Επιμέλεια : Χατζήπαπας Αριστομένης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Advertisements

Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Πληροφοριακές.
Inspiring Science Education : Ένταξη Σχολικών Μονάδων,
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ιωάννινα, Ιούνιος 2004 Μ. Κουτροκόη Πρόσβαση στη γνώση.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ.
 Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία.
Αποστολίνα Φανή - Διαφάνειες για το Διαδίκτυο 1 Γνωριμία με το διαδίκτυο Κεφάλαιο 11.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Οι ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ως εργαλεία για την ανάπτυξη κριτικής ιστορικής σκέψης: εκπαιδευτικό λογισμικό, χρήση διαδικτύου ΜΕ.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
1 Ενότητα 5.3.2: Ανάλυση δεδομένων επισκεψιμότητας ιστοτόπων Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Εφαρμοσμένη Πληροφορική για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Αντωνόγλου Νοε 2010.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ : ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Nr. -1 © Stadtbibliothek am Salzstadel, Rosenheim 2005Susanne Delp Ένα σπίτι για τα παιδιά.
ΙΤΕ - Ινστιτούτο Πληροφορικής
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες – οδηγίες για το μάθημα: Διδακτική της Γεωλογίας Διδάσκοντες: Α. Χατζηπέτρος– Δ. Κωστόπουλος Κ. Μακρή.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Η επιστήμη του Web.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας «Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
Διαδίκτυο (internet ) international network Αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΥ
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηράκλειο, 3 Απριλίου 2014.
«Ασφαλές Διαδίκτυο» ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Τρίτη 4/2/2015 ΓΕ.Λ. Φιλοθέης πρόγραμμα Comenius Regio: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
 Ηλεκτρονικό κείμενο ονομάζουμε ένα κείμενο που έχει ψηφιοποιηθεί.  Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ψηφιοποίηση του ήχου, της εικόνας και της οπτικο-ακουστικής.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τζένη Παγγέ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Το Διαδίκτυο - Internet
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιμέλεια : Χατζήπαπας Αριστομένης ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Επιμέλεια : Χατζήπαπας Αριστομένης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Το μουσείο ως χώρος μάθησης. Κατάλογος μουσείων της Ελλάδας. Άλλες πληροφορίες για τα μουσεία Β. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Τι επιτρέπεται και τι όχι στο μουσείο. Επικοινωνία Γ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Βασικές έννοιες. links ιστοσελίδων. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ Με τον όρο Μουσείο εννοείται σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό της ICOM (International Council of Museums): «ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξής της, ανοικτό στο κοινό, που έχει ως έργο του τη συλλογή, τη μελέτη, τη διατήρηση, τη γνωστοποίηση και την έκθεση τεκμηρίων του ανθρώπινου πολιτισμού και περιβάλλοντος, με στόχο τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία» ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 Αρχαιολογικά μουσεία 2 Βυζαντινά μουσεία 3 Λαογραφικά και ιστορικά μουσεία 4 Μουσεία πολιτισμών 5 Μουσεία τέχνης 6 Μουσεία φυσικής ιστορίας 7 Μουσεία τεχνολογίας 8 Πολεμικά και ναυτικά μουσεία 9 Διάφορα μουσεία 10 Εξωτερικές συνδέσεις 1. ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2. ΑΘΗΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 3. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ art project van gogh ΤΑΙΝΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΑ Μια νύχτα στο μουσείο 1και 2 ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ art project van gogh ΒΙΒΛΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (M.E.T) Το Μουσείο επιστήμων και τεχνολογίας πανεπιστήμιου Πατρών (Μ.Ε.Τ) ασχολείται με την απόκτηση, συντήρηση και μελέτη (καταγραφή, τεκμηρίωση, αξιολόγηση) των τεκμηρίων των Επιστημών και της Τεχνολογίας που αφορούν κατ' αρχάς τα υπάρχοντα στο Πανεπιστήμιο Τμήματα. Τα τεκμήρια αυτά αφού μελετηθούν και συνδυαστούν, αποθηκεύονται, ή εκτίθενται στο χώρο του μουσείου, για να συμβάλουν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην ψυχαγωγία.

Οι στόχοι του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών είναι: να διαδώσει την επιστήμη σε όσο το δυνατόν περισσότερα επίπεδα. να φέρει σε επαφή το κοινό του με την πρόοδο της επιστήμης και τα τελευταία επιτεύγματά της. να προωθήσει την κατανόηση θεμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας με τα οποία το κοινό είναι καθημερινά σε επαφή και αγνοεί ή θα ήθελε να μάθει περισσότερα. να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία της Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό του να αποκτήσει βιώματα σε σχετικά θέματα. να καλύψει την έλλειψη Τεχνικών Μουσείων στην Ελλάδα και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η είσοδος και η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του ΜΕΤ είναι δωρεάν . Η εκπαιδευτική ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες, ενώ η υπόλοιπες δράσεις περίπου 1.30 ώρα. Η κατανάλωση ποτών και τροφών, καθώς και η χρήση κινητών δεν επιτρέπονται στον χώρο του Μουσείου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί , να επιδεικνύουν σεβασμό στο χώρο και στα άτομα που υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις και δεν θα πρέπει να αγγίζουν τα μουσειακά αντικείμενα και κυρίως να μην προκαλούν καταστροφές. Το ΜΕΤ δεν διαθέτει κυλικείο. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει το Πανεπιστημιακό καφέ εστιατόριο Πάρκο της ειρήνης . Σε περίπτωση που οι μαθητές μεταφέρουν σακίδια οι τσάντες θα χρειαστεί να τα αφήσουν στην είσοδο. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Επικοινωνία Ώρες λειτουργίας Τηλέφωνα: 2610 969972, 969973, 996732 Fax: 2610 996341 E-mail: stmuseum@upatras.gr http://www.upatras.gr/index/page/id/68 http://www.facebook.com/pages/Rion-Greece/Museum-of- Science-and-Technology/109823479058588 Ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 – 14.00 εκτός από τις επίσημες αργίες. Επισκέψεις ομάδων μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες ώρες σε συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου. Εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Εκπαιδευτική Δράση για την Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικου, Α,Β,Γ Γυμνασίου «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ΣΤΟΧΟΙ Κατανόηση εξέλιξης, λειτουργίας, δυνατοτήτων Διαδικτύου . 2. Σύγκριση δυνατοτήτων Διαδικτύου με παλαιότερους τρόπους επικοινωνίας. 3. Ανάπτυξη βιωμάτων σε κινδύνους Διαδικτύου. 4. Καλλιέργεια καλής συμπεριφοράς στη χρήση. 5. Ανάπτυξη κριτικής σκέψης απέναντι σε κινδύνους. Διάρκεια 1.30

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο» Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο, όπως μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο!!!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Επικοινωνία Διαδίκτυο (Internet) Παγκόσμιος ιστός Μερικές από τις βασικές έννοιες που θα συναντήσουμε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης: Επικοινωνία Διαδίκτυο (Internet) Παγκόσμιος ιστός Κοινωνικό μέσο Ίχνοι στο διαδίκτυο (Cybertrails) Προσωπικά δεδομένα Διαδικτυακός φίλος Ιός (Virus) Παράνομη διακίνηση Πλάστες προσφορές Ασφάλεια Παρενόχληση στον κυβερνοχώρο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

links ιστοσελίδων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. www.saferinternet.gr/ www.simsafety.eu www.dpa.gr http://internet-safety.sch.gr/ www.adae.gr ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΛΕΞΙΚΟ Cybertrails Έτσι λέγονται τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνουμε όταν χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο και ειδικοί, όπως οι αστυνόμοι, μπορούν να τα ανιχνεύσουν. Με άλλα λόγια, κανένας δεν είναι αόρατος στο Διαδίκτυο, έστω και εάν έτσι φαίνεται. Αυτό είναι καλό, γιατί οι άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα στο Διαδίκτυο μπορούν να εντοπιστούν μέσω των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων που αφήνουν πίσω τους. Internet - Διαδίκτυο Το Internet είναι ένα τεράστιο δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους πολλά άλλα μικρά ή μεγάλα δίκτυα υπολογιστών. Πολλές φορές συγχέεται το Διαδίκτυο με τον παγκόσμιο ιστό το World Wide Web (WWW). Το WWW αποτελεί μόνο ένα μέρος του Διαδικτύου. Επιπλέον έχουμε πολλές άλλες υπηρεσίες όπως το e-mail, chat κ.λπ. Virus - Ιός Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να «εισβάλλει» στον υπολογιστή μας και να δημιουργεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αδυναμία έναρξης του υπολογιστή μας, προβληματική λειτουργία των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε ή ξαφνική εμφάνιση διαφόρων χαρακτήρων και αριθμών στην οθόνη μας. Ένας ιός μπορεί, όμως, να προκαλέσει και σοβαρές ή ανεπανόρθωτες βλάβες (όπως την καταστροφή των αρχείων μας από το σκληρό δίσκο). ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ