Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
Advertisements

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
"Νοσηλευτική παρακολούθηση
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ»
Διδακτικές αρχές για τη διδασκαλία των Φ.Ε σύμφωνα με το Δ.Ε.Π.Π.Σ Οι Φ.Ε είναι πειραματικές επιστήμες, περισσότερο Οι Φ.Ε είναι πειραματικές επιστήμες,
Γιόγκα είναι η αρχαιότερη επιστήμη και έχει ως αντικείμενο μελέτης τον άνθρωπο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΓΚΑ;.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης (β)
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
17/11/2005Τζανής Παραράς Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Θεμελιώδης προϋπόθεση σε κάθε είδους εργασία και σε κάθε είδους.
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
Μοντέλο Kaiser Το μοντέλο στηρίζεται στην αρχή της προληπτικής δράσης.
Μοντέλο Μακροχρόνια Φροντίδας κατά H.E. Wagner
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ συστηματική και μεθοδευμένη δραστηριότητα κατά την οποία ο δάσκαλος αποσκοπεί να επιδράσει, σύμφωνα με ορισμένους σκοπούς και χρησιμοποιώντας.
Υγειά και Ποιότητα ζωής Η ποιότητα ζωής είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο -Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο στην Αμερική ο όρος ποιότητα ζωής εκφράζει την.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 12: Η Εκπαίδευση του Ασθενή. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ιδρύθηκε το 1896 και τέθηκε σε λειτουργία το Είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό.
«ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΤΑΞΗ:
Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Νευρολογική Νοσηλευτική Ενότητα 2.1: Θεωρητικές βάσεις πρόληψης στην ψυχική υγεία – O ρόλος της Νοσηλευτικής ψυχικής υγείας.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 3: Νοσηλευτική Διεργασία. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική αποτελεσματικότητα στον τομέα της Υγείας Γιάννη Υφαντόπουλου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οργάνωση και Διοίκηση Πρωτοβάθμιας (Θ) Ενότητα 1: Βασικές αρχές και ορισμοί Γιώργος Πιερράκος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Εισαγωγική Κατεύθυνση Διοίκησης.
Πληθυσμοί που πλήττονται από αναπηρία. 3 Οι περισσότεροι άνθρωποι των οποίων η ζωή δεν τελειώνει απότομα θα βιώσουν την αναπηρία.
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ Δρ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-AΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική ΘΕΩΡΙΑ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΖΥΓΑ ΣΟΦΙΑ.
Παρατήρηση & παρακολούθηση ασθενούς. Αξιολόγηση Συστηματική και συνεχής συλλογή δεδομένων του ασθενούς, η επιβεβαίωση της εγκυρότητάς τους και η γνωστοποίησή.
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας Δρ. Αναστασία Μαλλίδου Αναπληρώτρια Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Associate Faculty Member,
► Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Έρευνα ► Ορισμοί ► Χαρακτηριστικά επιστημονικής έρευνας ► Τύποι της έρευνας ► Η χρησιμότητα της έρευνας στο χώρο της υγείας.
Διαμόρφωση και σύγκρουση αξιών Παραδείγματα Η φύση των αξιών Πολιτισμικές αξίες Θρησκευτικές αξίες Προσωπικές αξίες Επαγγελματικές αξίες Συγκρούσεις αξιών.
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
Πέτρος Κολοβός ΕΕΔΙΠ Κλινικής Νοσηλευτικής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ & ΠΡΟΤΥΠΑ Η Περίπτωση της Νοσηλευτικής.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Κεφάλαιο 2 Αναδυόμενοι Πληθυσμοί και Υγεία
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ορισμός υγείας: Στόχοι για την προώθηση της και την πρόληψη ασθένειας Mosby στοιχεία και των παραγώγων στοιχείων © 2010, 2006, 2002 από Mosby,
ΔΙΑΛΕΞΗ 4η Ο κλάδος της ηθικής Παραδοσιακή ηθική Θεωρίες ηθικής
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
Νοσηλευτική Δεοντολογία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ
Μοντέλο Καθοδηγούμενης Φροντίδας - Guided Care
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κρέπια Βασιλική1, Κατσαραγάκης Στυλιανός2, Καϊτελίδου Δάφνη3, Πρεζεράκος.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική

Η φιλοσοφία μας Πρόσωπο Ισορροπία Αρμονία Ανάγκη

Υγεία ΆτομοΦροντίδα Περιβάλλον Αρμονία ΑνάγκηΠρόσωπο Ισορροπία

Η φιλοσοφία μας Πρόσωπο Ισορροπία Αρμονία Ανάγκη Έρευνα Νοσηλευτική

Το άτομο ως πρόσωπο Το «άτομο» ως αποδέκτης της νοσηλευτικής φροντίδας. Αποδέκτες με την έννοια αυτή μπορεί να είναι συγκεκριμένα πρόσωπα, οικογένειες, η κοινότητα ή και άλλες ομάδες. Ο άνθρωπος ως ακέραιο πρόσωπο και ως αδιάσπαστη ολότητα αποδέκτης της προσφερόμενης φροντίδας

Το πρόσωπο Πρόσωπο ΑκεραιότηταΜοναδικότηταΟλότητα

Το αρμονικό περιβάλλον Η έννοια «περιβάλλον» αφορά: όλα τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν δεσμούς μεταξύ τους,όλα τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν δεσμούς μεταξύ τους, τα αντικειμενικά βιώματα ενός ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του τα αντικειμενικά βιώματα ενός ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του το άμεσο περιβάλλον στο οποίο λαμβάνει χώρα η νοσηλευτική φροντίδα.το άμεσο περιβάλλον στο οποίο λαμβάνει χώρα η νοσηλευτική φροντίδα. Τα σημαντικά πρόσωπα ως αποδέκτες της φροντίδας σ’ ένα σύμφωνο και αρμονικό περιβάλλον.

Το αρμονικό περιβάλλον Περιβάλλον ΑέραςΦωτισμόςΥγιεινήΔιατροφήΘερμοκρασία

Η Υγεία ως ισορροπία Η έννοια της «υγεία» έχει πολύπλευρη διάσταση και ξεκινά από την απόλυτη ευεξία μέχρι την χρόνια ασθένεια.Η έννοια της «υγεία» έχει πολύπλευρη διάσταση και ξεκινά από την απόλυτη ευεξία μέχρι την χρόνια ασθένεια.

Η Υγεία ως ισορροπία Υγεία ΤάξηΧάος

Η «φροντίδα» ως ανάγκη Η «φροντίδα» αφορά τις δραστηριότητες και τις ανάγκες ενός ατόμου, την ικανοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν ανάλογα με την περίπτωση οι επαγγελματίες Νοσηλευτές. Η φροντίδα ως ανάγκη και προϋπόθεση στην ισορροπία μεταξύ προσώπων και του αρμονικού τους περιβάλλοντος.

Η φροντίδα Φροντίδα ΑγάπηΕνσυναίσθησηΕπαγγελματισμός

Από τον συνδυασμό των παραπάνω τεσσάρων εννοιών η «νοσηλευτική επιστήμη» προσδιορίζεται ως «η ενασχόληση με την ακεραιότητα και την ευεξία ενός προσώπου, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή διαδραστική ισορροπία με το αρμονικό του περιβάλλον.