Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Π ΕΡΣΙΚΟΣ Κ ΙΝΔΥΝΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ : τις αφορμές και τις αιτίες των περσικών πολέμων την 1 η εκστρατεία των Περσών τη 2 η εκστρατεία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Π ΕΡΣΙΚΟΣ Κ ΙΝΔΥΝΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ : τις αφορμές και τις αιτίες των περσικών πολέμων την 1 η εκστρατεία των Περσών τη 2 η εκστρατεία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο Π ΕΡΣΙΚΟΣ Κ ΙΝΔΥΝΟΣ

3 Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ : τις αφορμές και τις αιτίες των περσικών πολέμων την 1 η εκστρατεία των Περσών τη 2 η εκστρατεία των Περσών τη μάχη του Μαραθώνα

4 Α ΙΤΙΕΣ ΚΑΙ Α ΦΟΡΜΕΣ Η βοήθεια που έστειλαν η Ερέτρια και η Αθήνα στις ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας που επαναστάτησαν εναντίον των Περσών. Οι Πέρσες ήθελαν να επεκτείνουν το κράτος τους κατακτώντας την Ελλάδα και στη συνέχεια την υπόλοιπη Ευρώπη.

5 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Βασιλιάς των Περσών Δαρείος Αρχηγός της εκστρατείας Μαρδόνιος

6 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Ο Δαρείος διέταξε την κατασκευή πλωτής γέφυρας για να περάσει ο στρατός του τον Ελλήσποντο

7 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Ο στόλος παραπλέει τα παράλια της Μ. Ασίας και της Θράκης, υποτάσσει τη Θάσο και φτάνει στον Άθω. Ο στρατός περνάει τον Ελλήσποντο, διασχίζει τη Μακεδονία και τη Θράκη και υποτάσσει φυλές και πόλεις.

8 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Μεγάλο μέρος του στόλου καταστρέφεται από θαλασσοταραχή κοντά στη χερσόνησο του Άθω. Ο Μαρδόνιος διατάζει την επιστροφή του στρατού στην Περσία.

9 2 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Βασιλιάς των Περσών Δαρείος Αρχηγοί της εκστρατείας Δάτης και Αρταφέρνης

10 2 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Ο περσικός στόλος υποτάσσει τα νησιά του Αιγαίου, φτάνει στην Ερέτρια και την καταστρέφει. Έπειτα, ο περσικός στρατός αποβιβάζεται στην πεδιάδα του Μαραθώνα.

11 Η Μ ΑΧΗ ΤΟΥ Μ ΑΡΑΘΩΝΑ Αρχηγός των Ελλήνων Μιλτιάδης Αρχηγοί των Περσών Δάτης και Αρταφέρνης

12 Η Μ ΑΧΗ ΤΟΥ Μ ΑΡΑΘΩΝΑ πεδιάδα του Μαραθώνα Αθήνα σημείο απόβασης των Περσών

13 Η Μ ΑΧΗ ΤΟΥ Μ ΑΡΑΘΩΝΑ  Οι Αθηναίοι αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στο Μαραθώνα.  Ζητούν τη βοήθεια της Σπάρτης.  Οι Σπαρτιάτες δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως.  Βοήθεια προσφέρουν μόνο οι Πλαταιείς.

14

15

16

17

18

19

20  Οι Πέρσες επιβιβάζονται στα πλοία τους και κατευθύνονται στην Αθήνα που είναι αφύλαχτη.  Ο Μιλτιάδης οδηγεί το στρατό πίσω στην πόλη.  Φτάνοντας οι Πέρσες στο Φάληρο, βλέπουν ότι ο αθηναϊκός στρατός είναι ήδη εκεί κι επιστρέφουν στην Ασία. Μ ΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ

21  Τιμή στους νεκρούς  Χωμάτινος τύμβος  Επίγραμμα Σιμωνίδη Ο Τ ΥΜΒΟΣ

22  Αναγγελία της νίκης  Μύθος ή πραγματικότητα;  Ο σύγχρονος Μαραθώνιος Ο Μ ΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Κωνσταντίνος Κουσαρίδης


Κατέβασμα ppt "Ο Π ΕΡΣΙΚΟΣ Κ ΙΝΔΥΝΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ : τις αφορμές και τις αιτίες των περσικών πολέμων την 1 η εκστρατεία των Περσών τη 2 η εκστρατεία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google