ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου
Advertisements

Leonardo Da Vinci Η βιογραφία του.
ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βυζαντινή Δράμα Τρία βυζαντινά μνημεία της πόλης
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ Χαριτάκη Ειρήνη Ηράκλειο,
ΕΛ - ΓΚΡΕΚΟ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Η Αγία Σοφία και η Οδηγήτρια του Μυστρά
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο.
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
Tο θέατρο στο μεσαίωνα…
Δομίνικος Θεοτοκόπουλος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας
Η Κωνσταντινούπολη στολίζεται…
Η σκηνοθετημένη φωτογραφία 1 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Με αφορμή το φωτογραφικό έργο του Bernard Faucon, εξετάσαμε τη φωτογραφία σαν αφήγηση.
Οδυσσεας Ελυτης.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Σχολ. Έτος:
Όταν έφτασαν οι Βενετοί στο νησί ένα από τα μελήματά τους ήταν να αποξενώσουν τον κρητικό λαό από τις ρίζες και τις παραδόσεις του, για να το επιτύχουν.
Το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού
Ελ Γκρέκο.
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΜΠΑΣ
ΘΕΜΑ ΕΡΓΟΥ: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιώργος Νταλάρας Τμήμα: ΣΤ΄1 Βασίλης Βρ. Βασίλης Β.
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
 Α περίοδος : ΚΡΗΤΗ  Β περίοδος : ΙΤΑΛΙΑ  Γ περίοδος : ΙΣΠΑΝΙΑ.
ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝNΟ
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
El Greco
Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη
ΑΓΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
30. Μια πρώτη γνωριμία με τους Ρωμαιοκαθολικούς χριστιανούς
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
Εικαστικά:Μιχαήλ Άγγελος
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Έργα κρητών ζωγράφων της Αναγέννησης
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
Εργασία των μαθητών της Β΄ Λυκείου: Βρέττη Παναγιώτη Καλαϊτζόγλου Παναγιώτη Κουφοπούλου Βασιλικής Μανδήλη Χριστόδουλου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Βλέτση Ευαγγελία.
Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου.  Να γνωρίσουμε συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από διάσημα έργα τους στα οποία βασίστηκαν ομώνυμες ταινίες 
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco) : 1541 –1614 μ.Χ.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Ιφιγένεια Ποντίκη Φιλόλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ 15 ος- αρχές 17 ου αι. Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
Μουσικά Σύνολα Τα είδη τραγουδιών και η θρησκευτική μουσική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
Υπεύθ. Καθηγήτρια: Γαβαλά Ει. Επιμέλεια: Ιρένα Κιοσάνη
ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ
Οι Εκκλησίες του κόσμου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Με την εργασία ασχολήθηκαν οι μαθητές: Αλέξανδρος Φράγκος, Γαβριήλ Χαϊδεμένος, Κώστας Σταθόπουλος, Χρηστογιάννης Πρεβεζάνος, Kωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος.
Άννα Δριμή Β1 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης
Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Επιμελήτρια:Τοσιλιάνη Δήμητρα
ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΠΙΚΑΣΟ (PICASSO)
Θρησκευτικά: Κεφάλαιο 22 Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
Οδυσσεας Ελυτης.
Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
Να βρείτε πληροφορίες για τον Τζιότο και για τον Ραφαήλ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΑΚΑ ΑΠΌ ΤΟ 1518-1572. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ 1930.

Ο ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΧΑΝΔΑΚΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ. Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΕΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ.

Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 12-15 ΕΤΩΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ ΝΤΙ ΛΑΣΣΟ.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΤΟ 1549 ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΗΚΕ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΧΟΡΩΔΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΚΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ.

ΤΟ 1552 ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟ 1555, ΕΝΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΤΟ 1561 ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ Ε΄. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ, ΣΤΟ ΔΟΥΚΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ ΝΤΙ ΛΑΣΣΟ. ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΩΣ ΤΟ 1566. ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΤΕΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ.

ΤΟ 1567 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΟΝΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ.

ΤΟ 1568 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 1572 ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΩΔΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, 76 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΜΟΤΕΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΕΣ, 6 ΜΑΔΡΙΓΑΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΕΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΗΘΕΙ.

Η εργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος: Η εργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Ενετοκρατία στην Κρήτη: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι Ενετοί… Μνημεία και μνήμες του Χάνδακα» 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχ. Έτος: 2013-14

Μαθητές του Β5 που εκπόνησαν την εργασία: ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κα ΓΑΛΑΝΑΚΗ Χ.