Απάτες στο Ηλεκτρονικό ψάρεμα - phishing

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ(SPAMING)
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ QUIZ!!! Είσαι στη γιαγιά σου και εκεί που περιμένεις να σου αρχίσει τα παραμύθια, σε ρωτάει τι είναι αυτό το διαδίκτυο, που έχει ακούσει.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη…. Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα, η οποία κάθε μέρα καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των €. Αυτή.
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
ΕΘΙΣΜΟΣ στο Διαδικτυο αποξενωση απο τον πραγματικο κοσμο
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Μια από τις πιο αστείες κι επιτυχημένες διαφημίσεις, είναι κατά τη γνώμη μου, αυτές της nova.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail )
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ … ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ενότητα Α5.2.2 ( Διαχείριση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου )
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Υποκλοπή Προσωπικών Στοιχείων - Phising
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απάτες στο δι@δίκτυο Ηλεκτρονικό ψάρεμα - phishing Απάτες στο δι@δίκτυο Ηλεκτρονικό ψάρεμα - phishing Παραπλάνηση - pharming Αλυσιδωτά μηνύματα - chain letters

Για τον εκπαιδευτικό Ηλικίες: Δ΄-Στ΄ Δημοτικού, Γυμνάσιο Η δραστηριότητα μπορεί να γίνει από τους μαθητές στους υπολογιστές και μετά να γίνει ξανά στην ολομέλεια και να συζητηθεί. Αν δεν υπάρχει εργαστήριο υπολογιστών, τότε μπορεί να γίνει στην ολομέλεια, με τους μαθητές να ψηφίζουν.

Σε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιείς στο διαδίκτυο βλέπεις τον ακόλουθο διαγωνισμό…

Απάντησε σε 3 πολύ απλές ερωτήσεις και κέρδισε ένα κινητό αξίας 500 ευρώ!!! Ηλεκτρονικό ψάρεμα - phishing Όχι, άστο καλύτερα. Ας το δοκιμάσουμε.

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου; A – Πάφος B – Λάρνακα Γ – Λευκωσία Δ – Παρίσι

Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση. Λυπάμαι Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση.

Σωστά! Συγχαρητήρια

Ποιος από τους πιο κάτω είναι Έλληνας τραγουδιστής; A – Ραβούς B – Ρουβάς Γ – Κουβάς Δ – Ροκάς

Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση. Λυπάμαι Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση.

Σωστά! Συγχαρητήρια

Ποιος από τους πιο κάτω ΔΕΝ είναι ήρωας της επανάστασης του 1821; A – Αθανάσιος Διάκος B – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Γ – Οδυσσέας Ανδρούτσος Δ – Μιχάλης Χατζηγιάννης

Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση. Λυπάμαι Αυτή ήταν λανθασμένη απάντηση.

Σωστά! Συγχαρητήρια

Όχι, κάτι δεν μου αρέσει εδώ. Μπράβο!!!! Κέρδισες ένα καταπληκτικό κινητό! Για να σου το στείλουμε, συμπλήρωσε τη φόρμα με τα στοιχεία σου. Όνομα Επίθετο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ας το συμπληρώσουμε! Όχι, κάτι δεν μου αρέσει εδώ.

Μην αποκαλύπτεις το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σου στο διαδίκτυο! Έναν μήνα μετά… Ακόμα δεν σου έστειλαν το κινητό, αλλά ήρθε ο λογαριασμός του τηλεφώνου σου και είναι πολύ πιο φουσκωμένος από άλλες φορές! Όταν συμπλήρωσες τον αριθμό τηλεφώνου, έγινες συνδρομητής σε μια υπηρεσία, η οποία σε χρέωνε κάθε εβδομάδα! Μην αποκαλύπτεις το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σου στο διαδίκτυο!

Κανείς δεν χαρίζει τόσο εύκολα κινητά Κανείς δεν χαρίζει τόσο εύκολα κινητά! Συνήθως, τέτοια μηνύματα είναι απάτες. Μπράβο! Φέρθηκες έξυπνα! Δεν αποκαλύπτουμε προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές παγίδες. Καταχωρώντας τον αριθμό τηλεφώνου μας στο διαδίκτυο, μπορεί χωρίς να το καταλάβουμε να γίνουμε συνδρομητές σε υπηρεσίες που μας χρεώνουν, και στο τέλος του μήνα να έχουμε μια δυσάρεστη έκπληξη στον λογαριασμό μας.

Περισσότερες πληροφορίες … http://www.pi.ac.cy/InternetSafety/sec_kindinoi_paraplanisi.html

Μια φίλη σου στέλνει ένα άμεσο μήνυμα, ζητώντας σου να ακολουθήσεις έναν σύνδεσμο, για να δεις μια φωτογραφία.

Μια φίλη σου στέλνει ένα άμεσο μήνυμα, ζητώντας σου να ακολουθήσεις έναν σύνδεσμο, για να δεις μια φωτογραφία. Μaria says: Δες τη φωτογραφία που σου έβαλαν στο facebook. Δεν το πιστεύω! Παραπλάνηση - pharming Ας το πατήσουμε. Δεν με νοιάζει.

Καταχωρώ τα στοιχεία μου, για να δω την φωτογραφία. Δεν τα καταχωρώ.

Ξαναβγήκε η ίδια σελίδα. Μάλλον κάτι έκανα λάθος. Ας τα ξαναπεράσω...

Δεν βρήκες καμιά φωτογραφία! Τι να συνέβη άραγε;

Πρόσεξε αυτό!!! Αυτή δεν ήταν η πραγματική ιστοσελίδα αλλά μια ψεύτικη! Πράγμα που σημαίνει ότι, αν πέρασες τα στοιχεία, κάποιος έμαθε τον κωδικό σου και απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία σου! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όταν ανοίγουμε συνδέσμους, γιατί μπορεί να γίνουμε θύματα εξαπάτησης!

Πάτα εδώ, για να προχωρήσεις Πάτησέ τα ? για να μάθεις Τι να κάνω, για να προστατευθώ; Πρόσεχε τη διεύθυνση του συνδέσμου. Μια καλή ιδέα είναι να έχεις αποθηκευμένες στους σελιδοδείκτες σου τις σελίδες που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς και να τις ανοίγεις από εκεί που τις έχεις ήδη φυλαγμένες. Αυτό μπορείς να το κάνεις, πατώντας το αστεράκι δίπλα από τη διεύθυνση της ιστοσελίδας ή επιλέγοντας το μενού bookmarks/favorites και πατώντας Add. Γιατί η φίλη μου να θέλει να με ξεγελάσει; Πιθανόν ο υπολογιστής της φίλης σου να έχει κάποιον ιό και να στέλνει αυτόματα αυτά τα μηνύματα. Καλύτερα να μιλήσεις μαζί της και να μάθεις τι συμβαίνει, ώστε αν συμβαίνει αυτό να προειδοποιήσει τις επαφές της. Βέβαια, αν το κάνει επίτηδες, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιον μεγαλύτερο για το ζήτημα. Η υποκλοπή των κωδικών σας και των προσωπικών σας δεδομένων είναι παράνομη! Πάτα εδώ, για να προχωρήσεις

Γλίτωσες από μια απάτη! Πήγαινε πίσω και δες τι θα συνέβαινε, αν προχωρούσες!

Αλυσιδωτα μηνυματα

Δείξτε το βίντεο από το YouTube στην τάξη και διαβάστε δυνατά στους μαθητές τη μετάφρασή του (στην επόμενη διαφάνεια), καθώς το δείχνετε. Πηγή: Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Σλοβακίας (eSlovensko) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vd7me2-A3vU

Αλυσιδωτά μηνύματα για καλή τύχη; Ενενήντα εννέα Αλυσιδωτά μηνύματα για καλή τύχη; Σιμόν, γιατί κλαις με λυγμούς; Τρέμεις σαν φύλλο. Σου έχει συμβεί κάτι; (Μπουχουχου!) Όχι ακόμα. (Μπουχουχου!) Πήρα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έλεγε ότι αν δεν το προωθήσω σε ακόμα 100 άτομα, θα φέρω κακή τύχη στον εαυτό μου. (Μπουχουχου!) Και σε όλους γύρω μου. 100 φορές! Και το έστειλες; Το έστειλα βοσκέ, το έστειλα. Σε όλους στο βιβλίο διευθύνσεών μου και σε όλα τα πρόβατα στη φάρμα. Δεν πήρες ηλεκτρονικό μήνυμα σαν αυτό; (Μπουχουχου!) Ναι, πήρα κάποιο email. Αλλά εσύ, γιατί κλαψουρίζεις; Το έστειλα μόνο 99 φορές. (Μπουχουχου!) Δεν έχουμε τόσα πολλά πρόβατα. Είμαστε τελειωμένοι! (Μπουχουχου!) Όλη η φάρμα θα καταστραφεί. (Μπουχουχου!) Εσύ γιατί είσαι τόσο ήρεμος βοσκέ; Προώθησες εκείνο το email; Ναι! Αλλά μόνο μια φορά. Στο άτομο που σας έχει κάνει προληπτικούς ανόητους. Πες στα πρόβατα της φάρμας να κάνουν το ίδιο. Κυνηγός: Να είστε λογικοί και μην αφήνετε κανέναν να σας ξεγελάσει. Μην προωθείτε αλυσιδωτά μηνύματα! Κανένα από αυτά δεν θα σας φέρει καλή ή κακή τύχη.

Δες το βίντεο με τα προβατάκια! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vd7me2-A3vU Μετάφραση Πηγή: Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Σλοβακίας, eSlovensko - Sheeplive

Πήρες αυτό το email: Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Chain emails – μηνύματα από το blog http://www.blahblah.gr/2007/11/e-mails.html Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Πριν αποφασίσεις, ΣΤΑΜΑΤΑ και ΣΚΕΨΟΥ!

Πήρες αυτό το email: Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Στείλε αυτό το email σε όλους σου τους φίλους, γιατί το παιδάκι μου είναι άρρωστο. Η AOL για κάθε email που στέλνεις εσύ και οι φίλοι σου θα δίνει 5 σεντ για τη θεραπεία του παιδιού. Chain emails Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Πριν αποφασίσεις, ΣΤΑΜΑΤΑ και ΣΚΕΨΟΥ!

Πήρες αυτό το email: Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Chain emails Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Πριν αποφασίσεις, ΣΤΑΜΑΤΑ και ΣΚΕΨΟΥ!

Πήρες αυτό το email: Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Στείλε αυτό το email σε όλους σου τους φίλους, για να ενημερωθούν για τον νέο ιό που κατακλύζει το internet. Chain emails Θα το προωθήσεις ή θα το διαγράψεις; Πριν αποφασίσεις, ΣΤΑΜΑΤΑ και ΣΚΕΨΟΥ!

Ποια είναι η φράση που επαναλάμβαναν όλα τα emails;

Ας μάθουμε μερικά πράγματα … Δεν υπάρχει σύστημα εντοπισμού των emails. Λόγω της φύσης του διαδικτύου, δεν υπάρχει η τεχνολογία για κάτι τέτοιο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, επειδή αυτό θα αποτελούσε παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επομένως, δεν μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα emails που στέλνονται ή προωθούνται για να αποδώσει χρήματα, δώρα ή να βοηθήσει κάποιον κοινωφελή σκοπό. Κανείς δεν θα σας δώσει λεφτά, επειδή στείλατε ένα μήνυμα. Προσπαθούν να σας κοροϊδεύσουν. Μην φοβάστε! Κανένα email δεν θα σας φέρει κακή τύχη, ούτε όμως και καλή τύχη. Μάλλον θα αναρωτιέστε… Τότε ποιος είναι ο σκοπός αυτών που τα οργανώνουν;

Όταν προωθείτε ένα μήνυμα, τις περισσότερες φορές οι προηγούμενες διευθύνσεις emails ξεχνιούνται μέσα στο μήνυμα ή στο πεδίο «Προς». Κάθε φορά που κάποιος προωθεί ένα μήνυμα, χωρίς να καθαρίσει τις προηγούμενες διευθύνσεις, όλες αυτές θα φτάσουν σε κάποιον άλλο, ο οποίος θα το στείλει σε κάποιον άλλο και πάει λέγοντας. = Ηλεκτρονική Διεύθυνση Κείμενο πριν την επεξεργασία από το blog: http://www.blahblah.gr/2007/11/e-mails.html

Τα μηνύματα αυτά συλλέγουν διευθύνσεις emails πραγματικών ανθρώπων. Αυτό σημαίνει χρήματα για κάποιους, όχι όμως για εσάς. Οι διευθύνσεις στα emails αυτά πουλιούνται σε διαφημιστικές εταιρείες και αυτό που θα πάρετε εσείς είναι ανεπιθύμητα μηνύματα (spam) με διαφημίσεις και, ενδεχομένως, απάτες και ιούς. (Βίντεο από Συμβούλιο μέσων ενημέρωσης για παιδιά και νέους –Δανία) Βίντεο

Το ίδιο ισχύει και για κάποιες σελίδες που μας ζητούν να πατήσουμε Like στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Προσέξτε πόση πρόσβαση στα δεδομένα σας τους δίνετε! Προσοχή στις ρυθμίσεις ασφαλείας! Κάντε έλεγχο, αν είναι η επίσημη ιστοσελίδα κάποιου οργανισμού. Επομένως, δεν πρέπει να προωθούμε τέτοια μηνύματα, αλλά αν αποφασίσουμε να το κάνουμε, τότε θα πρέπει να τα «καθαρίσουμε» από άλλες διευθύνσεις διαγράφοντάς τες. Χρησιμοποιούμε την κρυφή κοινοποίηση (Bcc) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εάν θέλουμε να προωθήσουμε κάποιο μήνυμα σε πολλούς παραλήπτες, ούτως ώστε να προστατεύσουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών.

Δραστηριότητα Μια θεία σου λέει ότι πήρε το πιο κάτω ηλεκτρονικό μήνυμα. Τι θα τη συμβούλευες να κάνει; Εξήγησέ της ποιο είναι το πρόβλημα, αν το προωθήσει, και γιατί είναι απάτη. Στείλε αυτό το email σε όλους σου τους φίλους και η Microsoft θα το ανιχνεύσει και θα σου στείλει 1000 δολάρια στον λογαριασμό σου.

Δραστηριότητα Υποθέστε ότι είστε μαζί με κάποιον φίλο σας. Σας δείχνει ένα email που πήρε με ένα φοβερό ανέκδοτο. Είναι έτοιμος να το στείλει σε όλη την παρέα. Τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει, πριν να προωθήσει το μήνυμα; Είναι σημαντικό να διαγράψει προηγούμενες διευθύνσεις που έμειναν αποθηκευμένες πάνω στο μήνυμα και να το στείλει βάζοντας κρυφή κοινοποίηση. Αν έχει επισυναπτόμενα αρχεία, θα πρέπει να κάνει έλεγχο με κάποιο ενημερωμένο πρόγραμμα antivirus, για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει κανέναν ιό.

Λύση Είναι σημαντικό να διαγράψει προηγούμενες διευθύνσεις που έμειναν αποθηκευμένες πάνω στο μήνυμα και να το στείλει χρησιμοποιώντας τη κρυφή κοινοποίηση (BCC). Αν έχει επισυναπτόμενα αρχεία, θα πρέπει να κάνει έλεγχο με κάποιο ενημερωμένο πρόγραμμα antivirus, για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν κανέναν ιό.

ΠΗΓΕΣ http://www.pi.ac.cy/InternetSafety/sec_kindinoi.html http://www.blahblah.gr/2007/11/e-mails.html http://www.cnc.uom.gr/services/WEB_DECEPTION.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Chain_e-mail#Email http://www.snopes.com/inboxer/nothing/billgate.asp