Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Advertisements

Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Διδακτική της πληροφορικής.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
Διδακτική της Πληροφορικής
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
Παρουσίαση του Hot Potatoes •Το Hot Potatoes μας επιτρέπει να δημιουργούμε ασκήσεις που μπορούν να δουλευθούν από οποιοδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος.
πώς να βοηθήσω το παιδί μου με τη μελέτη στο σπίτι
« ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ » Μια Πρώτη Γνωριμία. Είδη Εκπαιδευτικού Λογισμικού Λογισμικό που υποστηρίζει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας, τη μετάδοση.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Πληροφορικής.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαδραστικοί πίνακες Δέγγλερη Σοφία.
Μια παρουσίαση από τον Άνθη Ιωάννη
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού DT Trainer
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
Διδακτική ΙΙ Ομάδες, Εργασίες, Ημερομηνίες Παρουσίασης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ.
Εργασία Μαθήματος :Τεχνολογίες Εκπαίδευσης
ΤΙΤΛΟΣ: CAAS (Cognitive-Aptitude-Assessment-Software) ΕΠΙΠΕΔΟ: Παιδιά δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Educational Help. Inc ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: CD-ROM.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Γιώργος Γιαγλής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Google docs Google docs forms
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑ 1.
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Πρόγραμμα Είναι μία ακολουθία από εντολές, σε λογική σειρά, με σκοπό να κατευθύνουν τον Η.Υ. στην εκτέλεση των επιθυμητών εργασιών. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ευθυγράμμιση Στόχων – Διδασκαλία – Αξιολόγηση ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Διακρίνεται σε:
Μία διδακτική πρόταση για χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών μέσα από το moodle Β.Νταλούκας: Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας.
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
“Το Μάθημα ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) της Γ’ Τάξης Γενικού Λυκείου – Τεχνικές Διδασκαλίας” Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η.
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορίες Επικοινωνίας Β’ τάξη
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΝΟΜΙΑΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
Διδάσκοντας με τη βοήθεια επεξεργαστή κειμένου. Word: (Microsoft Office) Write: (Open Office) Ισχυρό μέσο διδασκαλίας. Δραστηριότητες προγύμνασης και εξάσκησης(drill.
1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Γιώργος Γιαγλής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Μάθημα 6: Γλώσσα και περιεχόμενο Διδάσκουσα: Βασιλάκη Ευγενία ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Curriculum-Based Measurement (CBM) Μάμμου Χριστίνα Υφαντής Χρήστος Εισηγητές: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής.
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές για μαθητές με αναπηρία » Κ. Μπούκουρας.
Εργασία στο Μάθημα: «Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα» Διδάσκων : Άγγελος Γιαννούλας Ομάδα εργασίας Λινάρδος Γεώργιος Μπουντούρης Παναγιώτης Ντιγριντάκη.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Φακελος αξιολογηςης portfolio
Διδακτική της Πληροφορικής
Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη Διδασκαλία και τη Μάθηση Μάθημα επιλογής 7ο εξάμηνο, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Google docs Google docs forms
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
ΛΥΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ. Σαμαρά, Δασκάλα.
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Υπολογιστικά Φύλλα Περιεχόμενο κελιού - Πράξεις
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης ΛΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Τεχνολογίες Εκπαίδευσης

Ομάδα Η Γαλανόπουλος Αποστόλης Γιαγκουδάκης Τιμολέων Καταπίδης Νικόλαος Κόκκαλης Ευάγγελος Μαρίνης Αντώνιος Μπερκάκης Αντώνιος Μυλωνάς Αθανάσιος Πετρίδης Ιωάννης

Δομή παρουσίασης Τι είναι το Sebran Διδάσκοντας με το Sebran Κατηγορίες δραστηριοτήτων Επίδειξη του Sebran

Το λογισμικό Sebran Ομάδα στόχος Οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυρίως νηπιαγωγοί

Τι είναι το Sebran (1/2) Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά 2-7 ετών Δημιουργήθηκε από την Marianne Wartoft το 2006 Μεταφρασμένο σε περισσότερες από 30 γλώσσες

Τι είναι το Sebran (2/2) Open Source λογισμικό το οποίο διανέμεται δωρεάν Διαθέσιμο για όλες τις εκδόσεις των Windows από το 2000 και μετά http://www.wartoft.nu/software/sebran/ Υλοποιημένο σε Delphi 4.0 Επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει νέες δραστηριότητες ή να τροποποιήσει τις ήδη υπάρχουσες

Διδάσκοντας με το Sebran

Κατηγορίες δραστηριοτήτων Αριθμητική Μαθηματικά Ανάγνωση Εξοικείωση με το πληκτρολόγιο Παιχνίδια Μνήμης Κρεμάλα

Αριθμητική Ο μαθητής μετράει το πλήθος των στοιχείων που του εμφανίζονται στην οθόνη και επιλέγει τον αντίστοιχο αριθμό Η συγκεκριμένη εφαρμογή συμπληρώνει το μάθημα της αριθμητικής στα νήπια Συνδυάζει την καταμέτρηση με την οπτική αναγνώριση των αριθμών

Μαθηματικά Περιλαμβάνει τις αριθμητικές πράξεις της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και του πολλαπλασιασμού Δίνει την δυνατότητα στο μαθητή να εξασκηθεί στις μαθηματικές πράξεις

Ανάγνωση Βρες την εικόνα: Οπτικοποίηση των λέξεων Βρες το γράμμα: Εκμάθηση λέξεων και ορθογραφίας με την βοήθεια εικόνων

Εξοικείωση με το πληκτρολόγιο Βρέχει αλφάβητο: Εκμάθηση πληκτρολογίου και της αλφαβήτου Βρέχει γράμματα: Εξάσκηση στην χρήση του πληκτρολογίου Βρέχει προσθέσεις: Εξάσκηση στην πρόσθεση με γρήγορο και διασκεδαστικό τρόπο

Παιχνίδια Μνήμης Memo με λέξεις: Εκμάθηση λέξεων σε συνδυασμό με μνημονική δοκιμασία Memo με εικόνες: Βοηθάει στην ανάπτυξη των μνημονικών δεξιοτήτων

Κρεμάλα Εκμάθηση λέξεων Βοηθάει στην εξοικείωση με την ορθογραφία με τις λέξεις

Συνοψίζοντας Αξιόλογο λογισμικό για την εξάσκηση των μαθητών Δεν αντικαθιστά τα παραδοσιακά μέσα διδασκαλίας αλλά τα συμπληρώνει Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι

Αναφορές Sebran website http://www.wartoft.nu/software/sebran/

Ερωτήσεις/Απορίες;