Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνο – Περσικοί Πόλεμοι
Advertisements

Η περιγραφή της μάχης του
ΙΣΤΟΡΙΑ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Π ε ρ ι κ λ ή ς ε μ φ ύ λ ι ο ς λ ό γ ι α ο ι ρ ο π μ ε
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Κατοικήθηκε ήδη από την Παλαιολιθική εποχή Πρώτα ίχνη ελληνικής παρουσίας στην Ύστερη Χαλκοκρατία ( π.Χ. ) Χωρίζεται σε Άνω και Κάτω.
Αλέξανδρος ο Μέγας Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς της ιστορίας, που σε ηλικία μόλις 33.
Αίγυπτος Η Αίγυπτος είναι μια ωραία χώρα έχει τις πιο όμορφες πόλεις όπως η Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και το Λευκό του Νείλου.
Περσικοί πόλεμοι.
Ανακαλύπτοντας την εποχή του Μ
Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Ιορδάνειο Ιστορία Δ’ Τάξης
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Η πτώση της Τριπολιτσάς
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναδρομή στην Ιστορία της Α΄Λυκείου. Αρχαία Ελλάδα Σπουδαίοι πολιτισμοί, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες, οι Εβραίοι, οι Χετταίοι και οι Βαβυλώνιοι, μέχρι.
Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο
Gjergj Kastrioti Skënderbeu
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ. ΕΚΔΟΧΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στην Βαβυλώνα και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου της Αραβίας.
Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στο δάσκαλό μου το ευ ζην
Πελοποννησιακός πόλεμος.
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Όνομα συγγραφέα: Καρ. Τηλέμαχος, Α2 Ιστορία Αρχαίου Κόσμου Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής O Μέγας Αλέξανδρος και οι κατακτήσεις.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ.
Γεωγραφία Β’ τάξη Φύλλο εργασίας 4
Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βασιλιάς της Μακεδονίας. Γεννήθηκε το 356 π.Χ. και πέθανε το 323 π.Χ. Ο Αλέξανδρος, γνωστός στην αρχαιότητα ως Μακεδόνας και στους νεότερους.
Φιλικές σχέσεις και συγκρούσεις με τους Βουλγάρους και τους Ρώσους
Κλασική εποχή, μάχη στα Λεύκτρα 371 π.Χ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Αρχαία Δωδώνη.
Καραγιάννη Μαρία Κόλλια Ελεάνα 1. Γενικά Βίος Δραματικοί Αγώνες Καινοτομίες Έργα 2.
H ηγεμονία της Θήβας Βασικά σημεία του μαθήματος.
ΚΥΠΡΟΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ π.Χ. Ιστορία Δ’ Τάξης Δημοτικό Σχολείο Άγιων Τριμιθιάς Στέλιος Οδυσσέως.
‘’ Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ’’ ( ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ : 404 ΠΧ -362 ΠΧ ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Νικήτρια του π ολέμου η Σ π άρτη. Όμως αθετεί.
Ο Π ΕΡΣΙΚΟΣ Κ ΙΝΔΥΝΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ : τις αφορμές και τις αιτίες των περσικών πολέμων την 1 η εκστρατεία των Περσών τη 2 η εκστρατεία.
Παιχνίδι με ερωτήσεις Ο Μ. Αλέξανδρος έζησε α β γ δ Α Λάθος Β Λάθος Γ Σωστό Δ Λάθος.
‘’ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’ ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ ‘’356π.χ.-323π.χ.’’ ΣύζυγοςΡωξάνη ΣτατείραΡωξάνη Στατείρα της ΠερσίαςΠαρυσάτιδαΠαρυσάτιδα.
Η Άνοδος της Μακεδονίας. Μετά την πτώση των Αθηνών, η μόνη ηγετική δύναμη στην Ελλάδα ήταν η Σπάρτη και ισχυρότερος άνδρας της εποχής, ο Λύσανδρος Η Σπάρτη.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
Παύλος Μελάς.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ
6. ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
η Θηβα και η βοιωτικη συμμαχια
Μέγας Αλέξανδρος Η μεγάλη εκστρατεία.
Ιωνική Επανάσταση - Μηδικά
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
Η εκστρατεια του Μ. Αλεξανδρου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ
Ο Ήλιος στην Τέχνη.
Ο Φίλιππος Β΄και η ένωση των Ελλήνων
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
‘’Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’’
Ο Ηρόδοτος ως ιστορικός και αφηγητής.
ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.
ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Η ζωή του Φαρνάβαζου Ο Φαρνάβαζος ήταν αξιωματούχος της Αχαιμενιδικής Αυτοκρατορίας από βασιλική γενιά. Η γέννησή του τοποθετείται πριν από το 444 π.Χ.
Ελληνιστικός κόσμος ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 323 π.Χ. (θάνατος Μ. Αλεξάνδρου) έως 30 π.Χ. (κατάληψη της Αιγύπτου από Ρωμαίους) < ελληνίζω: συμπεριφέρομαι ως Έλληνας.
Ο Λεωνίδας Α’ της Σπάρτης γεννιέται περί το 540 π. x
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου.

ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΧΑΙΡΩΝΕΙΣΙΑ Η μάχη της Χαιρώνειας διεξήχθη το 338 π.Χ. μεταξύ του μακεδονικού βασιλείου και των συνασπισμένων στρατευμάτων της Αθήνας, της Κορίνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Αχαΐας, των Μεγάρων, της Ακαρνανίας, της Εύβοιας και του Κοινού των Βοιωτών, ηγέτιδα του οποίου ήταν η Θήβα. Οι Μακεδόνες αναδείχτηκαν θριαμβευτές. Το πεδίο της μάχης βρίσκεται στον κάμπο της Βοιωτίας, πολύ κοντά στον αρχαίο οικισμό της Χαιρώνειας και το σημερινό ομώνυμο χωριό. Απέχει 13 χιλιόμετρα βόρεια από τη Λιβαδειά.

ΜΑΧΗ ΓΡΑΝΙΚΟΥ Ως μάχη του Γρανικού εννοείται η πρώτη σύγκρουση του εκστρατευτικού σώματος του Αλέξανδρου Γ' Μακεδόνα (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) που δόθηκε παρά τον Γρανικό ποταμό το 334 π.Χ. με συγκεντρωμένη στρατιωτική δύναμη της αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών (των Περσών) γύρω από τη Ζέλεια της Φρυγίας στον Ελλήσποντο, με στρατηγό τον Αρσίτη, τον σατράπη της Φρυγίας και πολλούς επιφανείς Πέρσες, όπως ο Σπιθριδάτης, ο σατράπης της Λυδίας και της Ιωνίας, ο Φαρνάκης, ο αδελφός της γυναίκας του Δαρείου, ο Ατιζύης, ο Μιθριδάτης, και άλλο. Η τελική έκβαση της μάχης αυτής και η νίκη του Αλέξανδρου παρείχε στρατηγικής σημασίας πλεονέκτημα για την προέλαση του μακεδονικού σώματος και των Ελλήνων συμμάχων του στη Μικρά Ασία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΘΑΝΑΤΟΣ  Το 324 π.Χ. ο Αλέξανδρος εκστράτευσε εναντίον των ορεινών Κισσαίων, τους οποίους αφού νίκησε κατευθύνθηκε προς τα Βαβυλώνα. Στη πορεία ο μάντις Πυθαγόρας διαπίστωσε κακά σημάδια στη θυσία που έκανε. Έτσι ο Αλέξανδρος έστησε την σκηνή του έξω απ' την πόλη και έκανε περιπάτους με πλοιάρια στον Ευφράτη. Μία μέρα μετά από πλούσιο τραπέζι που παρέθεσε στον Νέαρχο και τους φίλους του, λούστηκε και πήγε στο σπίτι του φίλου του Μήδιου από την Θεσσαλία να διασκεδάσει. Εκεί ήπιε πολύ και την επόμενη ημέρα έκανε πυρετό και πέθανε στις 30 του μηνός Δαισίου (13 Ιουνίου) σε ηλικία 33 χρονών. και αφού βασίλεψε 12 χρόνια και 7 μήνες.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΜHΝΕΥΤΕΣ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΤΣΑΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΤΕΛΟΣ