Πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δραστηριότητα: Ας βοηθήσουμε τη Γεωργία και τον Παντελή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Τερέζας Γιακουμάτου Επιμορφώτριας νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
ο Σύστημα Ψηφιακής Διαδραστικής Ξενάγησης σε ανοικτούς χώρους Το Xenagos city είναι ένα ισχυρό εργαλείο που αναβαθμίζει την αξία του Ασύρματου δικτύου.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου. Για να βρούμε κάτι που μας ενδιαφέρει στον Παγκόσμιο Ιστό μπορούμε να χρησιμοποιούμε Μηχανισμούς Αναζήτησης (Search.
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Δημιουργία παρουσίασης:
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
ΕΘΙΣΜΟΣ στο Διαδικτυο αποξενωση απο τον πραγματικο κοσμο
Εφαρμογές Πληροφορικής
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Τεχνικές Αναζήτησης στο Διαδίκτυο και όχι μόνο….
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΣΕΛΑ ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Γιάννης Μόκιας1 Δημιουργία ιστοσελίδων με το FrontPage 2003 Χρήσιμος οδηγός βήμα προς βήμα.
Επιλογή έργου για την ατομική εργασία
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Ζάππειο Μέγαρο Απρίλιος 2014 Νέα ψηφιακά μέσα στα χέρια των μαθητών: Καλό και δημιουργικό διαδίκτυο.
safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας “Παιδιά και ψηφιακή φήμη”
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΩΣ ΕΓΑΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Εισαγωγή στο Blackboard
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο
YOUTUBE Σερασίδης Γιώργος, συντάκτης κειμένου Θέμης Σαχαρίδης, αφηγητής κειμένου Τζήκας Γιώργος, ευρετής π ληροφοριών Σκού π ρας Βασίλης, βοηθός συντάκτη.
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
Συνεδρίαση διευθυντών
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ. TRIPADVISOR Προγραμματίζει ταξίδια εκατομμύρια κριτικές (περιγράφουν τις καλύτερες και τις χειρότερες διακοπές) Είναι δωρεάν χρήσιμες.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
ΔΙΕΚ ΑΡΓΟΥΣ Τμήμα : Θρησκευτικός Τουρισμός 2016 Αλεξάνδρα Σπ. Μπίσκου.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
Orbitz.com Παρουσίαση της ιστοσελίδας
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Air Fast Tickets ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Σενάριο (Παρένθεση) - Τελεία.
Θέμα: Πνευματικά Δικαιώματα στο Διαδίκτυο
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Περπατώντας στα σοκάκια της Πάτρας … Τι εκπλήξεις με περιμένουν;» Σχ. Έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Αντιγόνη Κριπαροπούλου.
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Διδακτική της ιστορίας με ΤΠΕ 3ο μάθημα
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πληροφορίες στο διαδίκτυο

Δραστηριότητα: Ας βοηθήσουμε τη Γεωργία και τον Παντελή.

Οι διακοπές μου στη Γαλλία Το Παρίσι ήταν υπέροχο. Όταν πήγαμε, όμως, με τον Γιάννη στο Μουσείο του Λουβιού, εκείνος βαρέθηκε και έκατσε στα σκαλιά δίπλα από τη Νίκη και εγώ χάθηκα στο Μουσείο. Μέχρι να συνεννοηθούμε, φάγαμε πάνω από μια ώρα. Δημοσιεύτηκε από: Μαρία Επιλογή Επίσημη ιστοσελίδα Γαλλικού Γραφείου Τουρισμού Οδηγός Γαλλίας Χάρτης Τι να δείτε Τι να κάνετε Οργανώστε το ταξίδι σας Αεροπλάνα Τρένα Ξενοδοχεία Διαμερίσματα Εστιατόρια Ανανεώθηκε: Πριν από 2 μήνες Επιλογή Διακοπές στη Γαλλία Γιώργος Ιωάννου: Ταξιδιωτικός πράκτορας Διακοπές στη Γαλλία Γιώργος Ιωάννου: Ταξιδιωτικός πράκτορας Αποτελέσματα αναζήτησης Γαλλία+διακοπές Δημοσιεύτηκε: Πριν από 7 χρόνια 2 σχόλια Επιλέξτε τους συνδέσμους, για να πάρετε πληροφορίες Φωτογραφίες Καλύτερα εστιατόρια Αξιοθέατα Αγορές Μεταφορές Επιλογή

Η ιστοσελίδα έχει γραφτεί αρκετά πιο παλιά. Πολλά πράγματα μπορεί να άλλαξαν από τότε.

Δεν ξέρουμε πριν από πόσο καιρό έκανε το ταξίδι η Μαρία. Επίσης, πόσο έγκυρες μπορούμε να θεωρήσουμε τις πληροφορίες που μας δίνει; Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ό,τι θέλει στο διαδίκτυο. Δεν ξέρουμε πριν από πόσο καιρό έκανε το ταξίδι η Μαρία. Επίσης, πόσο έγκυρες μπορούμε να θεωρήσουμε τις πληροφορίες που μας δίνει; Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ό,τι θέλει στο διαδίκτυο.

Ωραία! Οι πληροφορίες είναι ενημερωμένες και προέρχονται από μια σαφή και αξιόπιστη πηγή. Οι φίλοι μας μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν. Ωραία! Οι πληροφορίες είναι ενημερωμένες και προέρχονται από μια σαφή και αξιόπιστη πηγή. Οι φίλοι μας μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν. Ποιο ήταν το πρόβλημα των άλλων ιστοσελίδων;

Σωστά! Μια καλή πηγή έχει χρήσιμες πληροφορίες, την έγραψε κάποιο αξιόπιστο άτομο και είναι πρόσφατα ενημερωμένη!

Βίντεο 17&childobjId=Text277 Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Απαντήστε στις ερωτήσεις Πρέπει να πιστεύουμε ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Ποιος επιτρέπεται να δημοσιεύει περιεχόμενο στο διαδίκτυο; Αρκεί να δούμε μόνο μία ιστοσελίδα, για να πάρουμε τις πληροφορίες που αναζητούμε;

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μία καλή πηγή από το διαδίκτυο; Προσοχή!

Τι πρέπει να προσέξω, για να μην παραπληροφορούμαι;

Αξιολογούμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο και ελέγχουμε τον συγγραφέα, την προέλευση της σελίδας, τη βιβλιογραφία της πληροφορίας. Χρησιμοποιούμε πολλαπλές πηγές πληροφοριών και διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο. Επισκεπτόμαστε βιβλιοθήκες, όχι απλώς το διαδίκτυο, και χρησιμοποιούμε ποικιλία πηγών, όπως εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία. Μαθαίνουμε πώς λειτουργεί το διαδίκτυο και γνωρίζουμε πως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια διαδικτυακή τοποθεσία, χωρίς να τον ελέγχει κανείς. Γι’ αυτόν τον λόγο, απαιτείται να χρησιμοποιούμε πηγές που γενικά θεωρούνται έγκυρες. Συμβουλές Μαθαίνουμε πώς να διακρίνουμε ένα γεγονός από μια άποψη και να αναγνωρίζουμε την προκατάληψη, την προπαγάνδα και τις διαδικτυακές τοποθεσίες που χρησιμοποιούν ιδεολογικά στερεότυπα.

Έχουμε το δικαίωμα στην πληροφόρηση! Ποιες είναι οι δικές μας υποχρεώσεις, όταν κάνουμε μια εργασία, χρησιμοποιώντας πηγές από το διαδίκτυο και από αλλού; Έχουμε το δικαίωμα στην πληροφόρηση! Ποιες είναι οι δικές μας υποχρεώσεις, όταν κάνουμε μια εργασία, χρησιμοποιώντας πηγές από το διαδίκτυο και από αλλού; Ποια είναι η ευθύνη μας, όταν δημοσιεύουμε εμείς πληροφορίες;