Κοπέρνικος– Ο άνθρωπος της Αναγέννησης Κεφάλαιο III.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή
«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»
μαθητές Δημοτικών Σχολείων
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η αναπαραγωγή εξημερωμένων ζώων -αναπαράγοντας τα πιο επιθυμητά και ευνουχίζοντας και δολοφονώντας τα υπόλοιπα έγινε το μοντέλο.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2009 Μ. Τορτούρης
Η λεξη Οικονομια , ετυμολογικα , σημαινει ο «νομος » του «οικου» , ειναι δηλαδη το συνολο των μετρων που παιρνει μια Πολιτεια , για να βαλει ορους στην.
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ)
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ μια πολύ παλιά ιστορία…. Νίκη Μαματσή Φυσικός.
13. Ο Ιουστινιανός μεταρρυθμίζει τη διοίκηση και τη νομοθεσία
30. Οι Οθωμανοί πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη
Τι είναι χαρτογράφηση-πως λειτουργεί- κατηγορίες
Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός – Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Ο KEPLER ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Μάτριξ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι Ό,τι βλέπουμε είναι φτιαγμένο από ενέργεια συγκεκριμένου ηλεκτρομαγνητικού φάσματος Τα μάτια μας είναι ευαίσθητα.
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ALPHA BANK - Βιβλιοθήκη Τραπέζης Πίστεως - Βιβλιοθήκη Ιονικής Τραπέζης.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωάννινα 2013 Διδάσκων: Δημήτριος Ι. Φωτιάδης Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.
Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί και η συμβολή τους στη θετική σκέψη
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
Η ανάπτυξη των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών Τον 6ο αιώνα π.Χ. άρχισε να προβάλλει ένας νέος τρόπος σκέψης στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Γιατί έγινε.
Γεωγραφικές Συντεταγμένες
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Μηχανισμός Αντικυθήρων
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσιάσεων Δρ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΔΔΑ.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ SI. ΣΤΟΧΟΙ 1.Αναφέρει τι είναι το σύστημα SI, και γιατί καθιερώθηκε. 2.αναφέρει την ιστορική αναδρομή για τον τρόπο.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Αστρολάβος Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων. Μια πρώτη ματιά Αστρολάβος είναι ένα αστρονομικό όργανο που εφευρέθηκε από τον έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο το 2ο.
Β1, Β2 Ιστορία. Ύλη διαγωνίσματος για το α΄ τρίμηνο  Από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη (σελίδες 7 – 9)  Ο Ιουστινιανός και το έργο του (σελίδες 16 – 18)  Οι.
Νικόλαος Κοπέρνικος 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου Χάρης & Θοδωρής.
 Η Αναγέννηση εμφανίζεται στα μέσα του 14 ου αι. (1350) στη Βόρεια Ιταλία με κύριο χαρακτηριστικό τη μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού.
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
ΚΟΡΩΝΗ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Ξέρουμε από τα προηγούμενα:
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Γης
ΤΟ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ ΤΟΝ ΣΑΜΙΟ ΣΤΟ ΝΕΥΤΩΝΑ
Γεωγραφικές συντεταγμένες.
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
(Λεονάρντο Ντα Βίντσι)
Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Ευρωπαϊκή Ένωση.
(Προαπαιτούμενες γνώσεις)
Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
Κεφάλαιο 2ο: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοπέρνικος– Ο άνθρωπος της Αναγέννησης Κεφάλαιο III

“Οτιδήποτε αυτός ο σπουδαίος άντρας αγγίζει, φέρει την σφραγίδα της δημιουργικής του σκέψης” Jan Śniadecki

Στην Πολωνία, τον 16 ο αιώνα είναι η εποχή της Αναγέννησης. Το βασικό μήνυμα αυτής της εποχής αφορά την αναγέννηση της επιστήμης και μια καινούρια ματιά στον άνθρωπο.

Η μεταρρύθμιση του ημερολογίου

Ως απάντηση στην έφεση του τοπικού συμβουλίου, ο Νικόλαος Κοπέρνικος συνέταξε μια εργασία με το δικό του ημερολόγιο και το έστειλε στην Ρώμη.

Η παραμονή στην Olsztyn

Κατά την διάρκεια του τελευταίου πολέμου μεταξύ της Πολωνίας και των Τεκτόνων Ιπποτών, ο Νικόλαος Κοπέρνικος διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την άμυνα της Olsztyn. Σε αυτήν την περίπτωση, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την γνώση του από πολλούς κλάδους της επιστήμης, όπως η μηχανική τεχνολογία και η μηχανολογία. Γεμάτος ενθουσιασμό, ξεκίνησε να οχυρώνει την Olsztyn. Μάζευε τα απαραίτητα τρόφιμα, το πυροβολικό και τα πυρομαχικά και όπλα.

Η επιχείρηση του Νικόλαου Κοπέρνικου στην σύνθεση του χάρτη του Πολωνικού Βασιλείου και της Λιθουανίας.

Το πρώτο μισό του 16 ου αιώνα ο φημισμένος Πολωνός χαρτογράφος B. Wapowski συνέθεσε τον χάρτη της Πολωνίας σε κλίμακα 1: Αλλά για αυτόν τον χάρτη θα μιλήσουμε αργότερα. Όταν έφτιαχνε αυτόν τον χάρτη ο Wapowski εκμεταλλεύτηκε την βοήθεια του N. Κοπέρνικου ο οποίος του έδωσε πολλές πληροφορίες όσο αφορά το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Πολωνίας. Ο N. Κοπέρνικος και πολλοί επιστήμονες από την Ακαδημία της Κρακοβίας, συντέλεσαν στην πρωτοπορία της πολωνικής χαρτογραφίας με τα αποτελέσματα των αστρονομικών τους μετρήσεων, τα οποία τους επέτρεψαν να υπολογίσουν τα πλάτη και τα μήκη πολλών τοποθεσιών.

Η μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος.

Ο Κοπέρνικος ενδιαφερόταν επίσης για τα οικονομικά θέματα και το έργο του στην μεταρρύθμιση του παλιού νομισματικού συστήματος, το 1517, ήταν αποτέλεσμα της έρευνα του πάνω στο θέμα. Το αναμνηστικό για αυτό το θέμα υποβλήθηκε στο τοπικό Πρωσικό συμβούλιο, που έδρευε στην Toruń το Το 1526, αυτό το αναμνηστικό επεκτάθηκε στην μορφή μιας πραγματείας με τίτλο: “ο τρόπος του να κόβεις νομίσματα από ένα τενεκεδάκι” από τον Ludwik Decjusz. Αλλά νωρίτερα, το 1522 στο κογκρέσο της Πρωσίας στο Grudziądz, ο Κοπέρνικος παρουσίασε την δική του πραγματεία πάνω στην μεταρρύθμιση του πρωσικού νομίσματος. Οι βασικές αρχές στην νομισματική μεταρρύθμιση βασίζονταν στην βελτίωση του νομίσματος και την ενοποίηση του πρωσικού και του πολωνικού νομίσματος. Ο N. Κοπέρνικος επίσης διατύπωσε και την οικονομική νομοθεσία για αυτό – „τα χειρότερα νομίσματα απορρίπτονται από τα καλύτερα”. Αργότερα αυτός ο νόμος ονομάστηκε νόμος του Gresham. Πολλοί ιστορικοί πιστώνουν την ανακάλυψη του νόμου σε αυτόν και άλλοι στον Κοπέρνικο.

Ο νόμος των Κοπέρνικος - Gresham

Ο νόμος των Κοπέρνικος – Gresham είναι μια αρχή που λέει : αν υπάρχουν συγχρόνως δύο ειδών νομίσματα ισοδύναμα κατά τον νόμο και ένα από αυτά θεωρείται καλύτερο, αυτό το “καλύτερο” θα συσσωρευτεί και σαν αποτέλεσμα θα παραμείνει κυρίως το “χειρότερο”. Για να συνοψίσουμε “το χειρότερο νόμισμα θα αντικαταστήσει το καλύτερο”

Η θεωρία του Κοπέρνικου

Αν μέσα σε ένα τεράστιο κύκλο βάλουμε έναν μικρό με ακτίνα την μισή της ακτίνας του μεγάλου κύκλου, τότε οποιοδήποτε σημείο του μικρού κύκλου κινείται πάνω στην διάμετρο του μεγάλου κύκλου.