ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
“ The European teenagers between culinary tradition and fast food ”
Ισορροπημένη διατροφή
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ελένη Αλεξοπούλου Ευφροσύνη Αγγέλη
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
2ο ΕΠΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
‘Περί ορέξεως…’ Project 2ου τετραμήνου
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
Διατροφή και Ασθένειες
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1ο Γενικό Λύκειο Ελληνικού-Αργυρούπολης Τάξη Α’ Καράκωντης Σταύρος-Κωνσταντίνος Κόντρα Παναγιώτα Λικσκεντάι Τζόνη Παπαμιχαήλ Στέλιος Παπαναστασόπουλος Ανδρέας Έτος 2011-2012

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Πρέπει ο αθλητής να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή ; Ποια είναι η διατροφή ενός αθλητή;

Ο αθλητής ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή, διαφορετική από τους άλλους. Ο αθλητής όντως ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή για να έχει καλύτερη απόδοση στο άθλημα που ακολουθεί.

Ο αθλητής αλλάζει τη διατροφή του συχνά ανάλογα με το άθλημα που ακολουθεί. Για παράδειγμα ο αθλητής που ασχολείται με ένα άθλημα που χρειάζεται ένταση, θα πρέπει να καταναλώνει τροφές που να του παράγουν καύσιμα. Ενώ αντίθετα αν ασχολείται με αθλήματα που απαιτούν μεγαλύτερες ενεργειακές απαιτήσεις, τότε η διατροφή του αλλάζει.

Η διατροφή που ακολουθεί ένας αθλητής έχει σκοπό να του προσφέρει μια καλή αθλητική απόδοση. Στόχος της σωστής διατροφής είναι να κάνει τον αθλητή να έχει μια άριστη αθλητική απόδοση. Επηρεάζεται από την ποσότητα, την ποιότητα, αλλά και από τη σωστή χρονική στιγμή που ο αθλητής θα καταναλώσει τα γεύματά του. Η πρόσληψη των κατάλληλων τροφών είναι σημαντική, για να διατηρηθεί η παραγωγή ενέργειας σε υψηλό βαθμό.

Ο αθλητής τρέφεται συγκεκριμένα με διαφορετικές ομάδες τροφίμων ανάλογα με την ώρα που θα καταναλώσει την τροφή. Πριν την άθληση ο αθλητής θα πρέπει να καταναλώσει περισσότερους υδατάνθρακες από τις άλλες ομάδες τροφίμων για να αποφύγει την κούραση των μυών και να αποφύγει τις τροφές που περιέχουν λίπη. Κατά την άθληση ο αθλητής χωρίς ακόμα να καταλάβει ότι διψάει θα πρέπει να καταναλώσει γρήγορα νερό και υδατάνθρακες αφού ο οργανισμός του θα έχει αποβάλει τα υγρά. Μετά την άθληση θα πρέπει πάλι να καταναλώσει υδατάνθρακες ώστε ο οργανισμός του να έρθει στην αρχική του κατάσταση.

Αν ο αθλητής ακολουθεί σωστά τις οδηγίες που του δίνονται, τότε δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση των συμπληρωμάτων. Για παράδειγμα ο αθλητής με τη σωστή χρήση όλων των ομάδων των τροφών, μπορεί να πετύχει καλύτερες επιδόσεις και χωρίς τη χρήση των συμπληρωμάτων.

Ο ρόλος της διατροφής στον αθλητή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο αθλητής πρέπει να καταναλώνει κατά την διάρκεια της ημέρας όλες τις ομάδες των τροφίμων αλλά σε διαφορετικές ποσότητες από ότι ένας άνθρωπος που δεν αθλείται. Ο αθλητής πρέπει να ακολουθεί μία συγκεκριμένη διατροφή, διαφορετική όχι μόνο από τους υπόλοιπους ανθρώπους αλλά και από τους άλλους αθλητές, ανάλογα με το άθλημά του. Τέλος μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που κάναμε διαπιστώσαμε πως από αυτούς τους λίγους που ρωτήσαμε, δεν γνωρίζουν τον ρόλο τις διατροφής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΑΔΑ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ Παναγιώτης Ντζελβές Θάνος Σάββαρης Τάσος Σαλονικίδης Όλγα Λούνγκου Δώρα Τσάβου Σχ.Έτος 2011-2012

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΕΘΗΣΑΝ Ποια συντηρητικά περιέχονται στις τροφές; Ποιος είναι ο ρόλος των βιταμινών;

Συντηρητικά Ορισμός Συντηρητικών Είναι διάφορες ουσίες που προστίθενται στις τροφές, συνηθεστέρα έτοιμες για κατανάλωση, καθώς και σε προϊόντα κατανάλωσης ( ποτά , αναψυκτικά κτλ). Λειτουργούν ως χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά ή αντιοξειδωτικές ή ακόμα και εμπορικές όπως ενισχυτικές γεύσης Είναι γνωστά και ως ουσίες Ε, όπως συστηματοποιήθηκαν Διεθνώς. (Βιβλ. «Συντηρητικά» έκδοση 2002)

Οι Ε διακρίνονται στις εξής ομάδες Ε100-Ε199 χρωστικές ουσίες Ε200-Ε299 συντηρητικές ουσίες Ε300-Ε399 αντιοξειδωτικές ουσίες Ε400-Ε499 γαλακτωματοποιητικές, πηκτικά μέσα, σταθεροποιητές Ε500-Ε599 ρυθμιστές οξύτητας Ε600-Ε699 βελτιωτικά γεύσης Ε900-Ε999 διάφορα Ε1000-Ε1999 πρόσθετα χημικά

Επιβλαβή συντηρητικά για τον ανθρώπινο οργανισμό Επιβλαβή συντηρητικά για τον ανθρώπινο οργανισμό Πολλά συντηρητικά στα τρόφιμα τα περισσότερα είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Αρκετά συντηρητικά έχουν αποσυρθεί οριστικά. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων απαγόρευσε τη χρωστική Ε128 (ερυθρό 2G), η οποία ενέχεται για καρκινογενέσεις. Διαδικασία πρόσθεσης συντηρητικών ουσιών σε μια ντομάτα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ .

Ορισμός Βιταμινών ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες , αναγκαίες σε ελάχιστες ποσότητες και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Περιλαμβάνονται κυρίως στις τροφές .

Ο όρος «βιταμίνη» προήλθε από τη λέξη Ο όρος «Βιταμίνη» Ο όρος «βιταμίνη» προήλθε από τη λέξη “vita”= ζωή (λατινικά) μια λέξη συνδυασμός που επινοήθηκε από τον Πολωνό επιστήμονα Casimir Funk (1884-1967) Casimir Funk

Οι βιταμίνες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: - Υδατοδιαλυτές βιταμίνες (vitamin C,B) Έχουν την ιδιότητα να διαλύονται στο νερό. Δεν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό, για αυτό το λόγο δεν είναι τοξικές. - Λιποδιαλυτές Βιταμίνες(vitamin D, E) Η απορρόφηση τους γίνεται μέσω των λιπών της διατροφής. (Βιβλίο «Υγεία και ζωή», έκδοση 2005) Χημική δομή βιταμίνης Β1 Χημική δομή Χοληκαλσιφερόλης

Βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεύρων. Ο ρόλος των βιταμινών Βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεύρων. Συμβάλουν στο μεταβολισμό των λιπών, υδατανθράκων και ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συντελούν στο σχηματισμό των οστών και δοντιών και στην πήξη του αίματος. Βιβλίο ’’Υγεία’’ έκδοση 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ως υποψιασμένοι και ενημερωμένοι καταναλωτές οφείλουμε να γνωρίζουμε τη σήμανση που πληροφορεί τους αγοραστές για τα συντηρητικά που εμπεριέχονται στα εν λόγω τρόφιμα. Πριν προβούμε επομένως , στην αγορά κάποιου προϊόντος θα πρέπει να αναζητάμε στη συσκευασία πληροφορίες για τα ιδιαίτερα συστατικά του. Ως έφηβοι πρέπει να καταναλώνουμε βιταμίνες γιατί βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεύρων, στον μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών, στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των οστών, των δοντιών αλλά και στην πήξη του αίματος

Βιβλίο «Υγεία και ζωή »έκδοση 2005 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Βιβλίο «Υγεία και ζωή »έκδοση 2005 Βιβλίο «Βιταμίνες στον οργανισμό μας» έκδοση 2002 Εγκυκλοπαίδεια «Τομή 2000» www.vita.gr www.prosthetika.gr www.wikipaidia.com Βιβλίο «Υγεία» έκδοση 2009

Η ΟΜΑΔΑ “ΑΠΟΚΡΥΨΗ” ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ 1ο ΓΕΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Ο αστερισμός των 5* Φραγκούλη Σοφία Τσιλογιάννη Ναταλία Κολοκυθά Ιωάννα Χαιρετάκης Ηρακλής Λυσένκο Ρουσλάν ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2011-2012

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποιες μεθόδους μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να χάσει βάρος σε σχέση με την διατροφή; Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν οι έλληνες έφηβοι;

H ’’πυραμίδα’’ της διατροφής Όσο πιο χαμηλά βρισκόμαστε τόσο περισσότερο πρέπει να καταναλώνουμε Στη βάση της πυραμίδας βλέπουμε τους υδατάνθρακες όπως ψωμί, ρύζι, όσπρια κ.α. Ακριβώς από πάνω διακρίνουμε τα λαχανικά και τα φρούτα Σε λιγότερη ποσότητα θα πρέπει να καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και κρέας Και τέλος στην κορυφή της πυραμίδας σε μικρότερη πάλι ποσότητα βρίσκουμε τα λίπη, τα γλυκά και τα λάδια.

Για μία σωστή διατροφή απαιτούνται φρούτα και λαχανικά και όχι λιπαρά φαγητά

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Χορταρικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια, αγνό τυρί ωμό ελαιόλαδο - Συμβάλει στη μακροζωία, υγεία και ομορφιά

Ποιες μεθόδους μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να χάσει βάρος σε σχέση με την διατροφή; Μια από τις εναλλακτικές λύσεις είναι να ακολουθήσουμε το δρόμο της Ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Υψηλή κατανάλωση οσπρίων, δημητριακών, φρούτων και λαχανικών. Μέτρια κατανάλωση γάλακτος. Χαμηλή κατανάλωση κρέατος.

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν οι Έλληνες έφηβοι; Πολλοί έφηβοι προτιμούν πολλά τυποποιημένα προϊόντα, όπως σοκολάτες, μπισκότα, πατατάκια κ.α. επειδή τα θεωρούν πιο γευστικά από το σπιτικό φαγητό. Επίσης, οι έφηβοι σήμερα αγοράζουν φαγητό fast food επειδή αυτός είναι ένας από τους λίγους τρόπους που έχουν να αποκοπούν από την οικογένεια και να προσδιορίσουν ταυτότητα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ 76% 97% Ερώτηση: Λαμβάνετε πρωινό στο σπίτι; Ερώτηση: Καταναλώνετε δεκατιανό; Πηγή: ΚΕ.Μ.Α.Κ. (Κέντρου Μελετών Ανάπτυξης και Καινοτομίας) του ΙΕΚ ΔΟΜΗ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα συμπεράσματα του πρώτου ερευνητικού ερωτήματος είναι πως ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, έχοντας ως πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή , που έχει στη βάση του το ελαιόλαδο, η απώλεια των περιττών κιλών πραγματοποιείται με πιο εύκολο και υγιεινό τρόπο. Τα συμπεράσματα του δεύτερου ερωτήματος είναι πως οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων βασίζονται σε κακής ποιότητας γαλακτοκομικών και τυποποιημένων προϊόντων ,τα οποία είναι βλαβερά και επηρεάζουν την υγεία των εφήβων.

Ο Αστερισμός των 5* σας ευχαριστεί πολύ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ. 5% Συγκεντρωμένοι. ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1)Λουγκοβόης Ράλλης 2)Λυμπέρη Ελένη 3)Μαθιουδάκης Εμμανουήλ 4)Χαρικιόπουλος Αντώνιος Σχολικό έτος 2011-2012 1ο Γενικό Λύκειο Ελληνικού

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Έρευνα σχετικά με: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: Συλλογή πληροφοριών από: Αξιόπιστους και αντικειμενικούς ιστότοπους (π.χ. Wikipedia, Iatronet κ.α.) Επιστημονικά συγγράμματα, βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Δημιουργία ερωτηματολογίου και ανάλυση δεδομένων από δείγμα 60 εφήβων μαθητών.

Νευρική ανορεξία. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ: Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε «μάστιγα της εποχής.» Δεν οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο. Εξαπλώνεται ταχύτατα καλύπτοντας το 0.5% των γυναικών. Γυναίκες και παιδία πιστεύουν ότι το σώμα τους δεν είναι αρκετά αδύνατο, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ησχίει. Κατά συνέπεια πάσχουν από διαταραχή αντίληψης της εικόνας του σώματος τους.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Επιπτώσεις στην υγεία μιας γυναίκας κατά την νευρική ανορεξία. Η νευρική ανορεξία πλήττει ιδιαίτερα τα κορίτσια στην εφηβική ηλικία, μεταξύ 14-25 ετών. Το χάσιμο βάρους γίνεται έμμονη ιδέα δημιουργώντας ψυχολογικά και νευρολογικά προβλήματα. Εμμονή καταμέτρησης θερμίδων,. Αμηνόρροια, δηλαδή όταν η γυναίκα δεν έχει παρουσιάσει έμμηνο ρύση τουλάχιστον για τρεις συνεχόμενους μήνες Δυσκολία στην εγκυμοσύνη και πιθανή αποβολής εμβρύου.

Αντιμετώπιση και θεραπεία της νευρικής ανορεξίας. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η αντιμετώπιση της ασθενείας περιλαμβάνει συνήθως ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Η αποκατάσταση του φυσιολογικού βάρους δεν αποτελεί πάντα ένδειξη ολοκληρωτικής θεραπείας. Κρίνεται απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών. ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Οι περισσότεροι θεραπευτές προσπαθούν να ενθαρρύνουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.προσπαθώντας να ενισχύσουν ξανά την επανάκτηση βάρους.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Παθολογική αύξηση του βάρους του σώματος, που οφείλεται κυρίως σε συσσώρευση λίπους στον οργανισμό. Η παχυσαρκία οφείλεται και σε κληρονομικά γονίδια. Κάποιες φορές υπέρβαρος μπορείς να γίνεις με την κακή διατροφή και συγχρόνως κακής ψυχολογίας.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Είναι τεκμηριωμένο πλέον ότι η παχυσαρκία αποτελεί ασθένεια. Ευθύνεται για μεγάλη σειρά σοβαρών επιπλοκών και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Η παχυσαρκία ευθύνεται για τον θάνατο 280.000 ανθρώπων ετήσιος στις Η.Π.Α και στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες δυτικές χώρες. Δεν είναι λάθος λοιπόν ότι η παχυσαρκία έχει πλέον λάβει χαρακτήρα παγκόσμιας επιδημίας.

ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ. Υπέρταση έμφραγμα μυοκαρδίου εγκεφαλικό επεισόδιο καρδιακή ανεπάρκεια θρομβοεμβολικά επεισόδια ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: σακχαρώδης διαβήτης σύνδρομο υπερινσουλιναιμίας με αντοχή στην ινσουλίνη ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: άπνοια ύπνου (παύσεις αναπνοής) ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ καρκίνος μαστού καρκίνος τραχήλου μήτρας καρκίνος ενδομήτριου καρκίνος παχεος εντέρου καρκίνος προστάτη καρκίνος οισοφάγου Ορθοπεδικά προβλήματα αρθρίτιδα γονάτων

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ Η εφαρμογή αυστηρών διαίτων από έναν υγιή άνθρωπο δεν συνεπάγεται άμεσα την πρόκληση ψυχογενούς βουλιμίας, ακόμα και αν ακολουθείται πολλές φορές από υπερφαγικά επεισόδια. Τα επεισόδια αυτά αποτελούν μια ηπιότερη μορφή διαταραχής στη λήψη τροφής, αλλά για να διαγνωστεί ότι ένα άτομο πάσχει από την συγκεκριμένη ασθένεια πρέπει να παρατηρηθούν τα διαγνωστικά κριτήρια που αναφερθήκαν παραπάνω.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ η διατροφή είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι για μια καλή ζωή με μια καλή υγεία. Μια σωστή διατροφή από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι διαφορετική. Σίγουρα πρέπει όμως να τηρείται. Διατροφή είναι υγεία.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. 5% Συγκεντρωμένοι