Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ1 2013 internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Advertisements

Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
Ένα απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας. Εργασία Α’ εξαμήνου (Internet)  Τμήμα:1Ι-ΙΝΠ01  Έτος:  Ονοματεπώνυμο : Αντώνης Δημητριάδης  Μάθημα: Τεχν.
Δίκτυα υπολογιστών.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Αντώνης Λυμπέρης Τομέας Δικτυακών Υπηρεσιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -ΙΤΥ.
Ιστορία του Ιντερνετ.
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ •1ο ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Αποστολίνα Φανή - Διαφάνειες για το Διαδίκτυο 1 Γνωριμία με το διαδίκτυο Κεφάλαιο 11.
Γνωριμία με το διαδίκτυο
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Το Διαδίκτυο Τι πρέπει να ξέρετε για το Διαδίκτυο.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Διαδίκτυο (internet ) international network Αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( )
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
14ο Γυμνάσιο Περιστερίου Εργαστήριο Πληροφορικής.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 4: Δίκτυα Υπολογιστών Λέξεις Κλειδιά: Δίκτυο υπολογιστών (Computer Network), πόροι δικτύου, τοπικό δίκτυο (LAN), δίκτυο ευρείας περιοχής.
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Web, Web 2.0, Web 3.0 και Web X.0 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Υπηρεσίες του διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.11: Πρωτόκολλα εφαρμογής
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Το Διαδίκτυο - Internet
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Τα θετικά του διαδικτύου
ΘΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες
Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Τι είναι το internet; Το internet είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το internet είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Σε τι χρησιμεύει; Tο internet παρέχει στους χρήστες του πληθώρα από εφαρμογές και υπηρεσίες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ( ) αλλά και αρχείων, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (chat) κ.λ.π. Tο internet παρέχει στους χρήστες του πληθώρα από εφαρμογές και υπηρεσίες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ( ) αλλά και αρχείων, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (chat) κ.λ.π.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Παγκόσμιος ιστός Ο Παγκόσμιος Ιστός (WWW) είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία του δικτύου, λόγω της εύκολης χρήσης της και του πλήθους της πληροφορίας που παρέχει. Ο Παγκόσμιος Ιστός (WWW) είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία του δικτύου, λόγω της εύκολης χρήσης της και του πλήθους της πληροφορίας που παρέχει.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί έναν ταχύτατο, φθηνό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ χρηστών. Είναι μια μορφή επικοινωνίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να στείλουν ένα μήνυμα, σε άλλους που έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί έναν ταχύτατο, φθηνό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ χρηστών. Είναι μια μορφή επικοινωνίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να στείλουν ένα μήνυμα, σε άλλους που έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ftp-μεταφορά αρχείων Τα αρχεία στο Internet μπορούν να διακινούνται από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, επικοινωνώντας με μια κοινή γλώσσα,την File Transfer Protocol με την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» αρχεία, ή να «ανεβάσετε» αρχεία. Τα αρχεία στο Internet μπορούν να διακινούνται από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, επικοινωνώντας με μια κοινή γλώσσα,την File Transfer Protocol με την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» αρχεία, ή να «ανεβάσετε» αρχεία.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ http Το Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου (HTTP) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας. Αποτελεί το κύριο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στους φυλλομετρητές του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν server και έναν client. Το Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου (HTTP) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας. Αποτελεί το κύριο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στους φυλλομετρητές του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν server και έναν client.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Υπηρεσία αναζήτησης πληροφοριών Με τη μηχανή αναζήτησης ο χρήστης αναζητεί αυτό που θέλει με λέξεις κλειδιά και η μηχανή αναζήτησης του παρουσιάζει τις διευθύνσεις εκείνες στις οποίες έχουν βρεθεί οι λέξεις κλειδιά. Με τη μηχανή αναζήτησης ο χρήστης αναζητεί αυτό που θέλει με λέξεις κλειδιά και η μηχανή αναζήτησης του παρουσιάζει τις διευθύνσεις εκείνες στις οποίες έχουν βρεθεί οι λέξεις κλειδιά.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Εκτέλεση προγραμμάτων σε άλλους υπολογιστές To Telnet είναι η υπηρεσία του Internet που σας επιτρέπει να συνδέεστε με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και να δουλεύετε αλληλεπιδραστικά σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τα προγράμματά του σαν να είστε άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του. To Telnet είναι η υπηρεσία του Internet που σας επιτρέπει να συνδέεστε με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και να δουλεύετε αλληλεπιδραστικά σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τα προγράμματά του σαν να είστε άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Διαδικτυακές εφαρμογές Διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτύξει από εταιρίες μέχρι και το κράτος με σκοπό την εύκολη πρόσβαση του χρήστη στις υπηρεσίες τους. Διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτύξει από εταιρίες μέχρι και το κράτος με σκοπό την εύκολη πρόσβαση του χρήστη στις υπηρεσίες τους.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) Μέσο αυτής μπορεί ένας χρήστης να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη άπλα με το πάτημα ενός κουμπιού Μέσο αυτής μπορεί ένας χρήστης να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη άπλα με το πάτημα ενός κουμπιού

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονική μάθηση(e-learning) Mέσο της εφαρμογής αυτής έχουν δημιουργηθεί ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορεί κάνεις να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή ακόμα και να παρακολουθήσει μαθήματα κάποιο φροντιστήριο. Mέσο της εφαρμογής αυτής έχουν δημιουργηθεί ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορεί κάνεις να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή ακόμα και να παρακολουθήσει μαθήματα κάποιο φροντιστήριο.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονική διακυβέρνηση Tο κράτος έχει αναπτύξει ηλεκρονικές εφαρμογές π.χ στη σελίδα gsis.gr μπορεί ο χρήστης να υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση, να ενημερωθεί για το επίδομα θέρμανσης ακόμα και να εκτυπώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Tο κράτος έχει αναπτύξει ηλεκρονικές εφαρμογές π.χ στη σελίδα gsis.gr μπορεί ο χρήστης να υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση, να ενημερωθεί για το επίδομα θέρμανσης ακόμα και να εκτυπώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Διατραπεζική διακυβέρνηση Οι τράπεζες δεν θα Οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να μπορούσαν να μείνουν έξω από μείνουν έξω από το internet.Παρέχουν το internet.Παρέχουν υπηρεσίες e-banking υπηρεσίες e-banking όπου ένας χρήστης μπορεί να διεκπεραιώσει όπου ένας χρήστης μπορεί να διεκπεραιώσει τις τραπεζικές του συναλλαγές μέσο αυτής. τις τραπεζικές του συναλλαγές μέσο αυτής..

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Κοινωνική διακυβέρνηση (social media) τα «social media» είναι μια κατηγορία μέσων, με τα οποία οι άνθρωποι μιλούν, συμμετέχουν, μοιράζονται, δικτυώνονται, ενώ βρίσκονται στο διαδί- κτυο. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση παρά στην πληροφορία. τα «social media» είναι μια κατηγορία μέσων, με τα οποία οι άνθρωποι μιλούν, συμμετέχουν, μοιράζονται, δικτυώνονται, ενώ βρίσκονται στο διαδί- κτυο. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση παρά στην πληροφορία.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Το Internet,μετά από τη σύντομη περιγραφή μας, μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον σαν ένα πολυμορφικό εργαλείο ικανό να εξελιχθεί και να εξελίξει την ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς. Το Internet,μετά από τη σύντομη περιγραφή μας, μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον σαν ένα πολυμορφικό εργαλείο ικανό να εξελιχθεί και να εξελίξει την ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς.

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ευχαριστώ πολύ ΤΕΛΟΣ