Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κρέπια Βασιλική1, Κατσαραγάκης Στυλιανός2, Καϊτελίδου Δάφνη3, Πρεζεράκος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κρέπια Βασιλική1, Κατσαραγάκης Στυλιανός2, Καϊτελίδου Δάφνη3, Πρεζεράκος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κρέπια Βασιλική1, Κατσαραγάκης Στυλιανός2, Καϊτελίδου Δάφνη3, Πρεζεράκος Παναγιώτης4  1 MSc., Ph.D (c) Νοσηλεύτρια, Εργαστήριο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη 2 Λέκτορας, Εργαστήριο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη 3 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 4 Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σπάρτη Εισαγωγή: Η εργασιακή ικανοποίηση είναι μια συναισθηματική αντίδραση σε πτυχές της εργασίας και συνδέεται με τους στόχους του άτομου και την επίτευξή τους. Σκοπός: Η διερεύνηση των απόψεων του νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων του ΕΣΥ για τον βαθμό εργασιακής του ικανοποίησης. Υλικό-Μέθοδος: Στην παρούσα συγχρονική μελέτη συμμετείχαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού 11 νοσοκομείων του ΕΣΥ(ανταπόκριση=83,02%). Στοιχεία συλλέχτηκαν με τη σταθμισμένη Κλίμακα Εργασιακής Ικανοποίησης του University of Eastern Finland (KUHJS) από τον Μάιο 2016 έως και τον Σεπτέμβριο 2017, με εφαρμογή των αρχών ηθικής και δεοντολογίας. Εξετάστηκαν οι διμεταβλητές συσχετίσεις των 4 υποκλιμάκων με δημογραφικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και στη συνέχεια έγινε πολυμεταβλητή ανάλυση. Ως επίπεδο στατιστικής σημαντικότητας ορίστηκε το p≤0.05. Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με SPSS 22.0 για Windows (ver. 21).   Αποτελέσματα: Το 50,8% του δείγματος εργαζόταν στην επαρχία, το 79% εργαζόταν σε κυκλικό ωράριο, το 83,5% ήταν γυναίκες. Μέση ηλικία 42,69 (±7,78) έτη. Η κατοχή ή μη διοικητικής θέσης, το ωράριο εργασίας και η εργασία σε επαρχιακό νοσοκομείο συσχετίσθηκαν με υψηλότερη εργασιακή ικανοποίηση στις 4 υποκλίμακες της KUHJS (p<0,001). Μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση δήλωσαν οι εργαζόμενοι σε χειρουργικά τμήματα (p=0,008) σε σχέση με εργαζόμενους στα λοιπά τμήματα, ενώ οι εργαζόμενοι σε παθολογικά τμήματα (p=0,005) και σε ΤΕΠ (p=0,034) ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σε σχέση με τους εργαζόμενους στα λοιπά τμήματα. Συμπεράσματα: Οι εξελίξεις στη νοσηλευτική επιστήμη και τη διοίκηση, αναδεικνύουν μια ανάγκη προσαρμογής της άσκησης νοσηλευτικής διοίκησης από τους προϊστάμενους νοσηλευτές ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση της εργασιακής ικανοποίησης των νοσηλευτών με υιοθέτηση της μετασχηματιστικής ηγεσίας.


Κατέβασμα ppt "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κρέπια Βασιλική1, Κατσαραγάκης Στυλιανός2, Καϊτελίδου Δάφνη3, Πρεζεράκος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google