Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη
Lady gaga Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη

2 LADY GAGA Lady Gaga H Lady GaGa τραγουδώντας στη ΣτοκχόλμηΠραγματικό όνομαΣτέφανι Τζόουν Αντζελίνα ΤζερμανόταΓέννηση28 Μαρτίου (23 ετών) Νέα Υόρκη, Ηνωμένες ΠολιτείεςΕίδος Τέχνηςτραγουδιστής, μουσικόςΚαλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ, Ελεκτρόνικα

3 LADY GAGA Η Στέφανι Τζόουν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta, γεν. 28 Μαρτίου 1986) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός και περισσότερο γνωστή με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, Lady GaGa. Είναι επίσης μουσικός. Έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες της ροκ όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Queen, καθώς επίσης και από τραγουδιστές της ποπ, όπως ο Μάικλ Τζάκσον και η Μαντόνα. Έχει βραβευτεί με δύο Γκράμι.

4 LADY GAGA Πρώτα χρόνια Γεννήθηκε στο Μανχάταν και συγκεκριμένα στο Yonkers από καθολική οικογένεια στις 28 Μαρτίου του Φοίτησε σε σχολείο καλογριών (Sacret Heart), όπου φοίτησαν και οι αδελφές Hilton. Παίζει πιάνο από ηλικία 4 ετών, μαθαίνοντάς το ακουστικά και έκανε μουσικές σπουδές στη Νέα Υόρκη.

5 LADY GAGA Καριέρα Σε ηλικία 20 ετών άρχισε να δουλεύει ως τραγουδοποιός στην Interscope Records για λογαριασμό μεμονωμένων τραγουδιστών όπως ο Akon, η Britney Spears, η Fergie, αλλά και συγκροτημάτων όπως οι Pussycat Dolls. Το 2008 η Lady GaGa κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο The Fame, το οποίο όπως εξήγησε η ίδια απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιζητά φήμη. Το άλμπουμ έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, με τραγούδια όπως το "Just Dance" που έφθασε στην κορυφή των Aμερικανικών και Bρετανικών charts και το "Poker Face " που κατέκτησε την κορυφή της Mεγάλης Bρετανίας, του Aμερικανικού billboard καθώς και δεκάδων ακόμα χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το πρώτο τραγούδι ήταν υποψήφιο για Βραβείο Γκράμι για την καλύτερη ηχογράφηση χορευτικής μουσικής.

6 LADY GAGA Αρχικά υπέγραψε συμβόλαιο με την Def Jam και στη συνέχεια με την Interscope Records τον Ιανουάριο του Ο τραγουδιστής Akon μεσολάβισε ώστε η Lady Gaga να υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Aka Live. Το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο The Fame Monster το έχει αφιερώσει στον πατέρα της, που, όπως δήλωσε η ίδια, την προστάτευε πάντα από τα τέρατα. Περιέχει σινγκλ όπως Bad Romance, Alejandro, Speechless, καθώς και όλες τις προηγούμενες επιτυχίες της από το The Fame. Το όνομα με το οποίο έγινε γνωστή αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Κουίν "Radio Ga-Ga" .

7 LADY GAGA Σημαντικές βραβεύσεις
Η τραγουδίστρια απέσπασε δύο Γκράμι το 2010 και έχει προταθεί έξι φορές συνολικά για το εν λόγω βραβείο. Ειδικότερα με το The Fame κέρδισε Γκράμι στην κατηγορία καλύτερο ηχογράφημα χορευτικής μουσικής και καλύτερο άλμπουμ με ηλεκτρονική ή χορευτική μουσική. Το Φεβρουάριο του 2010 απέσπασε τρία βραβεία στα βρετανικά μουσικά βραβεία (διεθνούς πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, της διεθνούς τραγουδίστριας της χρονιάς και του καλύτερου άλμπουμ -για το The Fame- από διεθνή καλλιτέχνη).

8 LADY GAGA Δισκογραφία Τhe Fame (2008) The Fame Monster (2009)
Σινγκλς (επιτυχίες) "Just Dance" Αυστραλία: 2x πλατινένιο Δανία: πλατινένιο Νέα Ζηλανδία: πλατινένιο Σουηδία: χρυσό ΗΠΑ: 2x πλατινένιο "Poker Face " ΗΠΑ: Χρυσό


Κατέβασμα ppt "Εφη Κεβοπουλου Αγγελικη Κεχρη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google