια με μεγαλύτερη διάρκεια. Καινούριοι παραγωγοί όπως ο Frankie Knuckles δημιουργούσαν κομμάτια σχεδόν ίδια με τη disco.

Προέλευση όρου της House Ο όρος House προήλθε από ένα club του Σικάγου, το The Warehouse, που υπήρχε απo το 1977 μέχρι το 1983.Στο The Warehouse πήγαιναν μαύροι, λατίνοι για να χορέψουν στο ρυθμό του τοπικού DJ Frankie Knuckles, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από αυτό το club..

Η House στην Ελλάδα Η House στην Ελλάδα έχει πολλούς πιστούς fan. Οι κύριοι DJ στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Σειράς και ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος. Η μεγαλύτερη house εκπομπή στο ραδιόφωνο είναι οι DanceMasters με οικοδεσπότη τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

R&B και ιδεολογία To R&B ή αλλιώς το R για τη λέξη, rhythm, και το Β για τη λέξη blues, είναι μια μεταγενέστερη εξέλιξη και συνδυασμός 3 ειδών black music, blues, gospel και jazz. Δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τη «ρατσιστική μουσική», που χρησιμοποιούνταν περισσότερο σε σχέση με τους μαύρους και ό,τι αναφερόταν σε αυτούς.

Εξέλιξη του όρου R&B Ο όρος rhythm & blues άλλαζε συνεχώς νόημα. Μέχρι τις αρχές του ’50, χαρακτήριζε τις ηχογραφήσεις των blues. Αρχές του ’50, μετά τη συμβολή τους στην εμφάνιση και εξέλιξη του rock and roll, αναφερόταν στα μουσικά είδη που ξεπήδησαν από τα electric blues, όπως επίσης και από τη gospel και τη soul. Μέχρι το ’70, αγκάλιαζε τη γενική ορολογία για τη soul και τη funk. Τη δεκατιά του ’80, όταν εμφανίστηκε ένα νέο στυλ R&B, έγινε ευρέως γνωστή ως σύγχρονη R&B.

Χαρακτηριστικά Το RnB ήταν ένας χαρακτηρισμός για πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940 από την αφροαμερικάνικη κοινότητα των Η.Π.Α. Ως μουσικό μίγμα το RnB έχει κατά κόρον στοιχεία από Jazz όπως π.χ. σαξόφωνο, φωνητικά τα οποία θυμίζουν ροκ, συναίσθημα από soul και δυνατό, έντονο ρυθμό.

Κύριοι εκπρόσωποι του R&B James Brown Stevie Wonder Michael Jackson Mariah Carey Beyoncé / Destiny's Child Alicia Keys Usher Rihanna Cee Lo Green

Την εργασία επιμελήθηκαν οι μαθητές Παπαγρίβα Αναστασία Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Πετρίδης Κωνσταντίνος Πρέκας Δημήτρης