Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΠΝΦ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

2 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Π.Ν.Φ…
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Π.Ν.Φ… Τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικό φαρμακείο, σε  υψηλή θέση ώστε να μην φτάνουν τα παιδιά. Στο παιδί από τη στιγμή που μπορεί να εκπαιδευτεί και να κατανοήσει (περίπου μετά το 18ο μήνα) πρέπει να εξηγηθεί ότι το φάρμακο το παίρνει για να γίνει καλά από τη συγκεκριμένη νόσο και μόνο όταν χρειάζεται, επειδή το σύστησε ο γιατρός. Επίσης πρέπει να γίνει σαφές ότι το δίνει πάντα κάποιος μεγάλος. Δεν το παίρνει μόνο του. Να μη χρησιμοποιούνται ποτέ οι όροι έλα πιες τη ‘‘φραουλίτσα σου’’ ή άλλα ανάλογα με γλύκισμα ώστε να συγχέεται στο μυαλό του παιδιού ο ρόλος του.

3 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Π.Ν.Φ…. Αναγνώριση του παράγοντα (ποιο φάρμακο είναι)
Αξιολόγηση της τοξικότητας του παράγοντα: Χαμηλή επιστρέφει στο σπίτι Ενδιάμεση παρακολούθηση για σύντομο χρονικό διάστημα Υψηλή τοξικότητα εισαγωγή στο νοσοκομείο Απομάκρυνση του δηλητηρίου Πλύσεις στομάχου (μέσα στην 1η ώρα) Πρόκληση εμέτου με sir ιπεκακουάνας Χορήγηση ενεργού άνθρακα (προσροφά ορισμένα φάρμακα) Αντίδοτα (για περιορισμένο αριθμό δηλητηριάσεων) Κοινωνική αξιολόγηση

4 ΠΡΟΣΟΧΗ Π.Ν.Φ. … Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:
Η πρόκληση εμέτου και Η πλύση στομάχου και είναι οι εξής: Σε δηλητηριάσεις με καυστικές ουσίες (οξέα ή αλκάλεα) για το φόβο διάτρησης (απαγορεύεται και η πλύση και ο εμετός). Σε σπασμούς Σε κωματώδη κατάσταση για το φόβο πνιγμονής Σε λήψη πετρελαιοειδών για τον κίνδυνο πνευμονίας από εισρόφηση. Σε κατάποση ξένου σώματος όπως η μπαταρία ρολογιού, νόμισμα, βόλος κλπ.


Κατέβασμα ppt "Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google