ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Advertisements

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 ZOOM Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο .
320 Vs Veaf Briefing Objectives Made by akonakis.
Πρωτογενής έρευνα Hi5, μία μόδα για νέους;. Μεθοδολογία - εργαλεία Η έρευνα διενεργήθηκε με την μέθοδο της συλλογής ερωτηματολογίων, τα οποία και συμπληρώνονταν.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
€ $500,000 $250,000 $125,000 $64,000 $32,000 $16,000 $8,000 $4,000 $2,000 $1,000 $500 $300 $200 $100 Καλωσορίσατε.
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Παίζουμε θέατρο: Θα πας για ένα ταξίδι, με την οικογένεια σου ή τους φίλους σου. Ζητάς πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο: (την) Γαλλία (το) Λονδίνο.
Aπ ό το μεγαλύτερο στο μικρότερο του σύμ π αντος.
Ημερίδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα:
Η Κατασκευή του Enola Gay To Enola Gay ήταν το πιο ακριβό και πιο πολύπλοκο Αμερικάνικο αεροσκάφος. Κατασκευάστηκε από την Boeing Aircraft Company και.
1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ευάγγελος Μαρίνης Επίτιμος Διευθυντής Μικροβιολογικού.
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην ΕΡΓΑΣΙΑ Υπερήφανα παρουσιάζουμε τους νικητές του τεστ :
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Επιμέλεια ppt: Γιούλα Πάλλα
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία: Η ατομική βόμβα (1945)
Το πειραμα του Ερατοςθενη- Το δικο μας πειραμα
Page 1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Εμείς δεν βλέπουμε ένα απλό σχεδιάγραμμα. Βλέπουμε τον τρόπο.
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
ΧΙΡΟΣΙΜΑ.
η χιροσιμα και το ναγκασακι
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
Οπτική Συνάντηση 3 η EDUE-340. Περιεχόμενο Μαθήματος Επαναφορά εννοιών Οπτική – πρακτική προσέγγιση Παρουσίαση Κεφαλαίου 12, Χαλκιά (2010) Σχεδιασμός.
Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό;
Το Μυρμήγκι Λία & Αθανασία Στ’2 109 Δημοτικό σχολείο Οδυσσέας Ελύτης
Ταξίδι με τη NASA α π ό το μεγαλύτερο ά π ειρο στο μικρότερο ά π ειρο του σύμ π αντος.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Ευδοξία-Ηλιάνα ΣΤ΄2 109 Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης»
1 Χαρακτηριστικά ενός Μ/Μ/1 συστήματος : Αφίξεις κατανεμημένες κατά Poisson Εκθετικά κατανεμημένοι χρόνοι εξυπηρέτησης Οι χρόνοι εξυπηρέτησης είναι αμοιβαία.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Αναστάσιος ΣΤ’ 1 109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Δομές Δεδομένων 1 Στοίβα. Δομές Δεδομένων 2 Στοίβα (stack)  Δομή τύπου LIFO: Last In - First Out (τελευταία εισαγωγή – πρώτη εξαγωγή)  Περιορισμένος.
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
1. 2 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Project: Αν ήμουν στη θέση σου» « Enola Gay » Από τη μαθήτρια Νεφέλη Καντιώτη ΥΠΟΟΜΑΔΑ: Empathy in music.
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Ώρα 8:15.
Είστε έτοιμοι να πάμε μια εκδρομή;
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
Επιμόρφωση Εκπ/κών στη χρήση και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΒΑΣΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Εργασία των μαθητών Μιχαήλ Γαρυφόπουλου και Αναστάσιου Αποστολακόπουλου Πηγή: ηλεκτρονική σελίδα WW
Χιροσίμα και Ναγκασάκι
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Α΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
Χιροσιμα.
Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
Εργασία από τους μαθητές:
Αδολφοσ χιτλερ. Αδολφοσ χιτλερ Μουσολινι και χιτλερ.
Ατομική Βόμβα.
Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ Στις 6 Αυγούστου του 1945 γράφτηκε ο μεγαλύτερος εφιάλτης της ανθρώπινης ιστορίας. Η Αμερική υπό τη προεδρία του Τρούμαν Θα ρίξει την πρώτη ατομική βόμβα στην πόλη της Χιροσίμα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το όπλο που είχαν στα χέρια τους οι Αμερικανοί θα επέφερε τόσο μεγάλες καταστροφή.

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 Ο στρατηγός Curtis Le May ενημερώνεται ότι η αποστολή θα λάβει μέρος στις 6 Αυγούστου και μία ώρα αργότερα γίνεται η πρώτη συνάντηση των μελών της αποστολής

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 12 το μεσημέρι : Η βαμμένη με γκρίζο χρώμα βόμβα Little Boy ετοιμάζεται να φορτωθεί στο "Enola Gay". 11 το βράδυ: Γίνεται η κρίσιμη ενημέρωση του πληρώματος, με πιλότο τον Col. Tibbets, για την πτήση διάρκειας 13 ωρών. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν αναφέρεται ποτέ η λέξη ατομική. Γίνεται γνωστό ότι θα έχουμε στη Χιροσίμα τη βόμβα στη Χιροσίμα και αναφέρονται οι λεπτομέρειες για την αποστολή του "κατασκοπευτικού" "Great Artiste" και του "Νο 91", το οποίο μεταφέρει επιστήμονες-παρατηρητές που είχαν επιφορτιστεί την καταγραφή των συνεπειών της βόμβας

6 AYΓOYΣTOY 1945 Στις 2:45 απογειώνεται το "Enola Gay". Το μοιραίο ταξίδι ξεκινάει. 2:49: Απογειώνονται το "Great Artist" και το "Νο 91". 2:53: Οπλίζεται η βόμβα στο "Εnola Gay". 8:12:17: Το "Enola Gay" αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση 8:15:17: Το "Enola Gay" ρίχνει τη βόμβα. Το "Great Artist" με τη σειρά του ρίχνει τα τρία ειδικά μηχανήματα που θα καταγράψουν τις συνέπειες από τον ατομικό βομβαρδισμό. 8:16: Το "Μικρό Αγόρι" ("Little Boy") εκρήγνυται. Το πρώτο κύμα της βόμβας φτάνει στο "Enola Gay", που βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου, σε ένα λεπτό.