Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
Παραπομπή (hyperlink) σε εργασία Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες Πιέρ ντε Κουπερτέν Ολυμπιακός Ύμνος Ολυμπιακή Σημαία Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Μεγάλες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων Τέλος – Παραπομπή (hyperlink) σε εργασία

3 Γεια σας φιλαράκια του Ολυμπισμού
Γεια σας φιλαράκια του Ολυμπισμού! Ο αδερφός μου, ο Φοίβος, κι εγώ , η Αθηνά, Θα σας πάρουμε μαζί μας σ’ένα μαγευτικό ταξίδι! Μαζί θα μάθουμε πολλά για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα γνωρίσουμε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και θα διασκεδάσουμε μαθαίνοντας για τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, θα δούμε μερικούς από τους αθλητές του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Έτοιμοι; ΦΥΓΑΜΕ!!!

4 ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η Ολυμπία ήταν γνωστή στον αρχαίο κόσμο για το Ιερό της που ήταν αφιερωμένο στο Δία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς της Ήλιδας, θέλοντας να απαλλαγεί από τις συμφορές που μάστιζαν όλη την Ελλάδα , ζήτησε τη συμβουλή του μαντείου των Δελφών. Η Πυθία τους συμβούλεψε να θεσμοθετήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 776π.Χ διεξάγονται οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό σηματοδοτεί για μας την αρχή των σημαντικότερων αγώνων του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου. Οι αγώνες τελούνταν κάθε 4 χρόνια και κατά τη διάρκεια τους οι πόλεις-κράτη τηρούσαν εκεχειρία. Τα αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι αγώνες δρόμου, η πάλη, η πυγμαχία, το παγκράτιο, το πένταθλο και οι αρματοδρομίες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτρεπόταν να πάρουν μέρος μόνο οι ελεύθεροι Ελληνες. Οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν αλλά ούτε και να παρακολουθούν. Το μοναδικό έπαθλο για τον πρώτο νικητή ήταν ένα στεφάνι από αγριελιά, ο κότινος.

5 Ώρα να ελέγξουμε τις γνώσεις μας για τα
αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων! Κάνε κλικ εδώ για να προχωρήσεις. Καλή επιτυχία!

6 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΘΗΝΑ 1896 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο μήνυμα ειρήνης, ενότητας και φιλίας των λαών. Οι αγώνες της Αθήνας έβαλαν τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική εκδήλωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη. Από τότε οι αγώνες διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες της γης. Στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες έλαβαν μέρος 245 αθλητές από 13 χώρες. Στους τελευταίου Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϋ συμμετείχαν αθλητές και συνοδοί από 200 χώρες.

7 ΠΙΕΡ ΝΤΕ ΚΟΥΠΕΡΤΕΝ Αναβιωτής των συγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων θεωρείται ο Γάλλος βαρώνος Πιερ ντε Κουπερτέν. Ο Κουπερτέν πίστευε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έδιναν τη δυνατότητα στους νέους όλου του κόσμου να αναπτύξουν αρμονικά σωματικές, ψυχικές και πνευματικές αρετές. Επιπλέον, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελούσαν μια μοναδική ευκαιρία για να αναπτυχθούν δυνατοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Ο Κουπερτέν αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στο σκοπό αυτό και τελικά κατόρθωσε να τον πετύχει.

8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ Τον Ολυμπιακό Ύμνο έγραψε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς και τη μουσική συνέθεσε ο Σπύρος Σαμάρας.Ο Ολυμπιακός Ύμνος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 25 Μαρτίου 1896 ,στην τελετή έναρξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η παρουσίασή του προκάλεσε τέτοια συγκίνηση και ενθουσιασμό στους αθλητές, ώστε να ανακρουστεί άλλη μία φορά. Το 1958 αποφασίστηκε να καθιερωθεί ως επίσημος ύμνος του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος. Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα Του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού Κατέβα φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα Στη δόξα της δικής σου γης και τ’ουρανού. Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, Στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή Και με τ’αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι Και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί. Κάμποι ,βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου Σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου, Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός.

9 ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Η Ολυμπιακή Σημαία είναι λευκή κι έχει στο κέντρο πέντε κύκλους. Τα χρώματα των κύκλων (μπλε, μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο) με το λευκό φόντο συμβολίζουν τις σημαίες όλου του κόσμου, γιατί η σημαία κάθε χώρας έχει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω χρώματα. Οι πέντε κύκλοι συμβολίζουν την ένωση των πέντε ηπείρων και τη συνάντηση των αθλητών απ’όλο τον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολυμπιακή Σημαία παρουσιάστηκε επίσημα το 1920 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

10 ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΟΤ
2000 1992 1988 1980 Πώς σας φαίνονται οι φίλοι μας; Έχουμε κι άλλους πολλούς ακόμα! Η ιστορία μας ξεκινά το 1968 όταν εμφανίστηκε η πρώτη μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό. Ας γνωριστούμε όμως!Ο Μίσα, το αρκουδάκι ,ήταν ο πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980 στη Μόσχα.Ο Χόντορι, το τιγράκι ,μας κρατούσε συντροφιά στους Ολυμπιακούς του 1988 στη Σεούλ. Ο Κόμπι, ο σκύλος , ήταν η μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Η Μίλι, ο Όλι και ο Σιντ, ενσάρκωσαν τα ιδανικά του Ολυμπιακού Πνεύματος και της αγάπης χωρις σύνορα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϋ. Το ξέρετε ότι κάθε μασκότ κουβαλάει μαζί της μια ιστορία; Θα ήθελες να μάθεις την ιστορία αυτή; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Παιδείας, , μαζί με την ομάδα σου. Θα μάθετε πάρα πολλά ενδιαφέροντα!

11 Μεγάλες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων
Οι αθλητές που βλέπεις στις παρακάτω φωτογραφίες είναι μερικοί από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων Νάντια Κομανέτσι Σπύρος Λούης Πύρρος Δήμας Κώστας Κεντέρης Τζέσε Όουενς Κατερίνα Θάνου Εμίλ Ζάτοπεκ Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για θρύλους των Ολυμπιακών Αγώνων; Κάνε κλικ σε αυτή τη διεύθυνση:

12 Το ταξίδι μας εδώ τελειώνει
Το ταξίδι μας εδώ τελειώνει! Είσαι έτοιμος να ελέγξεις τις γνώσεις σου; Για να δούμε τι έμαθες! Κάνε κλικ εδώ για να λύσεις το «ακίνδυνο» τεστ! Καλή επιτυχία!


Κατέβασμα ppt "ΟΝΟΜΑ:ΑΝΤΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΛΕΜ0074"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google