Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Τελικά είναι σημαντικός και χρήσιμος για τον άνθρωπο ο υπολογιστής
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
 Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον αθλητισμό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα και στο τρόπο.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου Συνάντηση 5 η.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
ΕΦΗΒΕΙΑ.
ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ Ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις οι οποίες τονίζουν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μας ως τώρα. Οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές από τον καθένα.
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Φιλία.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλέιου
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
“ Διαφορετική συμπεριφορική στάση των γονιών απέναντι στο έφηβο κορίτσι και στο έφηβο αγόρι ”.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
Πόσο Ελεύθερες είναι οι Προσωπικές Επιλογές μας
ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (3-5 χρ.).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Σωματοποίηση του άγχους σε παιδί πρώτης σχολικής ηλικία. Ο ρόλος της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας στην Οικογένεια. Αβαγιανού Πηνελόπη-Αλεξία.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Πέτρος Ρούσσος, PhD Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
Ο ρόλος της συμβουλευτικής στη γονεϊκότητα
Βιολογία Γυμνασίου.
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Θέμα 3ο Γονείς Εξάμηνο Ε΄.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
Εργασία των μαθητών του Β3
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΦΥΛΛΟ.
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Βενιέρη Αθηνά Μπουζέλου Σταυρούλα
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
Σχέση διγλωσσίας και γνωστικής / γλωσσικής ανάπτυξης
Ερωτηματολόγια. Απαντήσεις σχετικά με την παιδική εργασία.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι γίνεται διάκριση λόγω της εμπιστοσύνης που τους έχουν οι γονείς.

Στο επόμενο διάγραμμα παρατηρούμε ότι η διάκριση ανάμεσα στα παιδιά γίνεται λόγω του φύλλου που έχουν, και λιγότερο λόγω της διαφοράς της ηλικίας που έχουν με τα αδέρφια τους.

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ίσος αριθμός των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι και ο πατέρας και η μητέρα κάνουν διάκριση μέσα στην οικογένεια. Επίσης 2 ερωτηθέντες απάντησαν ότι κανένας από τους γονείς δεν κάνει διάκριση μέσα στην οικογένεια.

Στο παραπάνω ερώτημα οι περισσότερες απαντήσεις από τα παιδιά έδειξαν ότι η διάκριση μέσα στην οικογένεια τους μπορεί να γίνει αίτιο για ψυχολογικές διαταραχές στη συμπεριφορά των εφήβων. Επιπροσθέτως λίγες απαντήσεις έδειξαν ότι η ψυχολογία των παιδιών δεν διαταράσεται.

Συνεχίζοντας στη επόμενη ερώτηση ίσος αριθμός ερωτηθέντων απάντησαν ότι μπορεί να σταματήσει η διάκριση ανάμεσα στο έφηβο αγόρι και έφηβο κορίτσι ενώ λιγότεροι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να σταματήσει.

Ποια μέτρα προτείνετε για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού; Οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο με συζήτηση, κατανόηση και ουδετερότητα.

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι δεν κάνουν διακρίσεις στα παιδιά τους. Επίσης, αρκετοί απάντησαν ότι ίσως κάποιες φορές συμπεριφέρονται διαφορετικά στα παιδιά τους, ενώ τέλος λίγοι ήταν αυτοί που απάντησαν με σιγουριά ότι κρατάνε διαφορετική στάση στο καθένα από τα παιδιά τους.

Μελετώντας το παραπάνω διάγραμμα, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν το χόμπι που θα επιλέξουν τα παιδιά τους. Μικρό ήταν το ποσοστό εκείνων που είπαν ότι δεν θα διαλέξουν τη δραστηριότητα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Επίσης υπήρξαν και εκείνοι που υποστήριζαν ότι ίσως να προσανατόλιζαν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένο χόμπι.

Στο επόμενο διάγραμμα παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι γονείς μοιράζουν τις εργασίες του σπιτιού στα παιδιά τους ανάλογα την ηλικία και το φύλλο ενώ λίγοι είναι αυτοί που δεν δίνουν σημασία σε αυτά τα κριτήρια.

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα, το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων απάντησε ότι το φύλλο παίζει σημαντικό ρόλο στο πόση εμπιστοσύνη έχουν τα παιδιά τους, ενώ άλλοι απάντησαν ότι μερικές φορές το φύλλο καθορίζει την εμπιστοσύνη που θα τους έχουν.

Μελετώντας το παραπάνω διάγραμμα, διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι γονείς διαμορφώνουν την συμπεριφορά που έχουν απέναντι στα παιδιά τους σύμφωνα με τις δικές τους παιδικές εμπειρίες. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που απάντησαν ότι οι προσωπικές τους εμπειρίες δεν αποτελούν αίτιο για την διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους.

Στο επόμενο διάγραμμα, παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι γονείς επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα κοινωνικά στερεότυπα, ενώ άλλοι απάντησαν ότι μένουν ανεπηρέαστοι ή επηρεάζονται μερικές φορές.

Βιβλιογραφία