Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σημαντικό Πρόσωπο για μένα Δημήτριος Νανόπουλος. Βιογραφικά στοιχεία  Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου1948. Σπούδασε φυσική.
Advertisements

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πα. Μακ.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Αλκίνοος Ιωαννίδης.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009.
Σαπουντζής Κωνσταντίνος
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Προτάσεις για την ανάπτυξη του Ioannina Art-Festival.
Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής-συνθέτης
BARCELONA Ορέστης - Βαγγέλης.
ΤΜΗΜΑ AΠ Δ. Στράτου και Δ. Σαμίου Η συμβολή τους στην Ελληνική παράδοση « Αντικριστός ».
Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης
Pop μουσική Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες πάνω.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
Skrillex.
Δημιουργήθηκε το 2004 σε χώρο του κυρίως κτιρίου Φυλακής. Το νέο κτίριο εγκαινιάσθηκε το 2005 επί υπουργίας Αν. Παπαληγούρα Στα πέντε χρόνια λειτουργίας.
Τα φώτα χαμηλώνουν και η προβολή ξεκινάει. Οι εικόνες θα εναλλάσσονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα (αν παρόλα αυτά πάει κάτι στραβά αρκεί.
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν.
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
Ο ΘΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΝΤΜΠΑΧ
« Για δες που τα όργανα ζωντανεύουν…»
Για δες που τα όργανα μιλούν
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ Από τον Δημήτρη και τον Χριστόφορο.
 Γεννήθηκε στο Βόλο και σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου.  Το 1989, ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιώργος Νταλάρας Τμήμα: ΣΤ΄1 Βασίλης Βρ. Βασίλης Β.
ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝNΟ
Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1 Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
ΣαββόπουλοςΞαρχάκοςΛοΐζος Επιμέλεια: Επιμέλεια: Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Καλο-Καράγιαννης Άγγελος.
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη
Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα. Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ
Καλαθοσφαίριση. Η ομάδα μας ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση και συγκεκριμένα με 2 μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Νίκος Γκάλης Μάικλ Τζόρνταν.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ βαρελλα ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Αγγελική Βαρελλά.
ΧΟΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η επανάσταση του Bebop Στις αρχές του 1940 ένας άνεμος αλλαγής έπνεε στη Jazz. Τη στιγμή που η εποχή του Swing ήταν σε πλήρη άνθιση, μια μουσική επανάσταση.
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Θάνος Μικρούτσικος Τμήμα: Στ’2 Εύα Σ. Μελίνα Π.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
8ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Δημητρίου ΣΤ'1. MIA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.....
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 40’Σ Το βινύλιο. Οι πρώτοι δίσκοι γραμμοφώνου κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, από ανθεκτικό σκληρό λάστιχο με διάμετρο περίπου.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Παρουσιάζοντας τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
Ο ιδρυτής του Rock ‘n’ Roll
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
Μουσικά σύνολα Μουσική δωματίου.
Πυρροσ δημασ.
Δανάη Προδρόμου Νάγια Ρουσουνίδη
Εκπαιδευτικός Μαρία Δρένου
ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Χρήστος Λεοντής
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Το οργανολόγιο της Συμφωνικής ορχήστρας ανά περίοδο.
8 άτομα ανά τραπέζι, 10 τραπέζια στην αίθουσα συν το πρώτο τραπέζι
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής

Γεννήθηκε στην Αθήνα σε οικογένεια μουσικών, άρχισε να σπουδάζει βιολί από την ηλικία των πέντε ετών και συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο με τον Στέλιο Καφαντάρη.

Το 1985, στην ηλικία των 18 (ο νεότερος διαγωνιζόμενος), κέρδισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius (Σιμπέλιους) στο Ελσίνκι και το 1986 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στον Διαγωνισμό Βιολιού Indianapolis International. Πήρε επίσης το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Naumburg στη Νέα Υόρκη (1988) και το Διαγωνισμό Βιολιού Παγκανίνι (1988)-όλα από την ηλικία των 21.

Στην Ευρώπη, μετά την νίκη του στο διαγωνισμό στο Ελσίνκι, η φήμη του Καβάκου διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Τώρα εργάζεται σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε όλη την ήπειρο, σε συνεργασία με ορχήστρες παγκοσμίου κύρους, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου και τη Φιλαρμονική της Βιέννης.

Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ του Verbier, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ,όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1994, το Φεστιβάλ της Λουκέρνης, και στο Stars of White Nights Festival. Έχει εμφανιστεί σε όλη τη Βρετανία με πολυάριθμες ορχήστρες, ξεκινώντας το 1992 την εκτέλεση του Στραβίνσκυ κοντσέρτο στο London Proms.

Έχει κάνει διάφορες άλλες ηχογραφήσεις για τη Δήλο και Finlandia Εγγραφές με έργα συνθετών όπως οι Debussy, Παγκανίνι, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Wieniawski και Ysaÿe. Ο Καβάκος είναι επίσης ένας έντονος ερμηνευτής μουσικής δωματίου, και παρουσιάζει τα δικά του φεστιβάλ μουσικής δωματίου, κάθε χρόνο στην πόλη καταγωγής του, την Αθήνα, καθώς και την εκτέλεση σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Ο Καβάκος εργάζεται επίσης ως διευθυντής ορχήστρας. Ήταν κύριος προσκεκλημένος καλλιτέχνης της Καμεράτας του Salzburg το 2001.Έχει οριστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Salzburg και ακολούθησε ο Sir Roger Norrington 2007 σε αυτή τη θέση. Την 1η Ιουλίου του 2009 ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Με την "ECM" κυκλοφόρησε σε ηχογράφηση Σονάτες των Enescu και Ravel μαζί με τον πιανίστα Peter Nagy, καθώς και έργα των Bach και Stravinsky που απέσπασαν τον ακόλουθο έπαινο: "...η εξαίσια τρυφερότητα της ερμηνείας δίνει στη μουσική μια αίσθηση διαχρονικής, σπαραχτικής ομορφιάς... εδώ, η εκτέλεση είναι εξαιρετική για την αδιατάρακτη ισορροπία της και για τις υπέροχες λεπτομέρειές της.

ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ για την προσοχή σας, Εβελίνα Στολτίδου…