Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύνθετες λογικές εκφράσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύνθετες λογικές εκφράσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύνθετες λογικές εκφράσεις
Αρχές της επιστήμης των Η/Υ

2 Απλές λογικές εκφράσεις
Χ>0 Ηλικία > 18 Χ>Ψ+2 Αριθμός mod 2 = 0 Σε μία Λογική έκφραση πρώτα γίνονται οι αριθμητικές πράξεις, μετά οι συγκρίσεις και όπως θα δούμε μετά οι λογικές (ΚΑΙ, Η, ΌΧΙ).

3 Σύνθετες λογικές εκφράσεις
0<Χ<100 Χ>0 ΚΑΙ Χ<100 Ηλικία > 0 ΚΑΙ Ηλικία≤20 Ηλικία<18 Ή Ηλικία≥65 ΌΧΙ (Ηλικία>18) Ηλικία≤18

4 Σύνθετες λογικές εκφράσεις
Θέλω η χωρητικότητα της μνήμης RAM ενός καινούριου Η/Υ να βρίσκεται ανάμεσα σε 8GB και 32GB η να τηρεί τη συνθήκη: 8≤χωρητικότητα≤32 Αυτό το γράφουμε χωρητικότητα≥8 ΚΑΙ χωρητικότητα≤32 Για να ελέγξουμε αν ένας αριθμός είναι πολλαπλάσιο του 5 και του 7 μπορούμε να γράψουμε τη συνθήκη: αριθμός MOD 5 = 0 KAI αριθμός MOD 7 = 0

5 Σύνθετες λογικές εκφράσεις
Η αγορά εισιτηρίου επιτρέπεται για άτομα με ηλικία μεγαλύτερη ίση με 18 ή σε άτομα που συνοδεύονται (λογική μεταβλητή). Αυτό μπορεί να γραφτεί: Ηλικία ≥18 Η Συνοδεύονται= Αληθής Στο σχολείο φοιτούν μαθητές με ηλικία μεγαλύτερη των 12 ετών. Αυτό γράφεται ηλικία >12 ή ισοδύναμα μπορεί να γραφτεί ΟΧΙ(ηλικία ≤12)

6 Αληθής Ψευδής Αληθής Αληθής Ψευδής Αληθής Ψευδής Ψευδής Ψευδής Αληθής
Πρόταση Α Πρόταση Β Α Ή Β Α ΚΑΙ Β ΌΧΙ Α Β Η (ΟΧΙ Α) ΟΧΙ(ΑΚΑΙ Β) Αληθής Ψευδής Αληθής Αληθής Ψευδής Αληθής Ψευδής Ψευδής Ψευδής Αληθής Ψευδής Αληθής Αληθής Αληθής Αληθής Αληθής

7 Ποιες οι τιμές των λογικών μεταβλητών τεστ1, τεστ2, τεστ3;
χ5 υ8 τεστ1x>3 ΚΑΙ χ≤100 τεστ27+υ>20 ‘Η χ<2 όνομα1’Κώστας’ τεστ3 Ονομα1 ≠ ‘Νίκος’

8 Να γραφτεί αλγόριθμος που θα διαβάζει ένα πραγματικό αριθμό και θα εμφανίζει μήνυμα σχετικά με το ανήκει ή όχι στο πεδίο ορισμού της διπλανής συνάρτησης.

9 Να γραφτεί αλγόριθμος που διαβάζει ένα έτος και να εμφανίζει αν είναι δίσεκτο ή όχι (ένα έτος θεωρείται δίσεκτο αν είναι πολλαπλάσιο του 4 χωρίς να είναι πολλαπλάσιο του100 ή όταν είναι πολλαπλάσιο του 400).


Κατέβασμα ppt "Σύνθετες λογικές εκφράσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google