Μια ιστορία από καινοτομίες Η εταιρία Brunata κατέχει στην αγορά τη μεγαλύτερη εμπειρία στην κατανομή κόστους θέρμανσης. Από τις αρχές του 20 ου αιώνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
EIE/06/075/SI From January 2007 to March 2009 Ενεργειακά δεδομένα, Συγκριτική Αξιολόγηση και Μέτρα Εξοικονόμησης Ενέργειας για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις.
Advertisements

Σχέση ισοτιμίας και εισοδήματος
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Σύμμετρον Ηλεκτρονικές Εφαρμογές.
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
4ο (ΕΣΠΕΡΙΝΟ) ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α2
Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος 1 ΙΕΕΕ-Outstanding Engineer Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, ΕΜΠ 28 Μαίου 2010.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εξωφυλλο ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 12η Συστήματα μετρήσεων SCADA
CRIMINAL MINDS. 4 Ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ PROJECT (α’ τετράμηνο) ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α’3.
6.3 ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ
ΥΒΡΙΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Λάμπες φθορισμού Σύγκριση λαμπτήρων πυρακτώσεως, φθορισμού και led.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ Νινο Σιναϊ Αρης Μερκάι Γιτσας Ανδρεας.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
ΛΑΜΠΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αλλαγές στη φάση των σωμάτων
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΔΙΚΤΥA ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ.
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Solar Technologies Brite S.A. Solar Technologies Η εταιρεία Brite Solar ιδρύθηκε το 2009 μέσω της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών.
Αυτονομία & Κατανομή Δαπανών
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Συνέντευξη Τύπου Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου είναι ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα κάθε περιοχής, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσωκλιματικών.
Άσκηση 01 Μια νεοσύστατη εταιρεία τηλεπικοινωνιών πρόκειται να εισαγάγει μια νέα υπηρεσία προστιθέμενης αξίας για τους χρήστες της. Το προϊόν είναι υψηλής.
Λύσεις για έξυπνο σπίτι
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Anytime, anywhere Εξοικονομεί έως και 30% στις δαπάνες θέρμανσης.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Θερμότητα.
Τηλ
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Εξοικονομώ Ενέργεια στο Σπίτι" ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά
00
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια ιστορία από καινοτομίες Η εταιρία Brunata κατέχει στην αγορά τη μεγαλύτερη εμπειρία στην κατανομή κόστους θέρμανσης. Από τις αρχές του 20 ου αιώνα η καινοτομία κι η έρευνα αποτέλεσαν βασικό της μέλημα κι από τότε έως και σήμερα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εξακολουθούν να είναι οι βασικοί στόχοι. Τα πρώτα συστήματα μέτρησης θερμότητας εγκαταστάθηκαν το Οι πρώτοι μετρητές βασίστηκαν στη θερμοηλεκτρική αρχή μέτρησης κι αργότερα στην κατανάλωση θερμότητας ως εξάτμιση από μια αμπούλα γεμάτη υγρό, που έχει τοποθετηθεί επάνω σε καλοριφέρ. Το 1935 ο Δανός μηχανικός Constantine Brun ιδρύει την τεχνική εταιρεία Brun, με σκοπό να επωφεληθεί από το δυναμικό αυτών των μετρητών και να κατανεμηθεί το κόστος θέρμανσης κατά τρόπο πλήρη και ακριβή. Το 1950 ιδρύεται η εταιρία Brunata, το όνομα της οποίας προήλθε από τη συγχώνευση δύο εταιριών, της Δανέζικης Brun και της Ελβετικής ΑΤΑ. Η Brunata έχει έδρα τη Δανία και δραστηριοποιείται σε δώδεκα χώρες της Ευρώπης και έχει συνολικά σε λειτουργία πάνω από 24 εκατομμύρια μετρητές. απο το 1917

Η BRUNATA υποστηρίζει το φυσικό περιβάλλον και τις πρωτοβουλίες καθαρής τεχνολογίας. Η BRUNATA αυξάνει την ευαισθητοποίηση για την κατανάλωση των πόρων,μέσων πραγματικών μετρήσεων και συλλογής δεδομένων. Η BRUNATA καθιστά δυνατή τη μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης και της λειτουργικής κερδοφορίας των συστημάτων θέρμανσης. Η BRUNATA ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας απο την τιμολόγηση με βάση την πραγματικη μετρούμενη κατανάλωση. Σοβαροί λόγοι για τη μέτρηση της κατανάλωσης Χωρίς μέτρηση,χωρίς πληροφορίες.... Μπορούμε να μάθουμε πόση ενέργεια καταναλώνουμε και πότε καταναλώνουμε ενέργεια,-μόνο αν συλλέγουμε στοιχεία και γεγονότα μέρα νύχτα,καλοκαίρι και χειμώνα., Εμφανή αποτελέσματα στην εξοικονόμηση... Η ερευνα δείχνει οτι η κατανάλωση συνήθως μειώνεται κατα περίπου 25% αν μπορούμε να δούμε πότε χρησιμοποιούμε την ενέργεια,ποση ενέργεια χρησιμοποιούμε, και πόσα πληρώνουμε.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ανυπαρξία άνεσης Συνεχείς διαξιφισμοί Ανισοκατανομή δαπάνης ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!!!

19 o C 22 o C 23 o C 18 o C 23 o C 25 o C Η θέρμανση ανάβει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που αποφασίζουν όλοι μαζί οι ένοικοι. Η κακή μελέτη κι η ανύπαρκτη εξισορρόπηση του δικτύου έχει σαν αποτέλεσμα την ανισοκατανομή της ενέργειας στο κτίριο. Το αποτέλεσμα είναι το 40% της ενέργειας να σπαταλάται στην προθέρμανση του συστήματος και το υπόλοιπο για να έχουμε 6-8 ώρες θέρμανση την ημέρα Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Συσκευής αντισταθμίσεως με εξωτερικό κι εσωτερικό αισθητήριο.  Συσκευής ελέγχου της κυκλοφορίας του νερού στο δίκτυο, με τεχνολογία INVERTER.  Έτσι επιτυγχάνουμε τη μέγιστη λειτουργικότητα κι εξοικονόμηση ενέργειας. Συσκευή αντισταθμίσεως Κυκλοφορητής INVERTER

Όταν ο χώρος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία που τη ρυθμίσαμε, τότε κλείνει τη βαλβίδα κι άρα την παροχή στο θερμαντικό σώμα, έτσι επιτυγχάνουμε διαχείριση της θερμότητας, με βασικό σκοπό την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας. 20 o C

Η πατενταρισμένη αυτή συσκευή εγγυάται για όλο το 24ωρο της λειτουργίας της, τη μέτρηση της θερμότητας που διαχέεται από τα θερμαντικά σώματα. Η θερμότητα του ηλίου ή άλλη πηγή θέρμοτητας δεν καταγράφεται από τον κατανεμητή της Brunata. FUTURA+ 20 o C

Ο ένας από τους αισθητήρες του μετράει τη θερμοκρασία στην επιφάνεια των θερμαντικών σωμάτων κι ο άλλος τη θερμοκρασία δωματίου. Η διαφορά θερμοκρασίας των δύο αισθητήρων είναι ανάλογη της ποσότητας θερμότητας που διαχέεται από τα καλοριφέρ στο χώρο. Η BRUNATA εξοικονομεί ενέργεια τοποθετώντας τη μπαταρία στην εκκίνηση της λειτουργίας του κατανεμητή. Ο Futura+ έχει μακρά διάρκεια ζωής διότι χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες μπαταρίες με 12ετή διάρκεια.

Πενταψήφιος σειριακός αριθμός οποίος δηλώνει την ταυτότητα του κατανεμητή. Η μέχρι στιγμής κατανάλωση. - Σας θυμίζει την περσινή κατανάλωση με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. - ΟΟ μοναδικός κατανεμητής θέρμανσης οποίος δηλώνει τον τύπο του θερμαντικού σώματος. Οι κατανεμητές δαπανών θέρμανσης FUTURA+ BRUNATA έχουν μακρά διάρκεια ζωής γιατί οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν είναι ανακυκλώσιμες μπαταρίες Λιθίου διάρκειας 10 ετών. Η BRUNATA εξοικονομεί ενέργεια τοποθετώντας τη μπαταρία στην εκκίνηση της λειτουργίας του κατανεμητή.

Brunata partner access Technician access Ο εξοπλισμός της Brunata και τα προνόμια της τηλεμέτρησης μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αξιόπιστη κι ασφαλή μέτρηση.

ΣΥΓΚΕΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εξοικονόμηση Ενέργειας Oι κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μετρητές Brunata εξασφαλίζουν ότι οι δαπάνες για τη θέρμανση χρεώνονται σύμφωνα με τη μετρούμενη κατανάλωση. Για πολλά χρόνια, Η Brunata έχει συγκεντρώσει αποτελέσματα σχετικά με τις συνέπειες της υποχρεωτικής μέτρησης θερμότητας. Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι η υποχρεωτική μέτρηση θερμότητας έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση ενέργειας. Άρα, όταν η κατανάλωση θερμότητας μετριέται, μπορεί να μειωθεί κατά τουλάχιστον 40 %. Για περισσοτερες πληροφορίες