ΠΑΣΕΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι. Καραγιάννης,Σχ. Σύμβουλος ΠΕ03 Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Παρουσίαση του νέου Νόμου για τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Μια πρώτη.
Advertisements

Το Νέο Φορολογικό Τοπίο στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων
NOMΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΕ, ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΕ
Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΟΒΕ, Kantor & Κίνηση Πολιτών Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 Πολεμικό.
1 Φορολογικά, εργασιακά & ασφαλιστικά θέματα: Τι αλλάζει από στο οδοντιατρείο μου;
Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline
Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών
Ιούλιο ς 2013 Αριστοτέλους 46, 10433, Αθήνα - Τηλ: Fax: website:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Παρατηρήσεις και σχόλια στις αλλαγές που έγιναν με τον νόμο 4024/2011 που αφορούν την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και που θα ισχύσουν για το.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Μέτρα και δράσεις του ΠΑΑ υπέρ των καπνοπαραγωγών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ)
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ Α΄ (Παράδοση)
Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
1 ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. 2 - Από τον Ιούλιο ψηφίστηκαν τρεις νόμοι που περιέχουν σημαντικές αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία και επιβάλλουν νέους φόρους.
Επίκαιρα ζητήματα φορολογικού δικαίου
ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΜΟΝΑΔΑ Γ΄
Αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με το Ν
Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής ΚΕΡΑΜΕΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΜΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ Υπερτιμολογήσεις – Υποτιμολογήσεις Αντιμετώπιση από το φορολογικό έλεγχο Αθήνα.
Ημερίδα για την καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΘΗΝΑ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ.
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Διάλογος για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) Όλγα Παπαναστασοπούλου.
Έννοια οικονομικού προγραμματισμού
Ημερίδα ενημέρωσης Διαπιστευμένων Φορέων 7 Μαΐου 2008 Καθεστώς Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Γιάννος Μαυρομμάτης Διαχειριστική Αρχή ΠΑΑ.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΕΙ Δ.Λ.Π. (ΕΝΑΡΞΗΣ)
O Αναπτυξιακός Ρόλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχαήλ Μαρακάκης Πρόεδρος Δ.Σ. Χανιά, 26/7/2013.
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Κερδισμένοι και χαμένοι του νέου φορολογικού Μάνος Ματσαγγάνης & Χρύσα Λεβέντη Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
29, Μαρτίου 2012 Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως.
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ειδικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά σε Κτίρια Ν. 3734/2009 Άρθρο 27 Α παρ.8 Ψηφίσαμε ειδική.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ν / : Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.)
Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»
Έργο SECSTACON της Δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Κατασκευαστικά Στοιχεία Μονάδων Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος Μaster TEI Πελοποννήσου Αγορά: α. Αγροτικού Οχήματος β. Κινητού Ψυκτικού Θαλάμου Θέμα Άδεια Θερμοκ.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΒΑΣΩ Χ’’ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Joannides+Co Limited 13, Agiou Prokopiou street CY-2406.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ.
Το ειδικό καθεστώς καταβολής Φ.Π.Α. κατά την είσπραξη Αθηνά Σχινά
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΠΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΚΤΡΟΦΗΣ
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (K.E.A)
Άσκηση Σε επιχείρηση που τηρεί βιβλία Γ κατηγορίας λαμβάνουν χώρα τα εξής γεγονότα το Φεβρουάριο του 2016: Η επιχείρηση αγόρασε (2/2) επί πιστώσει εμπορεύματα.
Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Διαδικασία και Φορολόγηση
Ηλεκτρονική Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων μέσω της Υπηρεσίας TAXISnet
ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Γιώργος Γραμματικάκης
Φορολογικη Ι τιμολόγιο πώλησης
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΣΕΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Α. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ (Ν. 3874/2010 Μ.Α.Α.Ε.) (Ν. 3874/2010 Μ.Α.Α.Ε.) Επαγγελματίας αγρότης Εισόδημα τουλάχιστον 35% από αγροτική δραστηριότητα Αγροτική απασχόληση τουλάχιστον 30% του συνολικού χρόνου του Νέος αγρότης Ηλικία μέχρι 40 ετών

Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 (ΧΡΗΣΗ 2012) Προσδιορισμός αγροτικού εισοδήματος Με βάση τα βιβλία ή στοιχεία Με βάση την αντικειμενική μέθοδο Εκπτώσεις (μειώσεις) του εισοδήματος Το μίσθωμα της γεωργικής γης Το 25% της δαπάνης αγοράς του καινούργιου πάγιου εξοπλισμού (για νέους αγρότες το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50%). Πρόσθετες απαλλαγές αγροτών Γενικό αφορολόγητο 5.000 € (Δεν υπάρχει για την χρήση 2013) Πρόσθετο αφορολόγητο 1.500€ ή 3.000€ εάν λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις. Ειδικά για νέους αγρότες τα ποσά της προηγούμενης παραγράφου προσαυξάνονται 50% για τα πρώτα 5 χρόνια και κατά 25% για τα επόμενα 5 χρόνια. Μη εφαρμογή του τεκμηρίου για τους επαγγελματίες αγρότες Το τεκμήριο προσδιορισμού της ετήσιας δαπάνης δεν έχει εφαρμογή για την αγορά πάγιου εξοπλισμού της αγροτικής εκμετάλλευσης.

5.ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 (ΧΡΗΣΗ 2013) Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 4110 του 2013 αντικαθίσταται το άρθρο 9 του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος του ν 2238/94. Με το νέο πλέον άρθρο 9 στην παράγραφο 1γ προβλέπεται: «γ) Το εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων» που σημαίνει ότι τα εισοδήματα του 2013 το 2014 θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων που έχει ως ακολούθως:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός Συντελεστής (%) Φόρος Κλιμακίου Σύνολο Εισοδήματος Φόρου 25.000 22% 5.500 17.000 32% 5.440 42.000 10.940 Υπερβάλλον 42%

Παρατηρήσεις Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών είναι να εντάξει στην τήρηση βιβλίων και έκδοσης στοιχείων, το εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τον Μάιο του 2013, με βάση τα ακαθάριστα έσοδα από ένα ύψος και πάνω, το δε υπόλοιπο κομμάτι των φορολογουμένων θα παραμείνει στο ειδικό καθεστώς χωρίς να τηρεί βιβλία και στοιχεία. Τα εισοδήματα του 2013 θα φορολογηθούν το 2014 με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων χωρίς έκπτωση αφορολόγητου ποσού και με μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές από αυτόν του 13% που θεσμοθετήθηκε.

Γ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ Οι αγρότες που είναι ενταγμένοι στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. δικαιούνται επιστροφής του φόρου σε ποσοστό 6% για προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής με βάση τις πωλήσεις τους της χρήσης 2012

2.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ε.Φ.Κ. ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η επιστροφή γίνεται με βάση την προεκτιμώμενη κατανάλωση πετρελαίου κίνησης ανά στρέμμα και καλλιέργεια. Παράδειγμα: Στους ελαιώνες για παραγωγή λαδιού σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. γίνεται κατανάλωση 9 λίτρα το στρέμμα. Για το έτος 2012 η επιστροφή Ε.Φ.Κ. είναι : 9 λίτρα Χ 0,391 Ε.Φ.Κ. = 3,52 € ανά στρέμμα Για το έτος 2013 η επιστροφή Ε.Φ.Κ. είναι : 9 λίτρα Χ 0,264 Ε.Φ.Κ. = 2,38 € ανά στρέμμα

3.ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ) Η αγορά ή ανταλλαγή γεωργικής ή κτηνοτροφικής έκτασης μαζί με τις εγκαταστάσεις της απαλλάσσεται από το φόρο, εφόσον η μεταβίβαση γίνεται σε επαγγελματία αγρότη.

Δ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) το πλεόνασμα που θα προκύψει από τις δοσοληψίες μεταξύ των μελών τους θα παραμείνει αφορολόγητο, όπως ισχύε. Από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) καταργείται το αφορολόγητο του πλεονάσματος των Α.Σ.Ο. όπως προβλέπεται από του ν. 4110/2013 άρθρο 9 παράγραφος 5. Ο φορολογικός συντελεστής για την φορολογία εισοδήματος των νομικών προσώπων αυξήθηκε από 20% σε 26 %

Ε. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Ε9) Με τον ν. 4110/2013 άρθρο 19 παράγραφος 2α προστίθεται εδάφιο μετά το τέλος του τέταρτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 που έχει ως εξής: «Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά μέχρι 30.6.2013 την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν. Νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 30.6.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 1.1.2013».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!