Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ http://vivamuchachos.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html

2 Περίπου το 1964 αρχίζει η ελληνική νεολαία να πειραματίζεται δημιουργικά στο ροκ εν ρολ («rock 'n' roll»).

3 Μετά το 1960 οι νέοι σε κάθε γειτονιά δημιουργούσαν το συγκρότημά τους, μετατρέποντας τις κιθάρες τους σε ηλεκτρικές με τους πιο απίθανους τρόπους.

4 Κάποια από τα συγκροτήματα με αγγλικούς και αργότερα με ελληνικούς στίχους είναι : O « Οι Forminx» O «Il Peperone» O « οι IDOLS» κ. α. O « οι OLYMPIANS» ήταν οι πρώτοι που επέβαλαν τραγούδια με ελληνικό στίχο. O κ. α.

5 Το ελληνικό ψυχεδελικό ροκ αρχίζει από το 1967 και συμπίπτει χρονικά με την επιβολή της στρατιωτικής χούντας. Εκπροσωπείται : O από τους « αγγλόφωνους » SOCRATES DRANK THE CONIUM, τους APHRODITE’S CHILD κ. α. O τους « ελληνόφωνους » ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, POLL, ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ κ. α.

6 Από το 1973 – 1976 το ροκ ατονεί προς όφελος του αντάρτικου και του πολιτικού τραγουδιού.

7 Από το 1976 το ροκ αναζωπυρώνεται με κέντρο την πλατεία Εξαρχείων. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, με τους « Σπυριδούλα » δημιουργεί το « Φλου »

8 Τη δεκαετία του '80 υπάρχει μια έντονα σατυρική διάθεση που εκπροσωπείται από τον Τζίμη Πανούση και τις « Μουσικές Ταξιαρχίες » αλλά και τον Ζωρζ Πιλαλί. http://www.apn.gr/fun/music/greek-rock

9 Με περισσότερο ρομαντικές τάσεις εμφανίζονται οι Βαγγέλης Γερμανός, Λάκης Παπαδόπουλος, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας κ. α. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία ανθίζει το πανκ ροκ με σημαντικούς εκπροσώπους τους PANX ROMANA και ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

10 Η δεκαετία του 1990 θεωρείται μια εξαιρετικά σημαντική και παραγωγική περίοδο για την ελληνική ροκ σκηνή, η οποία πλέον περνάει σε φάση ωριμότητας. Κάποια από τα σημαντικά συγκροτήματα είναι : ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, ΠΥΞ ΛΑΞ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ, ΜΠΛΕ, ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ.

11 Την ίδια εποχή η heavy metal σκηνή παρουσιάζει τους ROTTING CHRIST, ενώ το ηλεκτρονικό ροκ εμφανίζεται με τους STEREO NOVA.

12 Το Hip – Hop ταξίδεψε κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην Ευρώπη και λίγο αργότερα στην Ελλάδα, μέσω του κινηματογράφου και του MTV.

13 Μιχάλης Μυτακίδης « Στη συναυλία των Public Enemy, στο Κατράκειο της Νίκαιας το 1992, νομίζω ότι άρχισαν όλα, όχι μόνο για τους Active Member αλλά και για όλη τη χιπ χοπ σκηνή »

14 Οι χιπ χόπερς μαζεύονταν σε πάρκα και πλατείες. Αρκούσε ένας τοίχος για graffiti και χώρος ελεύθερος για breakdance.

15 O Τα βασικά στοιχεία του Χιπ Χοπ O Η Hip – Hop κουλτούρα βασίζεται σε τέσσερα στοιχεία : O ο DJ (Disk Jokey) O ο MC (Master of Ceremony) που θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε και ραψωδό O το Graffiti και O το Breakdance που αποτελεί την χορευτική του έκφραση

16 Γνωστά συγκροτήματα του χώρου που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1990 είναι :FF.C., Active Member, Goin' Through, Terror ex Crew, Ημισκούμπρια, Νέβμα, Ζωντανοί νεκροί, Razastarr, Άλφα Γάμα κ. ά.

17 Οι στίχοι στο Χιπ Χοπ είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση. Η θεματολογία κινείται γύρω από κοινωνικά και πολιτικά θέματα με μια εμφανή διάθεση για αμφισβήτηση και επανάσταση.

18 Πηγές : http://www.musicportal.gr/greek_rock_musi c/?lang=el

19 τραγούδι : Ο Μπάμπης ο φλου Παύλος Σιδηρόπουλος Album: Φλου (1978) Στίχοι : Παύλος Σιδηρόπουλος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63750859


Κατέβασμα ppt "ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google