ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 2010 ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΟΡΙΣΜΟΣ: Ο ΟΡΟΣ ‘‘ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ’’ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ. ΖΩΜΟΙ. ΓΛΑΣΑ. ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΕΛΕΣ (ΑΣΠΙΚ- ΤΖΕΛΥ /ASPIC JELLY). ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.
Συνδυασμοί Λαχανικών Μιρπουα Μπουκε Καρνι Ανιον Γλουτε
Μιρπουα Μίγμα λαχανικών που αποτελείτε από 50% Κρεμμύδι, 25% Καρότο και 25% Σέλινο και χρησιμοποιείτε σε σούπες ,σάλτσες και διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.
Μπουκε Καρνι Μπουκέτο από φρέσκα αρωματικά και βότανα.
Ανιον Γλουτε Κρεμμύδι καρφωμένο με γαρύφαλλα και δάφνη.
Ντομάτα Κονκασε Ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη ντομάτα κομμένη σε κύβους.
Κρουτονια Καπαρωμένα σχήματα ψωμιού που χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ: ΤΖΟΥΛΙΕΝ Στενόμακρες λωρίδες. πάχος 2.5 mm. μήκος 3-4 cm. Σπιρτόξυλα.
ΜΠΡΟΥΝΟΥΑ Μικροί κύβοι που κόβονται από julienne.
ΜΑΣΕΤΟΥΑΝ Kύβοι 0.5 cm = ΖΑΡΙΑ
ΖΑΡΤΙΝΙΕΡ Στενόμακρες λωρίδες. 2 mm πάχος. 1.5 cm μήκος.
ΠΕΙΖΑΝ (χωριάτικο) Διάφορα ομοιόμορφα σχήματα πάχους 1 cm.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΟΥΜΕΤ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 0.5 cm. Μήκος 6 cm.
ΤΣIΠΣ Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο
ΠΑΪΓ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 2.5 cm. Μήκος 6 cm. Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο δύο φορές.
ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ: ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ