Η ηλεκτρική σκούπα 1. Αναφέρει τα μέρη μιας ηλεκτρικής σκούπας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το πλυντήριο ρούχων ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ηλεκτρικός Αναμεικτήρας Χεριού
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ.
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Ηλεκτρική θερμάστρα ακτινοβολίας
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΑΣ. ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΤΕΡ.
Η τελική αξιολόγηση των μαθητών στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος «εγκαταστάσεις κλιματισμού» ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
ΘΥΡΙΣΤΟΡ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΥΚΝΩΤΗ ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗ ΠΥΚΝΩΤΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΥΚΝΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΟΙ.
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
ΔΙΟΔΟΣ Ένα από τα κύρια ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΤΜΟΥ
Η στοιχειώδης γεννήτρια συνεχούς ρεύματος
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
Επιμέλεια παρουσίασης: Κυρισκόζογλου Ουρανία
15. ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΕΙΔΗ ΠΥΚΝΩΤΩΝ 15.3.
Η ΙΣΧΥΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Αξιολόγηση στο Ηλεκτρικό Σύστημα Αυτοκινήτου (Θ+Ε)
A ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να, (α) Αναφέρετε τι είναι πυκνωτής
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αποσυναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο και εντοπίζει βλάβες με τη βοήθεια των καταλλήλων οργάνων. (β)
1 ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ερευνητική Εργασία ΑΤ2 Καθηγητής: Τσαφάς Α. Σχ. Ετος Θέμα: Μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικά σήματα και αντίστροφα.
Γεννήτρια συνεχούς ρεύματος Σ.Ρ. 100 V, 10 kW, διέγερσης σειράς, έχει αντίσταση τυμπάνου ίση με R α = 0,1 Ω και αντίσταση πεδίου ίση με R f = 0,05 Ω. Η.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Χρήση οργάνων μέτρησης Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να,
1ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου (1dimagdim.blogspot.com)
ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ (MULTIMETERS)
Ηλεκτρική σκούπα S SEB 217 Προϊοντικά χαρακτηριστικά
Σύνδεση αντιστατών Η αντίσταση ενός αντιστάτη γενικά, όπως το λέει και η λέξη, μειώνει την τάση  φέρνοντας αντίσταση, όταν περνάει από μέσα του το ηλεκτρικό.
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) Α
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΗΧΟΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ) B
Δ. Κλιγκόπουλος Επιβλέπων: Β. Σπυρόπουλος, Καθηγητής
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Προϊοντικά χαρακτηριστικά
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ.
Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
Το οικιακό ψυγείο.
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Programmable Logic Controllers PLCs
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ηλεκτρική σκούπα 1. Αναφέρει τα μέρη μιας ηλεκτρικής σκούπας ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Αναφέρει τα μέρη μιας ηλεκτρικής σκούπας   2. Αναλύει την εργασία του κάθε μέρους 3. Σχεδιάζει το ηλεκτρικό κύκλωμα και περιγράφει τη λειτουργία της συσκευής 4. Αναγνωρίζει από σχέδια κατασκευαστών τα διάφορα εξαρτήματα της συσκευής 5. Εξηγεί τη λειτουργία της συσκευής χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά κυκλώματα κατασκευαστών  6. Αναγνωρίζει το είδος του κινητήρα

Η ηλεκτρική σκούπα Ο σκοπός των ηλεκτρικών σκουπών είναι να καθαρίζουν πατώματα, χαλιά και άλλα μέρη του σπιτιού από τις σκόνες. Οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν σαν βάση τους ένα απορροφητήρα. Ο απορροφητήρας αυτός αποτελείται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα και ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποτελείται από μια ομάδα φτερών πάνω σε ένα δίσκο σε ακτινωτή διάταξη. Ο δίσκος περιστρέφεται από τον κινητήρα σε πολύ ψηλή ταχύτητα. στο κέντρο δημιουργείται υποπίεση και εκεί ορμά ο αέρας από μπροστά, παρασύροντας μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα τις σκόνες από το πάτωμα. Οι σκόνες μαζεύονται στη σακούλα γιατί συγκρατούνται από τις ίνες του υφάσματος. Ο αέρας όμως, καθαρός, διαφεύγει από τους πόρους, βγαίνει από τον απορροφητήρα, κρυώνει τον ηλεκτρικό κινητήρα και βγαίνει από την έξοδο του δοχείου.

Η ισχύς του κινητήρα μπορεί να φτάσει τα 1000 W

Φύλλο Εργασίας Όνομα: .............................................................. 1. Να συμπληρώσετε τη στήλη με τις “Βλάβες”. Για κάθε σύμπτωμα μπορεί να υπάρχουν περισσότερες βλάβες. Συμπτώματα Βλάβες Η ηλεκτρική σκούπα δεν λειτουργεί καθόλου Καίγεται η ασφάλεια Κάνει διακοπές στη λειτουργία Δεν απορροφά παρόλο που η σκούπα λειτουργεί Ο κινητήρας δε γυρίζει παρόλο που η τάση φτάνει σ΄αυτόν

Αξιολόγηση – Κατ΄οίκον εργασία 2. Να συμπληρώσετε τα κενά. Ο κινητήρας στην ηλεκτική σκούπα είναι τύπου ____________________. Ο απορροφητήρας αποτελείται από τον ________________ και ένα _____________ ανεμιστήρα Οι σκόνες μαζεύονται στη _____________ γιατί συγκρατούνται από τις _________ του υφάσματος. Ο λυχνία της ηλεκτρικής σκούπας ανάβει όταν ________________________________ _____________________________________ ή όταν ___________________________________________________________________________. Αξιολόγηση – Κατ΄οίκον εργασία Να περιγράψετε τη βασική κατασκευή και λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας με εύκαμπτο σωλήνα. Να σχεδιάσετε το ηλεκτρικό κύκλωμα μιας ηλεκτρικής σκούπας και να το περιγράψετε. Να αναφέρετε δυο βλάβες σε ηλεκτρικές σκούπες και τα αντίστοιχα συμπτώματα.