Πώς βρίσκουμε το πλήθοςτων επαναλήψεων μιας Δομής Επανάληψης με βήμα διάφορο του 1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καταδίωξη / Διαφυγή. Οι κανόνες • Ένας «φυγάς», ένας ή περισσότεροι «κυνηγοί» • Κινούνται πάνω σε ένα γράφημα • Στην πιο απλή περίπτωση, μία κίνηση ο.
Advertisements

Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς
Βασικές έννοιες αλγορίθμων
ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Νόμοι.
1. Να γραφτεί αλγόριθμος που θα υπολογίζει το ελάχιστο πλήθος (χαρτο)νομισμάτων που απαιτούνται για τη συμπλήρωση ενός συγκεκριμένου ποσού. Για παράδειγμα.
Κεφάλαιο Τμηματικός προγραμματισμός
Παράδειγμα 2: Υπολογισμός αθροίσματος με επαναληπτική εντολή: για...από...μέχρι... με βήμα Να βρεθεί και να εκτυπωθεί το άθροισμα των άρτιων αριθμών από.
Υποθέτοντας ότι ο τελεστής ^ δεν είναι διαθέσιμος στην Γλώσσα Προγραμματισμού, να γραφτεί αλγόριθμος που να υπολογίζει την παράσταση xν, όπου xR, νZ.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑ 6.
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
1. Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει ένα μονοδιάστατο πίνακα Α 10 θέσεων. Ακολούθως θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο τιμές τις οποίες θα τοποθετεί.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΕΥΔΟΚΩΔΙΚΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΠΙΝΑΚΩΝ
Η εντολή Δείξε είναι μια εντολή εξόδου και χρησιμοποιείται για:
Εκτέλεση Αλγορίθμων σε ψευδογλώσσα
Το λογισμικό Αράχνη Το λογισμικό αυτό είναι ένα πρωτότυπο λογισμικό για την εκμάθηση του προγραμματισμού στις μικρές ηλικίες Δημοτικό και Γυμνάσιο. Υποστηρίζει.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Παράδειγμα 14: Υπολογισμός αριθμού μαθητών Σε ένα Λύκειο υπάρχουν οκτώ τμήματα.Το πρώτο τμήμα έχει 24 μαθητές, το δεύτερο 18, το τρίτο 20, το τέταρτο 22,
Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα δέχεται έναν αριθμό σταθερού τηλεφώνου και αν είναι στην παλιά (7ψήφια) μορφή θα τον ξαναγράφει προσθέτοντας το πρόθεμα.
1. Να γράψετε το Διάγραμμα Ροής του επόμενου αλγόριθμου:
Ενότητα Η Δομή Επανάληψης
Β΄ ΓΕΛ ΕισΑρχΕπ Η/Υ παρ – 2.2.5
Μαθηματικά Στ’ Δημοτικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ Κάππας Κων/νος Επιμορφωτής ΤΠΕ -
Κεφάλαιο 2. Τι είναι αλγόριθμος  Η λέξη αλγόριθμος προέρχεται από μελέτη του Πέρση μαθηματικού Abu Ja’far Mohammed ibn al Khowarizmi  Στα λατινικά ξεκινούσε.
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ 1. Μεγέθη που χαρακτηρίζουν μια ταλάντωση
Ασκήσεις.
Η αλληλουχία των ενεργειών δεν είναι πάντα μία και μοναδική!!!
Η Δομή Επανάληψης Από τη Δομή Επανάληψης Για στην Όσο Η παρουσίαση της εντολής Όσο είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη και Π. Τσιωτάκη στο 3ο Συνέδριο.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Διδάσκοντες: Σ. Ζάχος, Δ. Φωτάκης
Ενότητα Α.4. Δομημένος Προγραμματισμός
Δουλεύει για όλους τους αριθμούς! Η δεύτερη ΓΡΑΨΕ δεν θα εκτελεστεί ποτέ!
Ο αλγόριθμος Bellman-Ford (επανεξετάζεται)
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Συγγραφείς Α.Βακάλη Η. Γιαννόπουλος Ν. Ιωαννίδης Χ.Κοίλιας Κ. Μάλαμας Ι. Μανωλόπουλος Π. Πολίτης Γ΄ τάξη.
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Μέλη Ομάδας Καραγεωργοπούλου Μαρία Λιαποπούλου Μαρία Μαστρονικολής Στέλιος Ματραλή Αγγελική Ρούσσος Νίκος.
Επανάληψη.
Η Δομή Επανάληψης οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες… Η παρουσίαση της εντολής Μέχρις_ότου είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (ΜΗ-ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ – WHILE – REPEAT) Καλλονιάτης Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα.
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Διοίκηση Επιχειρήσεων Βάσεις Δεδομένων και Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρηματικότητας Βάσεις Δεδομένων και Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρηματικότητας.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΣΚΗΣΕΙΣ – Δομή Ακολουθίας 7 – Βασικά στοιχεία Προγραμματισμού.
Για μτ από ατ μέχρι ττ [με_βήμα β] εντολές Τέλος_επανάληψης : περιοχή εντολών μτ : η μεταβλητή της οποίας η τιμή θα περάσει από την αρχική.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι 7 η Διάλεξη Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΡΙΖΩΝ  Ορισμός του γεωμετρικού τόπου ριζών Αποτελεί μια συγκεκριμένη καμπύλη,
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
Δομή επιλογής Πολλές φορές για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει κάποια συνθήκη Παράδειγμα 2: Να διαβαστεί ένας αριθμός και να επιστραφεί.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
for (παράσταση_1; παράσταση_2; παράσταση_3)
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΑξη Β΄
ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ Εισαγωγή
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Οι διάφορες εκδοχές της
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
ΜΟΡΦΕΣ ΔΟΜΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Επανάληψη.
Σύνθετες λογικές εκφράσεις
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
Δομή Επιλογής , 8.1.
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
Β.ΕΠΑΛ-Γενικής Παιδείας  ΜΑΘΗΜΑ: Εισαγωγή στης αρχές Επιστήμης των Η/Υ  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Γλώσσες Αναπαράστασης Αλγορίθμων  ΕΝΟΤΗΤΑ 4.2: Δομή Ακολουθίας 
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες…
Πληροφορική Γ’ Γυμνασίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα εμφανίζει τα πολλαπλάσια του 3 στο διάστημα [31, 70].

Πώς βρίσκουμε το πλήθοςτων επαναλήψεων μιας Δομής Επανάληψης με βήμα διάφορο του 1

Να τροποποιηθεί ο προηγούμενος αλγόριθμος ώστε τα όρια του διαστήματος να καθορίζονται από το χρήστη.

Να τροποποιηθεί ο προηγούμενος αλγόριθμος ώστε αν ο χρήστης δώσει τα όρια με ανάποδη σειρά (δηλ. πρώτα το δεξί όριο), να λειτουργεί κανονικά (Να λυθεί με 2 τρόπους). ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο διπλανό αλγόριθμο, αν η μεταβλητή x έχει την τελική τιμή και η y την αρχική, τότε η Δομή Επανάληψης ΔΕΝ θα εκτελεστεί! Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Αυτή η εκδοχή δουλεύει, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι γράφουμε δύο φορές τις ίδες εντολές. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης άσκησης, όπου οι επαναλαμβανόμενες εντολές είναι λίγες, αυτό δεν είναι τόσο κακό, αλλά σε άλλη περίπτωση θα μας ενοχλούσε.

Τρίτη προσπάθεια: Εδώ γλυτώνουμε την αλλαγή της τιμής του βήματος, αλλά όχι και την επανάληψη των εντολών. ΚΑΙ αυτή η εκδοχή είναι εξίσου ατυχής μς τη δεύτερη.

Τέταρτη προσπάθεια: Αυτή η εκδοχή είναι σωστή. Χρησιμοποιούμε τις βοηθητικές μεταβλητές α και β ως αντίγραφα των x και y, όπου οι τιμές που δίνει ο χρήστης ταξινομούνται από τη μικρότερη προς τη μεγαλύτερη. Και αυτή η εκδοχή είναι σωστή. Είναι στην ίδια λογική με την προηγούμενη. Αντί να τακτοποιήσουμε τις μεταβλητές, επιλέγουμε το σωστό βήμα. Πέμπτη προσπάθεια:

Αυτή η εκδοχή φαίνεται να είναι σωστή, και ίσως και πιο έξυπνη από τιςδύο προηγούμενες, αλλά πάσχει σε ένα πολύ λεπτό σημείο: Αν οι τιμές των x και y ταυτίζονται, τότε έχουμε διαίρεση δια του μηδενός, άρα ο αλγόριθμος αποτυγχάνει να ολοκληρωθεί. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια έξυπνη (και κομψή) ιδέα μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο καλή! ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ: Λάθος ΜΕ ΔΥΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ: Λειτουργεί, αλλά η εύτερη βοηθητική μεταβλητή πλεονάζει. ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ: Όλα καλά!

Και αυτή η εκδοχή είναι σωστή Και αυτή η εκδοχή είναι σωστή. Αν οι τιμές των x και y δοθούν με αντίστροφη σειρά, τις αντιμεταθέτει, ώστε η Δομή Επανάληψης να λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση.

Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα εμφανίζει τα δίσεκτα έτη του 20ου αιώνα.

Μια μπάλα αφήνεται να πέσει ελεύθερα από ύψος h

Σε μια φθίνουσα ταλάντωση, το πλάτος στο τέλος μιας περιόδου μειώνεται κατά το 1/6 της τιμής που είχε στην αρχή της περιόδου αυτής. Να γράψετε αλγόριθμο ο οποίος θα διαβάζει το αρχικό πλάτος Αο της ταλάντωσης και το πλήθος Ν των περιόδων που μας ενδιαφέρει και θα εμφανίζει το τελικό πλάτος ΑΝ.