Ο υπολογιστής στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ασκληπιός Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.
Advertisements

Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
Κεφάλαιο 7: Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε) 7.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του Η.Ε 7.2 Τα επίπεδα διάκρισης του Η.Ε 7.3 Οι επιπτώσεις του Η.Ε στον χώρο των.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ “ MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA
Εφαρμογές της Πληροφορικής στη σύγχρονη κοινωνία.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Μια παρουσίαση από την …
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 6: Οι εφαρμογές των Η/Υ Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, 80 μ.Χ. Μηχανισμός των Αντικυθήρων
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
Εισαγωγή στη Λογιστική
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ)
Η Πληροφορική στην εκπαίδευση στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό
Τί είναι η σειρά προϊόντων Easy Line
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ !!! ΒΙΚΟΣ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Χρήση των Υπολογιστών στη ζωή
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Διπλωματική Εργασία με θέμα:
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Παρουσίαση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ξάνθης»
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ» Κτίζοντας το Ψηφιακό Αύριο ICT FORUM – 30 Οκτωβρίου 2007.
1 Η έννοια της διανομής υλικών. 2 Επιχειρησιακή Εφοδιαστική (Business Logistics) Απόθεμα (Inventory) Μέσα μεταφοράς (transportation) Διεξαγωγή παραγγελιών.
B ΤΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
μηχανολογικών κατασκευών
ΟΜΑΔΑ 1 Κίτσου Ελένη Μπαλάφα Ζωή Οικονόμου Γρηγόρης Πιπερίδης Λευτέρης
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά.
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 1 ) Σκοπός της οργάνωσης της εργασίας είναι η αποδοτική χρησιμοποίηση των μέσων παραγωγής (δηλαδή των κεφαλαίων και των υλικών,
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιχειρήσεων / οργανισμών ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.
ΡΟΗ Ι: ΒΪΟΙΑΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Αστρολάβος Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων. Μια πρώτη ματιά Αστρολάβος είναι ένα αστρονομικό όργανο που εφευρέθηκε από τον έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο το 2ο.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
1 Το Σύστημα της Διαρκούς Απογραφής Η Διαρκής Απογραφή είναι: –ένα λογιστικό σύστημα το οποίo επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της κίνησης των αποθεμάτων.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Μ. Τσικνάκης – Α. Ρονιώτης – Ε. Μανιαδή |
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
Οργανα παρακολουθηςης νυκτερινου ουρανου απο την αρχαιοτητα ως ςημερα
Το υλικό του Υπολογιστή
Η έννοια της επιχείρησης
Cyber Risk Insurance Front Line S.A. Insurance Brokers.
Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου Οικονομικού Οφέλους Περιγραφή Δράσεων Βασικοί Στόχοι – Προσδοκώμενα Οφέλη Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
Κατηγορίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο υπολογιστής στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής Ο υπολογιστής στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής Τράπεζες Πολυκαταστήματα Αθλητικοί Αγώνες Μεταφορές Ψυχαγωγία Εκπαίδευση

Ο υπολογιστής στο τραπεζικό σύστημα (ATM) Automatic Teller Machine

Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές ΑΤΜ ΩΦΕΛΗ Ο πελάτης Μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές 24ώρες το 24ωρο χωρίς απώλεια χρόνου Δεν είναι υποχρεωμένος να φέρνει πολλά χρήματα μαζί του Η τράπεζα Μειώνει τα έξοδα λειτουργία της Μειώνεται η πιθανότητα λαθών

Ο υπολογιστής σε ένα πολυκατάστημα Σε ένα πολυκατάστημα υπάρχει ένα κεντρικό υπολογιστικό σύστημα όπου σε αυτό συνδέονται: Ταμειακές μηχανές Η/Υ των σημείων εισαγωγής προϊόντων και αποθηκών Η/Υ για ενημέρωση του κοινού Η/Υ για την διοικητική και λογιστική διαχείριση Συστήματα ασφάλειας του κτιρίου ……κ.α.

Ο υπολογιστής σε ένα πολυκατάστημα Το ταμείο: Ταμειακές Μηχανές Σαρωτής ραβδοκώδικα Βοηθητικές συσκευές (πιστωτικές κάρτες)

Ο υπολογιστής σε ένα πολυκατάστημα

Ο υπολογιστής σε ένα πολυκατάστημα ΩΦΕΛΗ Το κατάστημα Αποτελεσματική διοίκηση Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για το κύκλωμα αγορών πωλήσεων Μείωση λαθών Δυνατότητα μείωσης κόστους και επομένως βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας Ο καταναλωτής Ταχύτερη εξυπηρέτηση Μείωση πιθανότητας λάθους Κέρδος από την μείωση των τιμών (;;;;)

Ο υπολογιστής στους αθλητικούς αγώνες

Ο υπολογιστής στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Ο υπολογιστής στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων Έλεγχος Σηματοδοτών Η περιοχή χωρίζεται σε τομείς και τοποθετούνται αισθητήρες Ο αισθητήρας ανιχνεύει την διέλευση των αυτοκινήτων και μεταφέρει τα δεδομένα στον κεντρικό Η/Υ Με ειδικά προγράμματα αναλύονται τα στοιχεία και επιλέγονται οι καλύτερες ρυθμίσεις των σηματοδοτών

Ο υπολογιστής στην ψυχαγωγία Μουσική Ψηφιακές βιντεοταινίες Πολυμεσικές εφαρμογές Παιχνίδια ……κ.α.

Ο υπολογιστής στην ψυχαγωγία Παιχνίδια Στρατηγικής Τύχης Προσομοίωσης Δράσης Αθλητικά Εικονικής πραγματικότητας

Ο υπολογιστής στην εκπαίδευση Στην διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη Ως οπτικοακουστικό μέσο διδασκαλίας Στην δημιουργία εκπαιδευτικών πολυμεσικών εφαρμογών Για την προσομοίωση διαφόρων φαινομένων Για την εξ-αποστάσεως εκπαίδευση Στην παροχή εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες

Ο υπολογιστής σε εξειδικευμένες δραστηριότητες Ο υπολογιστής σε εξειδικευμένες δραστηριότητες Υγεία Εξομοιώσεις Διάστημα

Ο υπολογιστής στην υγεία Σε διοικητικό επίπεδο Η διοίκηση ενός νοσοκομείου είναι υποχρεωμένη να διαχειρίζεται μεγάλο πλήθος πληροφοριών για τους ασθενείς

Ο υπολογιστής στην υγεία Σε επιστημονικό επίπεδο Διαγνωστικά μηχανήματα Αξονική τομογραφία (Computerized Axial Tomography - CAT) Τομογραφία με Εκπομπή Ποζιτρονίων (Positron Emission Tomography – PET) Απεικόνιση με Μαγνητικό Συντονισμό (Magnetic Resonance Imaging – MRI) Τεχνητά όργανα Νεφρός, ήπαρ, καρδιά κ.α. Στατιστικές μελέτες Τηλεϊατρική

Εξομοιωτές Οι εξομοιωτές είναι ειδικές διατάξεις μηχανημάτων που συνδέονται με ισχυρά υπολογιστικά συστήματα και δίνουν την δυνατότητα να εξομοιωθούν συνθήκες πραγματικού γεγονότος.

Εξομοιωτής Πτήσεων

Προσομοιωτής Αεροπλάνου

Ο υπολογιστής στο διάστημα Ενδεικτικά Ανάλυση των στοιχείων που συλλέγονται με τη βοήθεια τηλεσκοπίων Σχεδιασμός διαστημικών αποστολών Κατασκευή πυραύλων Έλεγχος τροφοδοσίας καυσίμου Έλεγχος τροχιάς διαστημικών σταθμών Εκπαίδευση αστροναυτών … … και πολλά άλλα……

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι το αρχαιότερο γνωστό υπολογιστικό σύστημα και αποτελούνταν από οδοντωτά γρανάζια, τα οποία καθόριζαν ημερολογιακές κινήσεις και αστρολογικούς υπολογισμούς. Οι διαστάσεις του είναι 16 x 32 x 9 cm (ίδιες με αυτές ενός σύγχρονου φορητού υπολογιστή). Αποτελούνταν από ένα κέλυφος με ενδεικτικούς πίνακες στην εξωτερική του όψη και ένα πολυσύνθετο μηχανισμό 32 τροχών στο εσωτερικό του. Ο πίνακας έδειχνε την ετήσια κίνηση του ήλιου στο ζωδιακό κύκλο καθώς και τις ανατολές και τις δύσεις των λαμπρών άστρων και αστερισμών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μια συσκευή αστρονομικών υπολογισμών που χαρακτηρίζεται παγκόσμια ως ο "Αρχαιότερος Υπολογιστής". Κατασκευάστηκε γύρω στο 87 π.Χ. στη Ρόδο και διέθετε 32 γρανάζια. Κατά τη μεταφορά του στη Ρώμη, το πλοίο βούλιαξε κοντά στα Αντικύθηρα και ανακαλύφθηκε γύρω στα 1900 από ομάδα σφουγγαράδων. Σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.