Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074
Advertisements

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή
Ολυμπιακοί Αγώνες Κείμενα Νεοελληνικής Γλώσσας
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ελλάδα Θαύματα ομόνοιας Δράματα διχόνοιας Το θέμα μας Η ερευνητική εργασία μας κινείται σε δύο πόλους. Ο εκκολαπτόμενος αυριανός πολίτης, ο νέος μαθητής.
Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), πραγματοποιείται.
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΛΕΫ ΕΛΛΑΔΑΣ 16 Ο Ετήσιο Επιμορφωτικό σεμινάριο Αθήνα, 28/
Τ Μ Η Μ Α Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ 6 Ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ GALA ΡΙΨΕΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΑΛΜΑΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερίας»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 1896
Ερωτήσεις Multiple choice Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ δ.
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
Η ίδρυση των Ολυμπιακών αγώνων
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Γρήγορη επανάληψη.
8. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ.
Ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία. Κεφ. 8
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ Τάξη Ε 2.
Παναθηναϊκό στάδιο Μαρία Αμπατζή Ε2 1 ο ΠΠΣ Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
Ολυμπιακα αθληματα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούσαν αποτελούσαν τους σπουδαιότερους σπουδαιότερους αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Πραγματοποιούνταν στο λαμπρότερο.
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα της αρχαίας Ολυμπιάδας ήταν 6.Οι αγώνες δρόμου,η πάλη,η πυγμαχία,το παγκράτιο,το πένταθλο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Αρχαία Εποχή.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στην Αρχαιότητα και Σήμερα
Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Πυρροσ δημασ.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΟΝΟΜΑ: ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΛΕΜ0074.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ολυμπιακοί αγώνες: Από το χθες στο σήμερα ΔΟΥΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α, Β, Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟ Φ. ΑΓΩΓΗΣ.
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
neilos
Ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία. Κεφ. 8 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα Όνομα καθηγητή /τριας , Μπορέτου Σταυρούλα Μάθημα , Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Τμήμα , Α2 Σχολ. Έτος , 2013-14 Θέμα , « Οι Ολυμπιακοί Αγώνες». 1

Τα Ολύμπια, στην αρχαιότητα , ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση της αρχαίας Ελλάδας . Διεξάγονταν στην αρχαία Ολυμπία ,από την οποία είχαν πάρει την ονομασία τους , κάθε τέσσερα χρόνια μετά το έτος 776π.Χ. Στα Ολύμπια έπαιρναν μέρος αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα (και αργότερα και από άλλες περιοχές ) … Έτσι τα Ολύμπια , σταδιακά βέβαια , άρχισαν να αποκτούν ιδιαίτερη αίγλη στο πέρασμα των χρόνων … 2

Αν και τα Ολύμπια διεξάγονταν επί πολλά χρόνια , σιγά-σιγά έχασαν τη σημασία τους … Όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα και όταν ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρήθηκαν ως ειδωλολατρική γιορτή . Έτσι το 393μ.Χ ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους . Με αυτόν τον τρόπο τέλειωσε μία περίοδος χιλίων χρόνων κατά την οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνταν συνέχεια κάθε τέσσερα χρόνια . 3

Ο εμπνευστής της διεξαγωγής τους ήταν ο Γάλλος βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερντέν . Ο Κουμπερντέν ήθελε να ενώσει την νεολαία με τον αθλητισμό , παρά να γίνονται πόλεμοι . Πίστευε ότι με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα πετύχαινε το σκοπό του. Σε ένα συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης , στο Παρίσι , που έγινε από τις 16-23 Ιουνίου το 1894 παρουσίασε τις ιδέες στο διεθνές ακρωτήριο . Την τελευταία μέρα του συνεδρίου αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896 , στην Αθήνα , την πόλη και την χώρα που τους γέννησε . Έτσι γεννήθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ( ΔΟΕ ) . 4

Η ΔΟΕ ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των Αγώνων Η ΔΟΕ ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των Αγώνων . Με πρώτο πρόεδρο τον Δημήτριο Βικέλα , γενικό γραμματέα τον εμπνευστή της ιδέας και με υπόλοιπα μέλη προσωπικότητες από άλλα έθνη άρχισε η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων … Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Αν και οι αθλητές που συμμετείχαν δεν ξεπερνούσαν τους 250 , ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ. 5

Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες , η Ελλάδα είχε ένα χρυσό ολυμπιονίκη τον Σπύρο Λούη . Αν και ο Λούης τερμάτισε πρώτος , η νίκη του αμφισβητήθηκε από πολλούς . Πιο συγκεκριμένα , ο συναθλητής του Χαρίλαος Βασιλάκος , κατηγορεί τον Λούη ότι δεν έκανε όλη τη διαδρομή… Υποστηρίζει , μάλιστα , ότι κανείς από τους υπόλοιπους συναθλητές τους δεν είδε το Λούη να τον προσπερνά … 6

Επομένως , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο έλληνας μαραθωνοδρόμος να « έκλεψε ». Παρ’ όλα αυτά , όταν ο Σπύρος Λούης τερμάτισε από τις φωνές του ακρωτηρίου καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος δεν νοιαζόταν για το ποιός θα τερμάτιζε αλλά ποιάς καταγωγής θα ήταν αυτός « Είναι Έλλην , ότι η Έλλην» Τέλος πιστεύω σημασία της νίκης του Σπύρου Λούη στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν , είναι , και θα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας . 7

Σας ευχαριστώ πολύ !!!