Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!! Από τους: Κωνσταντίνος Χατζηπροκοπίου Αντρέα Ναζαρίτσε
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES. 1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Το να τρως καλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού. Ακόμη κι αν.
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια 100 γρ λάδι 2 αυγά αλάτι 1 κρε μμ ύδι ψιλοκο μμ ένο π ι π έρι 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά ⅓ φλιτζ. αλεύρι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης Εργασία Βασιλέλλη Νικολέτας

Σφουγγάτο Υλικά: 1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο 70 γραμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 500 γραμ. φέτα τριμμένη 300 γραμ. γραβιέρα τριμμένη 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο 6 αυγά 2 κουταλιές αλεύρι 125 γραμ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ ½ κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο λίγο αλάτι Εκτέλεση: Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τα τυριά, το αλεύρι και τα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ και το ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί, και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε και το λάδι. Ρίχνουμε το μέιγμα του σφουγγάτου και προσθέτουμε όσο από το το μείγμα του βουτύρου περίσσεψε, στο οποίο έχουμε ενσωματώσει τον κρόκο του έκτου αβγού., στην επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούσ για πενήντα λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

Μπακλαβού Συστατικά: Για βαθύ ταψί 30 x 40 εκ 1 κιλό φύλλο κρούστας 6 κούπες αμύγδαλα, αλεσμένα ½ κιλό βούτυρο γάλακτος ανθόνερο Για το σιρόπι 8 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό ½ λεμόνι, τον χυμό 2-3 κουταλιές ανθόνερο Γαρνίρισμα Για το γαρνίρισμα μερικά αμύγδαλα, ολόκληρα Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα στεγνώνουμε επί 5 λεπτά σε ζεστό φούρνο. Τα αλέθουμε, πολύ ψιλά, στο μπλέντερ

Εκτέλεση: Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο και βουτυρώνοντας το ταψί. Στρώνουμε πέντε φύλλα κρούστας βουτυρωμένα το καθένα ξεχωριστά. Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε αμυγδαλόψυχα. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η αμυγδαλόψυχα, αφήνουμε όμως πέντε φύλλα για το τέλος. Κόβουμε μέχρι κάτω όλο το γλυκό σε κομμάτια ρόμβου ή τετράγωνου και στολίζουμε με ολόκληρα άσπρα αμύγδαλα. Ραντίζουμε με ανθόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 120 βαθμούς για τρεις ώρες μέχρι να ροδίσει. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφού κρυώσει περιχύνουμε το γλυκό αμέσωσ μόλισ βγει από τον φούρνο και το αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.